Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Елисавета Каменичка с номинация за Голямата награда „Сирак Скитник 2020”

Елисавета Каменичка – директор на Радио Благоевград е сред номинираните за годишните награди "Сирак Скитник 2020" на БНР в категория Голямата награда „Сирак Скитник 2020” за значим принос в развитието на Българското национално радио.

Елисавета Каменичка е директор на Радиото на Югозапада вече 14 години. Още преди да поеме този отговорен пост, тя работи като отговорник на екип „Реклама“ в регионалното радио, така й се събират 25 години работа в Радио Благоевград. Под нейно ръководство радио-програмата се радва на изключително голям рейтинг.  В предаванията се набляга на регионалните акценти, задължителен е плурализмът, търсят се гледните точки на обикновените хора от малките населени места, героите са те –слушатели. За това и слушателите създават два фен клуба, които се превръщат в малки общества. Освен тях е създаден и Клуб на естетите – хора, които имат афинитет към изкуството. Елисавета Каменичка превърна фоайето на сградата на Радио-телевизионния център в Арт салон, като даде възможност на едно пространство да придобие съвсем друг смисъл – тук дебютират млади художници, тук показват свои произведения утвърдени автори, тук си дават среща съмишленици в една мисия – малкият свят в малкия град да бъде по-красив и съдържателен.

Голямото концертно студио на Радио Благоевград, подобно на Студио 1 на БНР, се превърна в нова естетическа територия, което е от изключителна важност за малкия град. Тук се провеждат десетки концерти, премиери на книги, на филми, творчески срещи, културни събития в различен формат, повечето от които са организирани от екипа, който тя ръководи.

Нейна е идеята и реализацията на проекта „Инвестирай в младостта“ в подкрепа на млади хора в различните сфери на интереси – от спорт, през изкуство, до наука. Последователността на конкурса за млади таланти „Звезди в Радиото“ е показателна – десет години този конкурс издирва и поощрява в изпълнителското музикално изкуство ученици от цяла Югозападна България. Десетки са фестивалите в региона, на които присъства Радио Благоевград като партньор и съмишленик, за да открива млади таланти и да им дава възможност за първи професионални записи. Продуцирани от Радио Благоевград са дискове, сред които на Мъжка фолклорна група „Банскалии“, „Струнни приказки“, „Con Amore“ и други, като всеки един тях има съвременна и въздействаща концепция за богатото културно наследство на Югозападна България. Един от значимите продукти е „Земя на песни“, който представя фолклорни образци, свързани с 14-те общини на Благоевградска област. „Земя на песни“ бе превърнат в един грандиозен спектакъл, който бе представен на 45-тата годишнина на Радио Благоевград в големия салон на Драматичния театър в Благоевград. 

За Голямата награда „Сирак Скитник 2020” Елисавета Каменичка е в надпревара с Програма „Хоризонт“, Интернет сайта на БНР, Програма Радио София, Даниела Късовска, ръководител отдел „Информация“ в Програмна дирекция, Главна редакция „Радио България“, Дирекция „Дигитални проекти“, всички технически екипи на БНР в София и регионалните радиостанции.

Голямата награда „Сирак Скитник 2020“ и годишните награди на БНР ще бъдат връчени в навечерието на Световния ден на радиото на тържествена церемония на 12 февруари след новините в 19.00 часа. 

Събитието ще се излъчва в ефира на програмите „Хоризонт“, Радио Благоевград, Радио Пловдив и Радио Шумен и ще се стриймва на bnr.bg и във Фейсбук страницата на Българското национално радио. 

Екипът на Радио Благоевград пожелава успех на Елисавета Каменичка!


Галерия

Вижте още

Жените в музиката

БНР за втора поредна година се включва в инициативата „Жените в музиката“ на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Тя ще отбележи 8 март – Международния ден на жената по специален начин.  Специално за празника е създадена класическата песен "Унесено се вгледах в небесата"  като поздрав за всички слушатели на БНР. Музиката е на талантливата млада..

публикувано на 08.03.21 в 12:39

Вижте кой спечели наградата от фейсбук играта ни – ски карти за двама

На 24 февруари предложихме на нашите последователи във Фейсбук игра с награда – ски карти за двама, осигурени от Ски парк "Картала" и  БНР Радио Благоевград.  Интересът към играта изключителен и благодарим от сърце на всички, които се включиха!  Чрез жребий изтеглихме печелившия и това е  Елена Ковачева . Честито! Ще се свържем с нея чрез лично..

публикувано на 05.03.21 в 11:22
Анета Илиева

Красива колекция от мартеници получи екипът на Радио Благоевград

Уникални, ръчно изработени мартеници получи екипът на Радио Благоевград. Майсторката, вплела в традиционните символи обич, фантазия и пожелания за  благоденствие и берекет е Анета Илиева. Мартениците са от вълна и естествени материали.  Преди да поемат пътя си към любимото радио – Радио Благоевград, мартениците бяха част от изложба, организирана от..

публикувано на 02.03.21 в 14:06

Започна записването за конкурса "Звезди в Радиото", 2021 г.

Десетото издание на конкурса „Звезди в Радиото” ще се проведе на 17 и 18 април 2021 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика . Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил и Методий” (бивша Солунска) Благоевград със съдействието на Регионалното управление..

обновено на 02.03.21 в 10:17

Важно за политическите партии, коалициите и инициативните комитети!

Радио Благоевград кани упълномощени представители на политически партиите, коалиции и инициативни комитети, регистрирани в Районните избирателни комисии в Благоевград, Кюстендил и Перник на среща за запознаване с възможностите за провеждане на предизборна кампания и тарифите за отразяване на предизборните прояви на техните формации. На..

обновено на 26.02.21 в 08:16

БНР кани партиите, коалициите и инициативните комитети за подписване на предизборно споразумение

Българското национално радио кани партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в парламентарните избори на 4 април 2021 г., за подписване на споразумението за реда и условията за отразяване на предизборната кампания в програмите на БНР.  На  25 февруари ,  26 февруари  и на  1 март , от 10.00 до 17.00 часа, ви..

публикувано на 25.02.21 в 14:30

Стартира конкурсът "С отношение към всяка капка"

Радио Благоевград отново е в съвместна инициатива с "Водоснабдяване и канализация" ЕООД – Благоевград и Музея на водата. По случай Световния ден на водата – 22 март, трите институции отправят ново творческо предизвикателство – ученически конкурс за рисунка, есе, съчинение или стихотворение на тема "С отношение към всяка капка". В конкурса могат да..

публикувано на 09.02.21 в 13:18