Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Александър Мацурев: Училища и детски градини от Благоевградска област получават средства за ремонти и спортни съоръжения


Няколко училища и детски градини от Благоевградска област получават средства за ремонти и изграждане на спортни съоръжения. Това съобщи народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на структурата в Банско Александър Мацурев.190 000 лева за ОУ“ Свети Климент Охридски“ в гр. Добринище, община Банско, е отпуснало правителството на Бойко Борисов, като средствата ще бъдат инвестирани в ремонт на покрива и отоплителната инсталация на училището.„Още 500 000 лева се инвестират в ремонта на детската градина „ Еделвайс“ в с. Брезница, Гоце Делчев. В община Гърмен, село Дъбница, ще бъде изграден и оборудван модерен физкултурен салон за децата от училище „ Христо Ботев“, а училището в с. Дебрен ще бъде санирано, като отпусната сума за двата проекта е над 1 млн. лева”, каза още Александър Мацурев. Той допълни, че децата в СУ „Никола Йонков Вапцаров“ в гр. Хаджидимово ще спортуват в нов физкултурен салон, като там Министерски съвет е гласувал над 720 хил. лева.„Образователната политика е приоритет на правителството на г-н Борисов, защото инвестициите в образование са инвестиции в нашите деца и бъдеще”, коментира Александър Мацурев.


Вижте още

Проект „Елате и вижте“ популяризира традициите в района на Гоце Делчев

Местната инициативна група- Гоце Делчев - Гърмен - Хаджидимово стартира проекта "Култура и автентичност чрез съвместни събития в Югоизточна Европа“, наречен още „Елате и вижте“. Проектът е за транснационално сътрудничествои е на стойност над над 195 хил. лв. Чрез различни инициативи ще бъдат популяризирани местните традиции, култура и..

публикувано на 05.03.21 в 15:46

Кметски наместници на села в Кюстендилско се ваксинираха

Част от кметските наместници на селата в Кюстендилско се ваксинираха срещу COVID-19. Кметът на Соволяно Пламен Илиев поде инициатива за изготвяне на списъци за ваксинация. На двадесет от общо 40-те кметски наместници в областта е поставена първа доза от ваксината на 2 март, потвърди за Радио Благоевград кметът на Соволяно - Пламен Илиев. Вторите..

публикувано на 05.03.21 в 15:24

Предлагат Началното училище в село Раждавица да премине към онлайн обучение

Началното училище в село Раждавица, община Кюстендил, да премине на онлайн обучение от 8 до 22 март, предлага до образователния министър Областния кризисен щаб в Кюстендил. Причината е високата заболеваемост от коронавирус сред децата, съобщи областният управител Виктор Янев. Доказаните случаи сред децата там са четири, но се чакат и резултатите от..

публикувано на 05.03.21 в 14:26

Започва поредната акция за контрол по пътищата

От днес до 7 март в цялата страна е в ход специализирана операция на пътна полиция. Действията на екипите са с няколко акцента – контрол по спазването на скоростните режими по пътищата от републиканската и общинската пътна мрежа; установяване на нарушения, извършвани от пешеходци, неспазване на светлинните сигнали, както и нарушения от водачи, свързани..

публикувано на 05.03.21 в 13:56

Без вода в село Брежани и село Полето

Във връзка с ремонт на съществуващ уличен водопровод в с. Брежани, Община Симитли в периода от 08.03.2021 г. (понеделник) до 12.03.2021 г. (петък) от 08.00 часа до 17.00 часа  водоподаването в с. Брежани и с. Полето ще бъде преустановено по време на строително монтажните работи.

публикувано на 05.03.21 в 13:46

Избират представители за Съвета за сътрудничество за овладяване популацията на безстопанствени кучета в Благоевград

Община Благоевград обяви покана към неправителствените организации за номиниране на представители в състава на Съвета за сътрудничество за овладяване популацията на безстопанствени кучета. Съветът ще осигурява сътрудничество на местно равнище относно грижата за безстопанствените животни, начина на трайно намаляване на тяхната популация,..

публикувано на 05.03.21 в 13:43

След решение на ОбС: Обособяват Икономическа зона в Благоевград

Община Благоевград вече има дългосрочна Концепция за икономическо развитие. Това стана факт, след като на днешното извънредно заседание, местният общински съвет гласува предложението на общинска администрация. Екипът на проф. Димитър Тадаръков бе поканен за изготвянето на икономическата стратегия до 2040 година. По този начин се дава..

публикувано на 05.03.21 в 13:05