Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Благоевград поздрави акушер-гинеколози от двете болници в Благоевград

Кметът на община Благоевград, инж. Румен Томов поздрави днес лекарите и медицинските специалисти от акушеро-гинекологичните отделения на двете болници – МБАЛ „ПУЛС – Благоевград“ и МБАЛ – Благоевград в чест на Деня на родилната помощ. 

Първото бебе за 2021 година, Ангел, е родено в Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград.

По случай Деня на родилната помощ, 21 януари, кметът инж. Румен Томов пожела на екипите от акушеро-гинекология и от неонатология здраве и оптимизъм, да останат все така всеотдайни във високохуманната професия посветена на най-ценното – раждането на нов живот.

В чест на празника Община Благоевград подарява на отделенията по един фетален монитор (апарат за следене на сърдечните тонове на плода и майчини контракции).

Ритуалът „поливане“ на болничния директор д-р Огнян Митев, който по професия е акушер-гинеколог, бе извършен на тържествена церемония в МБАЛ – Благоевград.

На тържествата в двете болници присъстваха д-р Румяна Костадинова, началник на акушеро-гинекологично отделение в МБАЛ – Благоевград и д-р Любомир Малчев, началник отделение по акушерство и гинекология в МБАЛ „ПУЛС – Благоевград“.

Старша акушерката Юлия Златкова в болница „ПУЛС – Благоевград“ и старша акушерката Камелия Пандалиева в МБАЛ – Благоевград, които са с дългогодишен опит в родилната помощ, разчупиха питки за здраве и спорна работа.

На празника присъстваха лекари, акушерки и признателни родилки, станали майки на прекрасни рожби. Родилките благодариха на екипите, в чиито ръце поели първия си дъх децата им.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Югозападните общини обединяват сили заради отпадъците

Преодоляването на проблемите при въвеждането на новия модел за определяне размера на такса „битови отпадъци“ изисква обединяване на капацитета на общините, заявиха категорично кметовете от Сдружението на Югозападните общини, които проведоха работна среща в Благоевград. Инициативата е провокирана от множеството нерешими въпроси, пред които..

публикувано на 02.08.24 в 14:54

Пожарът в Пирин обхвана 6000 дка, в гасенето се включи и хеликоптер

Летателна техника се включи в гасенето на трите големи пожара, които горят в българските планини - в Славянка, на границата с Гърция, в Малешевската планина, на границата със Северна Македония и в Пирин.  Заради пожара над село Сенокос, община Симитли, където вчера се наложи хората да бъдат евакуирани, е обявено бедствено положение. Продължава..

публикувано на 02.08.24 в 14:46

В Кюстендил се поклониха пред героите на Илинден

С едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя кюстендилци почетоха паметта на героите от Илинденско-Преображенското въстание, отдали живота си за свободата на Македония и Одринска Тракия.  Пред паметника на Тодор Александров тържествено бяха отбелязани 121 години от едно от най-значимите събития в национално-освободителната борба на македонските..

публикувано на 02.08.24 в 14:34

Дневен център "Светлина" отпразнува 19-и рожден ден

Дневен център за пълнолетни лица с увреждания "Светлина" - Благоевград отпразнува своя 19-и рожден ден. Домакините и гостите имаха възможност да се насладят на музикален поздрав от Арт училище "Престо". За празника потребителите бяха подготвили и собствена програма с рецитал на стихове написани от самите тях.  Услугите на Дневен център за..

публикувано на 02.08.24 в 14:15

Регионален културен институт ще заработи в Кюстендил

Създаването на Регионален културен институт ще бъде предложено на предстоящото заседание на Общинския съвет в Кюстендил. Сесията на местния парламент е насрочена за 7 август, а единствената точка в нея е предложението на кмета на Община Кюстендил за създаването на културен институт със статут на делегирана от държавата дейност. Във внесената..

публикувано на 02.08.24 в 14:07

Благоевград сведе глава пред паметта на героите от Илинденско-Преображенското въстание

Благоевград почете паметта на героите от Илинденско - Преображенското въстание. Преди 121 години сънародниците ни от най-изстрадалите краища на Родината  се изправиха срещу чуждото владичество, за да се преборят за своята независимост. Отбелязването на годишнината започна с панихида за героите от Илинденско-Преображенската епопея, отслужена..

публикувано на 02.08.24 в 13:58

Санират всички сгради в Благоевградска област, подали проекти по етап II на програмата

24 многофамилни жилищни сгради на територията на Благоевградска област ще бъдат санирани със средства по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“ в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост. Класирането на одобрените сгради беше обявено снощи от Министерство на регионалното..

публикувано на 02.08.24 в 12:31