Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кметът на Благоевград поздрави акушер-гинеколози от двете болници в Благоевград

Кметът на община Благоевград, инж. Румен Томов поздрави днес лекарите и медицинските специалисти от акушеро-гинекологичните отделения на двете болници – МБАЛ „ПУЛС – Благоевград“ и МБАЛ – Благоевград в чест на Деня на родилната помощ. 

Първото бебе за 2021 година, Ангел, е родено в Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград.

По случай Деня на родилната помощ, 21 януари, кметът инж. Румен Томов пожела на екипите от акушеро-гинекология и от неонатология здраве и оптимизъм, да останат все така всеотдайни във високохуманната професия посветена на най-ценното – раждането на нов живот.

В чест на празника Община Благоевград подарява на отделенията по един фетален монитор (апарат за следене на сърдечните тонове на плода и майчини контракции).

Ритуалът „поливане“ на болничния директор д-р Огнян Митев, който по професия е акушер-гинеколог, бе извършен на тържествена церемония в МБАЛ – Благоевград.

На тържествата в двете болници присъстваха д-р Румяна Костадинова, началник на акушеро-гинекологично отделение в МБАЛ – Благоевград и д-р Любомир Малчев, началник отделение по акушерство и гинекология в МБАЛ „ПУЛС – Благоевград“.

Старша акушерката Юлия Златкова в болница „ПУЛС – Благоевград“ и старша акушерката Камелия Пандалиева в МБАЛ – Благоевград, които са с дългогодишен опит в родилната помощ, разчупиха питки за здраве и спорна работа.

На празника присъстваха лекари, акушерки и признателни родилки, станали майки на прекрасни рожби. Родилките благодариха на екипите, в чиито ръце поели първия си дъх децата им.


Вижте още

Проект „Елате и вижте“ популяризира традициите в района на Гоце Делчев

Местната инициативна група- Гоце Делчев - Гърмен - Хаджидимово стартира проекта "Култура и автентичност чрез съвместни събития в Югоизточна Европа“, наречен още „Елате и вижте“. Проектът е за транснационално сътрудничествои е на стойност над над 195 хил. лв. Чрез различни инициативи ще бъдат популяризирани местните традиции, култура и..

публикувано на 05.03.21 в 15:46

Кметски наместници на села в Кюстендилско се ваксинираха

Част от кметските наместници на селата в Кюстендилско се ваксинираха срещу COVID-19. Кметът на Соволяно Пламен Илиев поде инициатива за изготвяне на списъци за ваксинация. На двадесет от общо 40-те кметски наместници в областта е поставена първа доза от ваксината на 2 март, потвърди за Радио Благоевград кметът на Соволяно - Пламен Илиев. Вторите..

публикувано на 05.03.21 в 15:24

Предлагат Началното училище в село Раждавица да премине към онлайн обучение

Началното училище в село Раждавица, община Кюстендил, да премине на онлайн обучение от 8 до 22 март, предлага до образователния министър Областния кризисен щаб в Кюстендил. Причината е високата заболеваемост от коронавирус сред децата, съобщи областният управител Виктор Янев. Доказаните случаи сред децата там са четири, но се чакат и резултатите от..

публикувано на 05.03.21 в 14:26

Започва поредната акция за контрол по пътищата

От днес до 7 март в цялата страна е в ход специализирана операция на пътна полиция. Действията на екипите са с няколко акцента – контрол по спазването на скоростните режими по пътищата от републиканската и общинската пътна мрежа; установяване на нарушения, извършвани от пешеходци, неспазване на светлинните сигнали, както и нарушения от водачи, свързани..

публикувано на 05.03.21 в 13:56

Без вода в село Брежани и село Полето

Във връзка с ремонт на съществуващ уличен водопровод в с. Брежани, Община Симитли в периода от 08.03.2021 г. (понеделник) до 12.03.2021 г. (петък) от 08.00 часа до 17.00 часа  водоподаването в с. Брежани и с. Полето ще бъде преустановено по време на строително монтажните работи.

публикувано на 05.03.21 в 13:46

Избират представители за Съвета за сътрудничество за овладяване популацията на безстопанствени кучета в Благоевград

Община Благоевград обяви покана към неправителствените организации за номиниране на представители в състава на Съвета за сътрудничество за овладяване популацията на безстопанствени кучета. Съветът ще осигурява сътрудничество на местно равнище относно грижата за безстопанствените животни, начина на трайно намаляване на тяхната популация,..

публикувано на 05.03.21 в 13:43

След решение на ОбС: Обособяват Икономическа зона в Благоевград

Община Благоевград вече има дългосрочна Концепция за икономическо развитие. Това стана факт, след като на днешното извънредно заседание, местният общински съвет гласува предложението на общинска администрация. Екипът на проф. Димитър Тадаръков бе поканен за изготвянето на икономическата стратегия до 2040 година. По този начин се дава..

публикувано на 05.03.21 в 13:05