Гледайте на живо

Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

6 акта на трима нарушители съставиха служители на „ДГС Петрич”

Шест акта на три лица, незаконно транспортиращи с каруци тополови дърва за огрев без контролна горска марка и превозен билет, съставиха само за ден служители на „Държавно горско стопанство Петрич”. Нарушението е установено във вторник при съвместна акция с представители на РУ Петрич. След подаден сигнал за придвижващи се каруци от с. Митиново към защитената местност Рупите са предприети съответните действия. Тримата нарушители от ромски произход са задържани от органите на реда.

Горските служители са задържали трите каруци с нелегалните дърва и три бензиномоторни триона.

През изминалата 2020 г. общо 579 акта за установени административни нарушения са съставили горските и ловни стражари в териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие. Основната част от нарушенията – 568, са по Закона за горите и 11 - по Закона за лова и опазване на дивеча.

Общото количество дървесина, задържана в базите за съхранение м.г., е 667 кубически метра, от които 162 куб. м. обла строителна дървесина и 505 куб. м. дърва за огрев. От нарушителите са иззети също 27 моторни превозни средства, 59 каруци и 20 бензиномоторни триона.


Вижте още

Затварят за движение пътя Белица - Краище

Поради поставяне на втори асфалтов пласт на основния път Белица – Краище, от Община Белица уведомяват, че на 2 август (понеделник) от 6.00 часа до приключване ремонта на обекта (късно вечерта), пътят ще бъде затворен.  Автомобилният трафик ще бъде пренасочен по пътя Баня - Драглище.

публикувано на 30.07.21 в 17:57

Села в Сандански с проблемно електрозахранване търсят съдействие

Проблемите с електроснабдяването в няколко села в района на Сандански, дискутираха днес на работна среща представителите на институциите. Кметът Атанас Стоянов, Областният управител Николай Шушков и представители на ЧЕЗ търсиха решение на честите прекъсвания на електрозахранването в  села Селата Дамяница, Ново Делчево, Катунци, Левуново,..

публикувано на 30.07.21 в 16:36

19- годишен младеж е привлечен като обвиняем за пет престъпления

19- годишен младеж е привлечен като обвиняем за пет престъпления от общ характер, съобщиха от Районна прокуратура- Перник.   Той е задържан за срок до 72 часа с прокурорско постановление. Внесено е искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. На 28 юли, шофирайки лек автомобил, младият мъж нарушил правилата на..

публикувано на 30.07.21 в 15:54

С таен вот бе свален от поста си председателят на Общинския съвет в Банско

На заседание на Общинския съвет в Банско днес, изненадващо бе свален от поста си, с таен вот, председателят на Общинския съвет Димитър Русков. Предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на местния парламент направи общинският съветник  Костадин Загорчин. Причината за предложението е "Системно неизпълнение на задълженията на председател..

публикувано на 30.07.21 в 15:02

Забранeно е паленето на открит огън в площите с посеви в Перник

Забран eно е паленето на открит огън, тютюнопушенето и паркирането на  моторни превозни средства в площите с посеви и на разстояние, по-малко от 50 метра  от тях, съобщиха от община Перник. Разпоредбата е на кмета Станислав Владимиров и е в сила до окончателното прибиране на реколтата и изораване на стърнищата. За да се предотвратят евентуални..

публикувано на 30.07.21 в 14:51

Приключиха летните занимания за ученици в Дупница

Приключиха традиционните летни занимания за ученици, организирани от община Дупница.  Инициативата “Активно лято” продължи през месец юли в дупнишкия парк “Рила”. В нея се включиха десетки деца от 8 до 14 години. Те участваха в различни занимания по изкуства, история и география, четоха на открито, рисуваха на асфалт. Организирани бяха арт..

публикувано на 30.07.21 в 14:22

Повишава се борят на болните с COVID в благоевградската болница

Постепенно повишаване на броя на пациентите с коронавирус отчитат от Многопрофилната болница в Благоевград, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Огнян Митев. В рамките на днешния ден са постъпили двама пациенти с ковид в Инфекциозното отделение на болницата. „В Инфекциозно отделение засега са предвидените легла за болните с..

публикувано на 30.07.21 в 12:10