Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради пандемията от COVID-19

Без бабино хоро в Разлог днес

Заради пандемията от COVID-19 бабино хоро в Разлог днес по случай Бабинден нямаше, отложена е и традиционната празнична програма, която се провежда в читалището. 

За да уважи родителите на първото и последно родени деца в МБАЛ – Разлог, кметът на общината инж. Красимир Герчев, при стриктни мерки и ограничено присъствие, подари на младите родители специален пакет с поздравителен адрес. Той пожела много здраве и благоденствие на семействата, а на малките жители на общината да пораснат и станат добри хора и да прославят родния град и родината си. 

Майката и таткото на малкия Мартин – последното родено през 2021г. бебе, спазиха традицията и дойдоха облечени в народни носии. С носия бе и малкият.

Майката на първото родено бебе – Илияна Карталова благодари за вниманието и пожела много деца да се родят в Разлог през годината.

В Родилното отделение кметът инж. Красимир Герчев и зам. -кметът по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов направиха подарък на всеки от работещите и отправиха послание към завеждащата д-р Радка Божикова за много нови бебета, спокойни и успешни раждания и една благодатна година. 

15 са родените от началото на годината деца в МБАЛ – Разлог, което е едно много добро начало, каза старша акушерка Ирена Тренчева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Предвижда се увеличение на средствата за проучвания на Хераклея Синтика

Държавата поема ангажимент да реши проблема с частния имот, който попада в обхвата на античния град Хераклея Синтика, за да могат археолозите спокойно да продължат работата си. Това заяви министърът на културата Найден Тодоров, който на място се запозна с най-новата находка на екипа на Професор Людмил Вагалински - монолитната статуя на бог Хермес...

публикувано на 09.07.24 в 18:09

174 години от рождението на Иван Вазов отбелязаха в Дупница

Община Дупница отбеляза 174 години от рождението на Иван Вазов.  Тържествено честване бе организирано от Общината и НЧ “Пробуда” – Самораново. То се проведе пред паметника на писателя, който се намира над Градската градина. След рецитал и представяне творчеството на Вазов, цветя поднесоха зам-кметовете Валентина Караганова и Бойко Христов. "Иван Вазов..

публикувано на 09.07.24 в 17:18

Поликлиниката в Благоевград се нуждае от спешен ремонт

Сградата на поликлиниката в Благоевград се нуждае от спешен ремонт. Външните фасади са в трагично състояние, а падащите от тях огромни мраморни облицовъчни плочи правят сградата опасна за хората. Проблемът е, че поликлиниката има много съсобственици и това създава реални пречки за поддържането на сградата.  Историята на тази внушителна сграда..

публикувано на 09.07.24 в 15:54

Сменят печките на дърва в Благоевград с климатици, термопомпи и пелети

За по-чист въздух в Благоевград работи общинска администрация Благоевград. На пресконференция днес бе представен проектът  „Подобряване качеството на атмосферния въздух чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление на територията на община Благоевград“. „Целта е много проста. Печките на дърва и..

публикувано на 09.07.24 в 14:29

Наплив на кандидати за водни спасители в Благоевград

Голям интерес от желаещи да се обучават за водни спасители в Благоевград. До момента са обучени над 40 младежи. Те ще се обучават за водни спасители на плувни басейни, паркове, открити водни площи и море.  Приключва вторият курс за водни спасители в областния център. „Тази година има голям интерес към курсовете. Миналата година направихме едва..

публикувано на 09.07.24 в 14:11

Тежка катастрофа взе жертва край село Буково

Шофьор почина при катастрофа край гоцеделчевското село Буково.  Около 11:40 часа днес е получен сигнал за ПТП на път II- 19 в района на селото. По първоначална информация инцидентът е между два леки автомобила. Водачът на единия автомобил е починал, а пътничка в него е пострадала. Водачът на втория автомобил също е пострадал. Пострадалите..

публикувано на 09.07.24 в 13:32
Радослав Петров

Жители на Батановци готвят гражданско неподчинение

Жители на Батановци са пред гражданско неподчинение заради намерението на софийска фирма да преработва пластмасови отпадъци, каучукови и гумени остатъци, излезли от употреба гуми, биомаса и гумен гранулат на територията на града. Напрежението се нажежи допълнително заради решението на РИОСВ- София да не се извършва оценка на въздействието върху околната..

публикувано на 09.07.24 в 13:20