Гледайте на живо

Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Сигнал за бомба спря автобус Гоце Делчев – София

Снимка: БГНЕС

Полицейски служители от Гоце Делчев задържаха за 24 часа млад мъж от село Абланица, който вчера следобед е подал фалшив сигнал за поставена бомба в автобус, тръгващ по линията Гоце Делчев – София. Извършена е щателна проверка на автобуса, като взривно устройство не е открито. По случая е образувано досъдебно производство. 


Вижте още

Народният представител Христо Терзийски с приемен ден в Кюстендил

 Приемен ден за жителите на Кюстендил и региона проведе народният представител от ГЕРБ и ексминистър на вътрешните работи Христо Терзийски. Пред депутата бяха поставени въпроси от най-различен характер. Граждани го потърсиха да съдейства по редица социални и правни казуси. Терзийски се ангажира да съдейства пред различните институции и където е в неговите..

публикувано на 02.08.21 в 17:25
Снимката е илюстративна

Гори гората над пернишкия квартал "Тева"

Гори гората над пернишкия квартал "Тева" , в частта ѝ към село Големо Бучино. Пожарът е обхванал голям периметър, а силният южен вятър го прави непредсказуем, каза кметът на Перник Станислав Владимиров. На място са всички налични екипи на пожарната. Общината помага с водоноски, организират се и доброволци в помощ на огнеборците. Заради..

обновено на 02.08.21 в 17:24
Илко Стоянов

Кметът на Благоевград назначи трима кметски наместници

Няколко благоевградски села вече имат нови кметски наместници. Те са назначени със заповеди на кмета на община Благоевград Илко Стоянов.   За селата Бучино и Лисия вече ще отговаря бившият кмет на село Рилци – Живко Чукарски, а за село Мощанец – бившият управник на село Покровник – Методи Цонев. Управлението на село Хърсово поема Иван..

публикувано на 02.08.21 в 16:32

Пожар избухна край Благоевград

Запалили са се сухи треви и храсти, на запад от Благоевград, в землището на село Бучино, съобщи за Радио Благоевград Валери Георгиев от ОД на МВР Благоевград.  Пожарът е на голяма територия, но няма опасност за населението.  Няколко екипа пожарникари участват в потушаването му.

публикувано на 02.08.21 в 15:48

Забранява се ползването на питейна вода за поливане

Заради настъпилата суша и продължителните високи температури, е необходимо въвеждането на ограничения във водоползването на всички населени места на територията на община Благоевград. Със заповед на кмета на община Благоевград Илко Стоянов, от 02.08.2021г. се забранява употребата на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на..

публикувано на 02.08.21 в 13:56

Регионален исторически музей – Благоевград спечели проект „Музеен пъзел – природа и традиции“

Проектът се финансира от Министерство на културата по конкурсна сесия на тема „Дейности по представяне на движимото културно наследство в музеите и художествените галерии“. „По този проект ще изработим музейни тематични игри и ще създадем една много интересна интерактивна експозиция, която ще се състои от различни модули. Чрез тях ще..

публикувано на 02.08.21 в 13:48

С тържествена церемония Кюстендил отбеляза 118 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание

Венци и цветя пред паметника на Тодор Александров бяха положени от областния управител – Александър Пандурски, зам.-кметовете на Община Кюстендил – Светослав Василев, Радмила Рангелова и Росица Плачкова, председателя на Общински съвет – Иван Андонов, народни представители от 46-тото НС, общински съветници, политически партии, граждани и организации...

публикувано на 02.08.21 в 12:32