Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Румен Томов: Много хора гладят панталони и поли за евентуални кметски избори

| обновено на 05.02.21 в 15:50

      “Много хора гладят панталони и поли за евентуални кметски избори“ – каза на пресконференция днес кметът на община Благоевград Румен Томов, който бе категоричен, че сформираното в Общинския съвет – Благоевград мнозинство се опитва по всякакъв начин да пречи на работата на кметския екип. И допълни: „Много местни политически фигури лобират да не се отпускат средства на община Благоевград и това е факт, защото това щяло да доведе до някакъв PR за мен. На хората, които ни пречат ще им кажа, че само могат да ни забавят, но не могат да ни спрат в това, което сме решили да правим. Жалко, че местните представители на политически партии подкрепят това положение, но силно се съмнявам, че това е решение на централните им ръководства. Но след месец започва парламентарна битка“ – каза още Томов. Градоначалникът заяви за Радио Благоевград, че ще приеме решението на ВАС, каквото и да е то. „В единия вариант продължаваме да работим, както и досега, в другия – отиваме на избори“.

  В рамките на час, кметът на община Благоевград задочно опонира на изявления на председателя на Общинския съвет Андон Тодоров от последната сесия, касаещи жилищната и финансова политика, строителството, стратегията за развитие на общината, обжалваните решения и др.

  Румен Томов коментира също напускането на зам.-кмета Евгени Терзиев и уволнението на главния архитект Васил Тимчев. 

  Добрата новина е, че след разговор с председателя на БЧК акад. Христо Григоров е решено, с помощта на хуманитарната организация, в община Благоевград да се изгради хеликоптерна площадка, както и старчески дом в село Делвино. 

Интервю на Райна Ванчева с Румен Томов можете да чуете в звуковия файл – > Галерия

Вижте още

Община Банско получи Отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство”

Община Банско получи Отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство” на Държавната агенция за закрила на детето.  Наградите се раздават за трета поредна година в четири категории – устойчиво развитие, успешна промяна, значима иновация и значимо партньорство. Община Банско взе приза в категория „Значима иновация”. Наградата..

публикувано на 13.04.21 в 15:51

Продължава запълването на минните галерии под кв. „Драгановец“ в Перник

Продължава запълването на  минните галерии под кв. „Драгановец“ в Перник, съобщиха от общинския пресцентър. В резултат на дългогодишния въгледобив земята под Перник е прорязана от изоставени руднични галерии. Голяма част от укрепителните подпори в тях са разрушени, много от галериите се пълнят с вода. Възникналите негативни процеси в района..

публикувано на 13.04.21 в 15:16

Зам.-кметът на Благоевград Пролет Трифонова "срещна" първокласници със Снежанка в Маратон на четенето

И Регионалната библиотека "Димитър Талев" в Благоевград участва в Националния маратон на четенето. Целта  е да се насърчи общуването на децата с книгите, които са носители на непреходните ценности в човешката история и култура.  Днес участници в Маратона в областния център бяха първокласници от СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“. По думите на..

публикувано на 13.04.21 в 14:41

Здравните власти в Перник имат готовност за обособяването на детска COVID зона

Здравните власти в Перник имат готовност за обособяването на детска COVID зона. При необходимост, тя ще бъде разкрита в детско отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова”. На този етап в региона няма нуждаещи се от хоспитализация деца. Мярката се предприема заради наблюдаващото се намаляване на възрастовата граница сред заболелите. През последните дни се..

публикувано на 13.04.21 в 14:27

Отличници по история представят Разлог на национална олимпиада

Отличници по история и цивилизация представят Разлог на национална олимпиада.  Учениците от седми клас на ОУ "Никола Парапунов"– Бояна Билчова и Никола Сланчев се класираха за Национален кръг на олимпиадата по история и цивилизации, която ще се проведе през месец юни.  За отличната подготовка на учениците има огромна заслуга преподавателката им..

публикувано на 13.04.21 в 13:30

Разработват План за интегрирано развитие на община Разлог

Община Разлог е в процес на разработване на План за интегрирано развитие на общината за периода 2021-2027г. Той се изработва за цялата територия на общината, като могат да се определят зони за прилагане на интегриран подход за удовлетворяване на идентифицираните нужди и за подкрепа на потенциалите за развитие и на възможностите за коопериране със..

публикувано на 13.04.21 в 13:28

64 нови случаи на коронавирус в Кюстендил

Общо 64 са новодиагностицираните лица с COVID-19 в Кюстендилска област през изминалото денонощие. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Дупница – 26, Кюстендил – 23, Бобов дол – 6, Кочериново – 4, Невестино – 2, в Рила, Сапарева баня и Бобошево има по една нова положителна проба, съобщават от Областния кризисен щаб. В COVID..

публикувано на 13.04.21 в 12:19