Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Екип „Новини“ на Радио Благоевград с номинация за Награда "Сирак Скитник 2020"

Част от екип "Новини" при пенсионирането на Пламен Николов

Екип "Новини" на Радио Благоевград е с номинация за годишните награди на БНР "Сирак Скитник 2020" в категория "Награда за радиопредаване / радиопроект / мултимедиен проект/ музикален проект на БНР – колективна награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година".

Конкуренти на екип "Новини" на Радио Благоевград за тази награда са: 

– Четвърто издание на проекта на БНР Бургас „Приказни истории с БНР Бургас“;

– Радиотеатрална поредица за деца „1001 сутрини“ на Радио Варна;

– Предаване „Направление Здраве“ на БНР Радио Видин;

– Предаване „ТРИМОНТИАДА 2020“ на Радио Пловдив;

– Предаване „Вкусен следобед“ на Радио Кърджали с автор Радка Петкова;

– Екип „Турски език“ на Радио България;

– Мултимедийният проект „Поздрав с музика от БНР за българските културни институции в Европа“, съвместна работа на Варшавския културен институт, Дирекция „Международно сътрудничество“, Дирекция „Музикална къща на БНР“ и Дирекция „Дигитални проекти“;

Обективност, точност, бързина, безпристрастност са част от критериите в ежедневната работа на редакторите в екип „Новини“ на Радио Благоевград. През изминалата година екип „Новини“ на Радио Благоевград бе поставен пред предизвикателството да представя бързо, обективно и професионално реалната ситуация, провокирана от пандемията от нов за света коронавирус. С помощта на репортерите, водещите и редакторите на новинарския екип до слушателската аудитория достигаха и достигат точно и ясно формулирани новини, които обхващат твърде широк географски периметър. Наред с ковид-темата екипът се стреми да предоставя богата и разностранна осведоменост, с превес на озвучените информации и репортажите, което доближава новините до слушателя. В съдържанието на новините институционалния и експертен наратив се „превежда“ на достъпен и лесен за възприемане от слушателите език. 

В условията на пандемия за първи път успешно беше реализиран и съвместният проект между новинарските екипи на Радио Благоевград и Радио Видин.Вижте още

Жените в музиката

БНР за втора поредна година се включва в инициативата „Жените в музиката“ на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Тя ще отбележи 8 март – Международния ден на жената по специален начин.  Специално за празника е създадена класическата песен "Унесено се вгледах в небесата"  като поздрав за всички слушатели на БНР. Музиката е на талантливата млада..

публикувано на 08.03.21 в 12:39

Вижте кой спечели наградата от фейсбук играта ни – ски карти за двама

На 24 февруари предложихме на нашите последователи във Фейсбук игра с награда – ски карти за двама, осигурени от Ски парк "Картала" и  БНР Радио Благоевград.  Интересът към играта изключителен и благодарим от сърце на всички, които се включиха!  Чрез жребий изтеглихме печелившия и това е  Елена Ковачева . Честито! Ще се свържем с нея чрез лично..

публикувано на 05.03.21 в 11:22
Анета Илиева

Красива колекция от мартеници получи екипът на Радио Благоевград

Уникални, ръчно изработени мартеници получи екипът на Радио Благоевград. Майсторката, вплела в традиционните символи обич, фантазия и пожелания за  благоденствие и берекет е Анета Илиева. Мартениците са от вълна и естествени материали.  Преди да поемат пътя си към любимото радио – Радио Благоевград, мартениците бяха част от изложба, организирана от..

публикувано на 02.03.21 в 14:06

Започна записването за конкурса "Звезди в Радиото", 2021 г.

Десетото издание на конкурса „Звезди в Радиото” ще се проведе на 17 и 18 април 2021 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика . Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил и Методий” (бивша Солунска) Благоевград със съдействието на Регионалното управление..

обновено на 02.03.21 в 10:17

Важно за политическите партии, коалициите и инициативните комитети!

Радио Благоевград кани упълномощени представители на политически партиите, коалиции и инициативни комитети, регистрирани в Районните избирателни комисии в Благоевград, Кюстендил и Перник на среща за запознаване с възможностите за провеждане на предизборна кампания и тарифите за отразяване на предизборните прояви на техните формации. На..

обновено на 26.02.21 в 08:16

БНР кани партиите, коалициите и инициативните комитети за подписване на предизборно споразумение

Българското национално радио кани партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в парламентарните избори на 4 април 2021 г., за подписване на споразумението за реда и условията за отразяване на предизборната кампания в програмите на БНР.  На  25 февруари ,  26 февруари  и на  1 март , от 10.00 до 17.00 часа, ви..

публикувано на 25.02.21 в 14:30

Стартира конкурсът "С отношение към всяка капка"

Радио Благоевград отново е в съвместна инициатива с "Водоснабдяване и канализация" ЕООД – Благоевград и Музея на водата. По случай Световния ден на водата – 22 март, трите институции отправят ново творческо предизвикателство – ученически конкурс за рисунка, есе, съчинение или стихотворение на тема "С отношение към всяка капка". В конкурса могат да..

публикувано на 09.02.21 в 13:18