Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Общинският съвет в Гърмен ще разгледа следващата седмица бюджета за 2021 година

Снимка: интернет

Отложено е планираното за утре заседание на Общинския съвет в Гърмен. То ще се проведе на 11 февруари и на него трябва да бъде приет бюджетът на Община Гърмен за 2021 година. Това каза за РБ председателят на Общинския съвет Денислав Шенгов и уточни, че в дневния ред са залегнали 15 точки за разглеждане. „Този път точките са по-малко, защото самото приемане на бюджета за тази година ще отнеме много време“, уточни Денислав Шенгов.

Сред точките, които са включени в дневния ред, са обсъждане на новата структура на Общината, където ще бъдат допълнени някои длъжности, а също така и закупуването на два нови сметосъбиращи автомобила.


Вижте още

12 години затвор за подсъдим за опит за убийство и незаконно влизане в чуждо жилище от въоръжено лице в Благоевград

Състав на Окръжен съд – Благоевград, председателстван от съдия Петър Пандев, призна за виновен С. Кескинов за това, че на 19. 02. 2019 г., около 4:00 часа в гр. Благоевград, направил опит да влезе в чуждо жилище, като е употребил за това сила – счупил външно стъкло на прозореца на стая, обособена като кухня; счупил външната дръжка на входната врата..

публикувано на 10.05.21 в 17:10

Глоби за 11 хиляди лева са наложили от началото на годината горски инспектори от Кюстендил

Глоби за 11 хиляди лева са наложили от началото на годината горски инспектори от Кюстендил, съобщиха от Регионалната дирекция по горите /РДГ/.        Извършените проверки от началото на годината са 2 220. По контрола и опазването на горските територии са проверени 270 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина, 600 обекта за добив на..

публикувано на 10.05.21 в 15:24

В Благоевград организират конкурс за детска рисунка "Моето щастливо детство"

Община Благоевград и Детска градина „1-ви юни“ организират конкурс за детска рисунка „Моето щастливо детство“. Конкурсът се провежда по повод Международния ден на детето – 1-ви юни, и цели популяризиране на детското творчество в областта на изобразителното изкуство. В конкурса могат да участват децата от всички детски градини на територията на..

публикувано на 10.05.21 в 14:51

Безплатни очни прегледи в Сандански

Безплатните очни прегледи в Сандански ще се проведат на 14 май. Община Сандански се включва в Национална скринингова кампания за безплатни очни прегледи. Инициативата „Зрението е всичко! Прегледай се!“ се организира от Български лекарски съюз, Българско дружество по офталмология и Байер България, с подкрепата на община Сандански. Мобилният очен..

публикувано на 10.05.21 в 14:32

Започва втори прием по подмярка COVID 1

 ДФ „Земеделие“ стартира от 17 май до 4 юни 2021 г. прием на заявления за подпомагане по подмярка 21.1 "Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани COVID 1 от мярка 21 „Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани и малки и средни предприятия, които са особено засегнати от кризата, предизвикана от COVID-19“ от ПРСР 2014-2020 г...

публикувано на 10.05.21 в 14:28

Транспортираха Владимир Каролев в "Пирогов"

Специализирана линейка на правителствена болница транспортира тежко ранения при падане в Пирин Владимир Каролев. За да консултират лекарите в Разлог, където беше настанен рано тази сутрин, в местната болница пристигнаха здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов и директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Владимир Каролев е с черепно-мозъчна..

публикувано на 10.05.21 в 13:02

Препоръчва се на пътуващите между Перник и София да ползват обходни маршрути

Във връзка със започващия на 12 май ремонт на пътя за София през Владая ОД на МВР в Перник препоръчва на пътуващите към и от югозападната част на София да ползват обходни маршрути. Строителните дейности ще продължат до 14 декември и ще доведат до затрудняване на пътното движение и образуване на задръствания с колони от чакащи автомобили. За да се..

публикувано на 10.05.21 в 12:50