Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ситуацията след дъждовете в района на Разлог, Банско и Сатовча

Снимка: Петя Генова

Проливните дъждове в района на Разлог, Банско и Сатовча спряха, но последствията, причинени от обилните валежи са: значителни материални щети по инфраструктурата, пропаднали пътища, свличане на земни маси и сериозно възпрепятстване на нормалното придвижване на автомобили и камиони над 12 тона.

Малко преди обяд днес АПИ съобщи, че временно движението по път ІІ-19 Банско – Гоце Делчев в района на с. Места се осъществява в една лента за моторни превозни средства до 12 тона поради свличане на земна маса. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Трафикът се осъществява по обходен маршрут по път I-1 Симитли – Марино Поле и по път III-198 през проход „Попови ливади“ до Гоце Делчев и обратно.

В община Сатовча временно движението при 39 км по път III-197 Сатовча – Осина е ограничено в двете посоки поради пропадане на пътя от проливните дъждове.

В село Елешница в момента се почистват някои къщи, където има проблеми с канализацията заради огромното количество дъжд за много кратко време.
Кметът Сашо Мицин съобщи, че въженият мост, който река Места откъсна в местността „Св. Варвара“ е неизползваем. Едва, когато реката снижи нивото си и времето позволява ще може да бъде ремонтиран и възстановен за ползване.


Вижте още

Водачи с отнети шофьорски книжки в Кюстендилска област

Водачи с отнети шофьорски книжки в Кюстендилска област В рамките на операцията, проведена за времето от 22 до 27 януари, пътни полицаи са проверили по пътищата на Кюстендилска област 1021 МПС и 1183 лица. „ 13 водачи са с отнети СУМПС и прекратена регистрация на автомобилите за управление след употреба на алкохол, 4-а са..

публикувано на 28.01.21 в 11:42

Управители на пет общински фирми избират в Перник

Сесия на Общинския съвет се провежда в Перник. На заседанието ще бъдат избрани управители на пет от общинските фирми и ще се вземат решения за създаването на ниви социални услуги.  Сред докладните, които ще се обсъждат в зала е и писмо на група интелектуалци с искане за реновиране на Мемориала на миньорския труд в Перник . Сред инициаторите са и двама..

публикувано на 28.01.21 в 10:35

Перничани посрещнаха с интерес ледената пързалка в града

Перничани посрещнаха с голям интерес новооткритата ледена пързалка в града. Съоръжението предлага нови възможности за осмисляне на свободното време в условия, когато спортуването на закрито е забранено и още в първите часове десетки жители на града се възползваха от тази възможност. Пързалката бе открита в късния следобед вчера. Тя се намира в центъра..

публикувано на 28.01.21 в 10:18

Общинският съвет в Кюстендил ще поведе първото си заседание за годината

Общинският съвет в Кюстендил ще поведе 17-то си заседание днес. В първата за годината сесия се предвижда се да бъде създадена временна комисия, която да проведе процедурата по избор на зам.-председател на местния парламент. В дневния ред на заседанието е включена докладна записка за удостояване със „Почетен гражданин на град Кюстендил” на доц. д-р..

публикувано на 28.01.21 в 09:46

Потребителите на социални услуги от село Долно Драглище очакват да бъдат ваксинирани

Все още не е започнала ваксинацияна в двете социални заведение в село Долно Драглище, община Разлог.  Подадена е информация за броя на хората и персонала, желаещи да се ваксинират, каза Гергана Попниколова, управител на защитено жилище за деца с увреждания и на дома за възрастни хора „Свети Пантелеймон“.  В Защитеното жилище всички..

публикувано на 28.01.21 в 09:33

Отиде си Ставри Карамфилов

Големият театрален режисьор Ставри Карамфилов напусна този свят.  Поколения ще си спомнят силните постaновки, които той сътвори на сцената на Драматичния театър "Никола Вапцаров" – Благоевград, сред които "Едип", "Антигона", "Нирвана"...  Иновативен, с оригинални идеи, с многомащабно мислене, с многопластови решения в театралния изказ, Ставри Карамфилов..

публикувано на 28.01.21 в 09:29

90% от учителите в Разлог са готови да се тестват с антигенни тестове

10 потребители в Дом за стари хора "Св. Димитър" в Разлог са дали съгласие на този етап да бъдат ваксинирани, съобщи директорът на дома Катя Татарска. В момента в социалното заведение има 20 човека, като капацитетът не е запълнен, тъй като заради пандемията е ограничен приемът на нови потребители.  От Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни..

публикувано на 28.01.21 в 09:07