Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отиде си Ставри Карамфилов

Ставри Карамфилов (1957 – 2021)

Големият театрален режисьор Ставри Карамфилов напусна този свят. 

Поколения наред ще си спомнят силните постaновки, които той сътвори на сцената на Драматичния театър "Никола Вапцаров" – Благоевград, сред които "Едип", "Антигона", "Нирвана"... 

Иновативен, с оригинални идеи, с многомащабно мислене, с многопластови решения в театралния изказ, Ставри Карамфилов бе символ на модерния арт. Голям талант и значимо име в историята на Българския театър – това е Ставри Карамфилов.

Аплодисменти! И поклон!


Вижте още

Общинският съвет в Банско прие бюджета на общината за 2021г.

Днес на редовно заседание на общинският съвет в Банско бе приет бюджета на общината за 2021г.  Финансовата рамка е в размер на 27 528 379 лв. Преди гласуването, кметът Иван Кадев се обърна със специално послание към общинските съветници. Аргументирано той очерта обстановката към момента, и напомни, че пандемията и свързаните с нея ограничения и..

публикувано на 24.02.21 в 20:29

Базар с ръчно изработени мартеници в Банско

Базар с ръчно изработени мартеници от деца и възрастни хора, ползващи социалните услуги, бе открит в Банско. Мартениците, които потребителите на социалните заведения в община Банско са направили с помощта на социалните работници са изключително красиви, пъстри и с  прекрасни мотиви изобразяващи традиции и бит. Сред първите гости на базара, който..

публикувано на 24.02.21 в 20:22

В Гоце Делчев спряха победния ход на „Беласица“

В  мач от първия кръг  на пролетния полусезон в Югозападната футболна лига като гост лидерът „Беласица“ не можа да победи коравия тим  на „Пирин“ (Гоце Делчев). В двубой, изпълнен с доста битка и силови единоборства, двата отбора поделиха по  една точка, завършвайки 1:1 . Петричани откриха резултата след попадение на Патрик Попов още в 6-та минута...

публикувано на 24.02.21 в 20:15

Дойде първият щъркел в село Полето

Хората от село Полето, Община Симитли, се чудят дали тази година да си връзват мартеници на 1-ви март, в деня на Баба Марта, защото вече са видели щъркел. От една седмица мъжкият щъркел, който обитава гнездото при детската градина в селото, е дошъл и вече го подготвя за идването на женския щъркел. Женският пък трябва да се появи до две-три..

публикувано на 24.02.21 в 19:43

Потребители на социални услуги в Благоевград предлагат ръчно изработени мартеници в базар

Ежегодният базар тази година е ситуиран в павильон във фоайето на Община Благоевград и пред зала „22-ри Септември“ на площад „Георги Измирлиев“. От днес до 1 март базарът ще е с работно време от 9.30 до 16 часа. Базарът се организира от Община Благоевград, а в инициативата участват Дневен център за деца с увреждания „Зорница“, Дневен център..

публикувано на 24.02.21 в 17:49

546 избирателни секции са формирани на територията на Първи Благоевградски избирателен район за изборите на 4 април

546 избирателни секции са формирани на територията на Първи Благоевградски избирателен район за изборите на 4 април. Над 4 500 ще бъдат членовете на секционните избирателни комисии. Това съобщи за Радио Благоевград председателят на РИК-Благоевград Мартин Бусаров:  „По-важна тема за нас е ваксинацията за членовете на СИК. Вече имаме над 200..

публикувано на 24.02.21 в 17:06

Голяма част от собствениците на заведения в Благоевград са готови за отварянето им

Голяма част от собствениците на заведения в Благоевград са готови за отварянето им от 1 март /понеделник/. Това каза за Радио Благоевград Васил Димитров, зам.-председател на Асоциацията на ресторантьорите в Благоевград, по повод обявеното от премиера на днешното правителствено заседание решение за отваряне на ресторантите от 1 март и на нощните..

публикувано на 24.02.21 в 15:51