Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

9 055 лева събраха в кампанията „#ЗаедноЩеПобедим“

Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ – Разлог отчете изключително успешно проведена инициатива – благотворителната коледна кампания „#ЗаедноЩеПобедим“. Тя бе организирана в партньорство с местния клуб по таекуондо „Чо Елит“ и Община Разлог. Отпечатани бяха и пуснати в продажба 9 892 билета с номинална стойност от 1 лев за коледна лотария, а в 23 обекта в община Разлог и в Белица бяха поставени дарителски кутии. Събраните средства са предназначени за купуване на кислородни апарати за МБАЛ – Разлог, която обслужва жителите на общините Разлог, Банско, Белица и Якоруда.

В кампанията се включиха над 80 представители на малкия и средния бизнес, които предоставиха наградите за лотарията. Тегленето на печелившите билети в лотарията беше излъчено на 22 декември 2020 година. 

На 12 януари 2021 година, в присъствието на нотариус Сашка Витанова от Разлог, събраните средства бяха официално отчетени. В рамките на кампанията са събрани общо 9 055 лева – 1 019 лева от дарителските кутии и  8036 лева – от лотарията. 
От сдружение "Международни инициативи за сътрудничество" отправиха специално послание за благодарност към дарители и всички, които чрез закупуване на билети и оставяне на средства в кутиите подпомогнаха инициативата за закупуване на кислородни апарати за МБАЛ Разлог. "Нямаше да се справим и да постигнем тези резултати без доброволното участие на нашите приятели и съграждани, които активно участваха в разпространението и продажбата на билетите. Благодарим на всички, които се включиха в кампанията и станаха дарители на МБАЛ – Разлог".


Вижте още

Приблизително 318 хиляди са с право на глас в Благоевградски изборен район за изборите на 4 април

До днес в РИК-Благоевград са постъпили 30 приложения от партии и коалиции за регистрация на листи за участие на изборите за Народно събрание на 4 април и едно на независим кандидат. Това съобщи за Радио Благоевград председателят на комисията Мартин Бусаров: „Започваме да произнасяне решения за регистрация на кандидатските листи. След самата..

публикувано на 02.03.21 в 18:24

50 000 фиданки ще залесят служителите на ЮЗДП по повод 10 години от създаване на предприятието

50 000 контейнерни фиданки ще залесят тази пролет служителите на централно управление и териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие. Инициативата е на ръководния екип на ЮЗДП, а поводът е 10-годишнината от създаване на предприятието и предстоящата Седмица на гората 2021. Залесяването на площ от общо 150 декара ще се..

публикувано на 02.03.21 в 15:29

Димитър Делчев е водач на листата на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в Благоевград

Димитър Делчев от „Движение България на гражданите“, една от партиите в регистрираната коалиция „Изправи се! Мутри вън!“,  е водач на листата в Благоевград.  Днес формацията регистрира списъка с кандидати за народни представители в Районната избирателна комисия. "Смятам, че листата на "Изправи се! Мутри..

публикувано на 02.03.21 в 15:05

Ансамбъл "Граово" няма да ползва помещение в 11-то основно училище в Перник

ОбС В Перник не успя да събере необходимите 25 гласа, за да предостави за безвъзмездно ползване на ансамбъл "Граово" част от помещение в 11-то основно училище. Докладната се внася за трети път в зала. При първото й разглеждане бе взето решение да се търси компромисен вариант, приемлив и за двете страни. На днешната сесия стана ясно, че такъв вариант поне..

публикувано на 02.03.21 в 13:49

Изложба на детски рисунки експонираха в Банско по случай 3 март

Свободата на България бе нарисувана от децата в община Банско. С моливи, акварели и пастел те показаха своята представа за свободата и посветиха творбите си на националния празник 3 март. Рисунките са подредени в изложба, а част от тях се превърнаха в картички, които децата подаряват, заедно с български знаменца, на жителите и гостите на Банско...

публикувано на 02.03.21 в 13:39

Ученици от Детски парламент – Благоевград се запознаха с историята на паметниците в града

Градската патриотична екскурзия се провежда за втори път и е под мотото „Съхрани българското“ – запознаване с паметниците в Благоевград – символи на Освобождението. Ученици от благоевградските гимназии с интерес научиха подробности за живота и делото на великите българи, чиито паметници посетиха. Гид на патриотичната обиколка бе експерт в..

публикувано на 02.03.21 в 13:18

Вход свободен в Историческия музей в Разлог на 3 март

По повод 143 години от Освобождението на България Исторически музей – Разлог обявява свободен вход на 3 март 2021 г. Жителите и гостите на града ще могат да разгледат безплатно експозициите на музея. Работно време: 9.30 - 17.00 ч.

публикувано на 02.03.21 в 13:04