Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

РЗИ Перник вече разполага с фризер за ваксините срещу COVID-19

РЗИ Перник вече разполага с фризер за съхранение на ваксините срещу COVID 19. Съоръжението е монтирано в специално помещение с контролен достъп в Регионалната здравна инспекция.

Температурата, която поддържа фризерът е до минус 70 градуса и в него могат да се съхраняват до 30 000 дози ваксини. Ще бъде монтиран допълнителен генератор, а за да се гарантира температурния режим ще се осъществява 24 часов контрол. 

В сградата на РЗИ вече функционира и имунизационен кабинет. Помещенията са обособени на гърба на здравната инспекция, за да се гарантира противоепидемичен режим. 

Кабинетът има пълно оборудване и всички условия за имунизации. Той ще работи постоянно, ако се наложи и 24 часа в денонощието. Обособени са места за почивка и място за попълване на декларации. Поставени са и специални указателни табели.


Галерия

Вижте още

Приблизително 318 хиляди са с право на глас в Благоевградски изборен район за изборите на 4 април

До днес в РИК-Благоевград са постъпили 30 приложения от партии и коалиции за регистрация на листи за участие на изборите за Народно събрание на 4 април и едно на независим кандидат. Това съобщи за Радио Благоевград председателят на комисията Мартин Бусаров: „Започваме да произнасяне решения за регистрация на кандидатските листи. След самата..

публикувано на 02.03.21 в 18:24

50 000 фиданки ще залесят служителите на ЮЗДП по повод 10 години от създаване на предприятието

50 000 контейнерни фиданки ще залесят тази пролет служителите на централно управление и териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие. Инициативата е на ръководния екип на ЮЗДП, а поводът е 10-годишнината от създаване на предприятието и предстоящата Седмица на гората 2021. Залесяването на площ от общо 150 декара ще се..

публикувано на 02.03.21 в 15:29

Димитър Делчев е водач на листата на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в Благоевград

Димитър Делчев от „Движение България на гражданите“, една от партиите в регистрираната коалиция „Изправи се! Мутри вън!“,  е водач на листата в Благоевград.  Днес формацията регистрира списъка с кандидати за народни представители в Районната избирателна комисия. "Смятам, че листата на "Изправи се! Мутри..

публикувано на 02.03.21 в 15:05

Ансамбъл "Граово" няма да ползва помещение в 11-то основно училище в Перник

ОбС В Перник не успя да събере необходимите 25 гласа, за да предостави за безвъзмездно ползване на ансамбъл "Граово" част от помещение в 11-то основно училище. Докладната се внася за трети път в зала. При първото й разглеждане бе взето решение да се търси компромисен вариант, приемлив и за двете страни. На днешната сесия стана ясно, че такъв вариант поне..

публикувано на 02.03.21 в 13:49

Изложба на детски рисунки експонираха в Банско по случай 3 март

Свободата на България бе нарисувана от децата в община Банско. С моливи, акварели и пастел те показаха своята представа за свободата и посветиха творбите си на националния празник 3 март. Рисунките са подредени в изложба, а част от тях се превърнаха в картички, които децата подаряват, заедно с български знаменца, на жителите и гостите на Банско...

публикувано на 02.03.21 в 13:39

Ученици от Детски парламент – Благоевград се запознаха с историята на паметниците в града

Градската патриотична екскурзия се провежда за втори път и е под мотото „Съхрани българското“ – запознаване с паметниците в Благоевград – символи на Освобождението. Ученици от благоевградските гимназии с интерес научиха подробности за живота и делото на великите българи, чиито паметници посетиха. Гид на патриотичната обиколка бе експерт в..

публикувано на 02.03.21 в 13:18

Вход свободен в Историческия музей в Разлог на 3 март

По повод 143 години от Освобождението на България Исторически музей – Разлог обявява свободен вход на 3 март 2021 г. Жителите и гостите на града ще могат да разгледат безплатно експозициите на музея. Работно време: 9.30 - 17.00 ч.

публикувано на 02.03.21 в 13:04