Гледайте на живо

Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Перничани посрещнаха с интерес ледената пързалка в града

Перничани посрещнаха с голям интерес новооткритата ледена пързалка в града. Съоръжението предлага нови възможности за осмисляне на свободното време в условия, когато спортуването на закрито е забранено и още в първите часове десетки жители на града се възползваха от тази възможност.

Пързалката бе открита в късния следобед вчера. Тя се намира в центъра на града, на мястото на така нареченото водно огледало и ще работи всеки ден от 9 до 24 часа, ако метеорологичните условия позволяват това. Монтирани са гардеробна и пейки с навеси, които да се ползват от любителите на кънките. На тяхно разположение има и инструктори.

Тези, които нямат собствени кънки, могат да наемат от гардероба. Цената е 5 лева за 90 минути, а в нея се включват наем на кънки, ползване на гардероб и застраховка. На разположение на любителите на кънките има и инструктори.


Вижте още

Повишава се борят на болните с COVID в благоевградската болница

Постепенно повишаване на броя на пациентите с коронавирус отчитат от Многопрофилната болница в Благоевград, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Огнян Митев. В рамките на днешния ден са постъпили двама пациенти с ковид в Инфекциозното отделение на болницата. „В Инфекциозно отделение засега са предвидените легла за болните с..

публикувано на 30.07.21 в 12:10

Кандидат-гимназистите в Благоевградска област се записват след трето класиране

Кандидат-гимназистите в Благоевградска област, приети на трето класиране, могат да се записват днес в съответното училище. 2643-ма кандидат-гимназисти са записани в училищата в Благоевградска област след първо класиране, а след второ класиране свободните места в гимназиите бяха 147, съобщи Методи Попов от Регионалното управление на..

публикувано на 30.07.21 в 10:58
Радослав Тасков

Общинският съвет в Благоевград заседава днес

Днес ще се проведе заседание на Общинския съвет в Благоевград.  На сесията местният парламент трябва да бъде одобри новата структура и численост на общинската администрация, както и създаването на Инспекторат към дирекция „Екология и чиста среда“.  22 точки са залегнали в дневния ред на редовното заседание, съобщи председателят на местния..

публикувано на 30.07.21 в 07:17

6 нови с COVID-19 в област Благоевград

231 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 15 092 теста. Положителни са процент и половина от взетите проби, показват данните в единния информационен портал. В 3 области няма новорегистрирани случаи - Видин, Враца и Велико Търново. В област Благоевград новите случаи са 6, в Кюстендил - също 6, в Перник - 8. Починали с Covid-19 са трима..

публикувано на 30.07.21 в 07:14

Отново горещо с температури до 41°

Днес ще бъде слънчево и отново горещо. Следобед ще се развие купеста облачност, но само на отделни места, главно в планинските райони, краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще се задържат между 36° и 41°.

публикувано на 30.07.21 в 07:12

Освободиха от длъжност управителя на общинската фирма "Жилфонд" в Перник

Общинският съвет в Перник ще предостави на Прокуратурата докладът за извършения вътрешен одит в общинската фирма "Жилфонд". Решение за това взеха на проведеното днес заседни местните съветници. Те освободиха от длъжност досегашния управител на фирмата Станислава Тодорова и контрольора Мария Гълъбова, а за временен управител до провеждането на..

публикувано на 29.07.21 в 19:18

Разрешиха водовземане на минерална вода за село Баня

Местният парламент в Разлог заседава днес. Гласувани бяха точки по предложения на общинска администрация за издаване на разрешително за водовземане на минерална вода за с. Баня, община Разлог, както и участие на община Разлог в проект "Патронажна грижа" и осигуряване на топла храна и извършване на различни дейности в битовото ежедневие на хора..

публикувано на 29.07.21 в 18:11