Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Заради пандемията от COVID-19

Без бабино хоро в Разлог днес

Заради пандемията от COVID-19 бабино хоро в Разлог днес по случай Бабинден нямаше, отложена е и традиционната празнична програма, която се провежда в читалището. 

За да уважи родителите на първото и последно родени деца в МБАЛ – Разлог, кметът на общината инж. Красимир Герчев, при стриктни мерки и ограничено присъствие, подари на младите родители специален пакет с поздравителен адрес. Той пожела много здраве и благоденствие на семействата, а на малките жители на общината да пораснат и станат добри хора и да прославят родния град и родината си. 

Майката и таткото на малкия Мартин – последното родено през 2021г. бебе, спазиха традицията и дойдоха облечени в народни носии. С носия бе и малкият.

Майката на първото родено бебе – Илияна Карталова благодари за вниманието и пожела много деца да се родят в Разлог през годината.

В Родилното отделение кметът инж. Красимир Герчев и зам. -кметът по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов направиха подарък на всеки от работещите и отправиха послание към завеждащата д-р Радка Божикова за много нови бебета, спокойни и успешни раждания и една благодатна година. 

15 са родените от началото на годината деца в МБАЛ – Разлог, което е едно много добро начало, каза старша акушерка Ирена Тренчева.

Галерия

Вижте още

Предлагат Началното училище в село Раждавица да премине към онлайн обучение

Началното училище в село Раждавица, община Кюстендил, да премине на онлайн обучение от 8 до 22 март, предлага до образователния министър Областния кризисен щаб в Кюстендил. Причината е високата заболеваемост от коронавирус сред децата, съобщи областният управител Виктор Янев. Доказаните случаи сред децата там са четири, но се чакат и резултатите от..

публикувано на 05.03.21 в 14:26

Започва поредната акция за контрол по пътищата

От днес до 7 март в цялата страна е в ход специализирана операция на пътна полиция. Действията на екипите са с няколко акцента – контрол по спазването на скоростните режими по пътищата от републиканската и общинската пътна мрежа; установяване на нарушения, извършвани от пешеходци, неспазване на светлинните сигнали, както и нарушения от водачи, свързани..

публикувано на 05.03.21 в 13:56

Без вода в село Брежани и село Полето

Във връзка с ремонт на съществуващ уличен водопровод в с. Брежани, Община Симитли в периода от 08.03.2021 г. (понеделник) до 12.03.2021 г. (петък) от 08.00 часа до 17.00 часа  водоподаването в с. Брежани и с. Полето ще бъде преустановено по време на строително монтажните работи.

публикувано на 05.03.21 в 13:46

Избират представители за Съвета за сътрудничество за овладяване популацията на безстопанствени кучета в Благоевград

Община Благоевград обяви покана към неправителствените организации за номиниране на представители в състава на Съвета за сътрудничество за овладяване популацията на безстопанствени кучета. Съветът ще осигурява сътрудничество на местно равнище относно грижата за безстопанствените животни, начина на трайно намаляване на тяхната популация,..

публикувано на 05.03.21 в 13:43

След решение на ОбС: Обособяват Икономическа зона в Благоевград

Община Благоевград вече има дългосрочна Концепция за икономическо развитие. Това стана факт, след като на днешното извънредно заседание, местният общински съвет гласува предложението на общинска администрация. Екипът на проф. Димитър Тадаръков бе поканен за изготвянето на икономическата стратегия до 2040 година. По този начин се дава..

публикувано на 05.03.21 в 13:05

Неотложен детски кабинет ще бъде открит утре в Петрич

От утре във филиала на Югозападната болница в Петрич започва да работи неотложен детски кабинет. Той се открива със съдействието на Община Петрич. Кметът на Петрич Димитър Бръчков заяви, че отварянето на кабинета се налага заради голямото натоварване на детското отделение, на което в момента се извършва основен ремонт, а децата се пренасочват за..

публикувано на 05.03.21 в 13:04

Разкриха още едно отделение за пациенти с коронавирус в МБАЛ-Благоевград

През последните дни се наблюдава тенденция към увеличение на хоспитализираните болни в МБАЛ-Благоевград. Общият брой на пациентите с коронавирус вчера следобед е бил 48 човека. Това каза за Радио Благоевград директорът на болницата д-р Огнян Митев. „В инфекциозно отделение са настанени 21 пациенти, при капацитет от 22-ма. Вътрешното отделение е..

публикувано на 05.03.21 в 11:23