Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Увеличават със 100 лева заплатите на кметовете в селата на община Дупница

Снимка: архив

Общинският съвет в Дупница прие заплатите на кметовете в селата да бъдат увеличени със 100 лева. Селските управници ще получават по 1 360 лева месечно. Само двама съветници гласуваха против. 

Заплатите на кметските наместници ще бъдат индексирани със заповед на кмета. Приета беше Програмата за управление на общинската собственост. В нея се предвиждат 650 000 лева приходи от продажби, 120 000 лева – от наеми на помещения, от наеми на терени – 180 000 лева и 170 000 лева от аренда на земеделски земи. 

Беше прието предложението на БСП за удължаване с 1 месец освобождаването от наеми на наемателите на общински търговски обекти. Местният парламент реши прокурист на Общинската болница да остане подалата оставка Мария Жайгарова. Тя ще получава 3 000 лева месечна заплата.


Вижте още

Генералният директор на БНР пита премиера защо бюджетът на БНР е намален, а на БНТ и БТА – увеличен

Генералният директор на БНР Андон Балтаков изпрати  писмо до министър-председателя  по повод намаляването на бюджета на Радиото с близо 450 000 лева, мотивирано с държавни разходи заради пандемията.  Балтаков пита защо бюджетът на общественото радио е намален, докато в същото време е одобрен трансфер към Българската национална телевизия..

публикувано на 14.04.21 в 17:55

Кампания в защита на животните в Банско

Кампания  в защита на животните, подкрепена от Община Банско, започва от началото на тази седмица . На много обществени сгради, както и на места с висок интензитет на посещения от граждани и гости са разлепени специални съобщения с апел да не се нараняват бездомни кучета и котки, както и информация за законовата уредба за посегателства над животни...

публикувано на 14.04.21 в 17:05

44 с COVID-19 в област Кюстендил

Общо 44 са новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област за изминалото денонощие.  Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил - 15, Дупница - 21, Бобов дол - 4, в Сапарева баня и Кочериново по 2 нови случая,  съобщават от Областния кризисен щаб.          В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани..

публикувано на 14.04.21 в 15:54
Румен Томов

По неофициална информация ВАС отстранява Румен Томов от кметския пост

По неофициална информация Върховният адиминистративен съд е взел решение за отстраняването на кмета на община Благоевград - Румен Томов от поста, който заема.  Според запознати, по процедура след обявяване на решението, ВАС изпраща писмо с решението до Административния съд в Благоевград. От своя страна съдът сезира ОИК, която прекратява правомощията на..

публикувано на 14.04.21 в 15:41

ЮЗДП се включва в образователната кампания "Гората и климатичните промени"

На територията на Югозападното държавно предприятие и с участието на експерти по горска педагогика стартира първата по рода си образователна кампания „Гората и климатичните промени“ , предназначена за ученици от първи до четвърти клас. Кампанията е съвместна инициатива на Сдружение „Горичка“ на известната ни тенисистка Магдалена Малеева и Съюза..

публикувано на 14.04.21 в 14:43

10 дни след вота агитацията в Дупница продължава

Все още не са премахнати предизборните плакати, поставени на общински обекти. Местата бяха определени със заповед на кмета.  Срокът за почистване на агитационните материали изтече преди седмица. Въпреки това нито една партия не е санкционирана. Засега щабовете са предупредени по телефона, обясниха от общината.  Глобата, съгласно Общинската..

публикувано на 14.04.21 в 14:41

Публиката се качва на сцената на дупнишкия театър

Дупнишката театрална публика ще се качи на сцената, за да гледа новата постановка на местния театър.  Решението е на екипа, подготвил пиесата “Верига от думи” на каталунския автор Жорди Галсеран. Жанрът ѝ е определян като психотрилър.  Заради противоепидемичните мерки е обособено е ново театрално пространство с 33 стола. Те са поставени директно на..

публикувано на 14.04.21 в 14:40