Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Триажният кабинет в Дупница ще работи само с жители от общината

Условието е да имат симптоми на COVID-19 и да са без личен лекар. Един от мотивите е, че джипитата могат да издават безплатни направления за PCR тестове. 

От община Дупница припомнят, че всички разходи по издръжката на кабинета се поемат единствено от общинския бюджет. От отварянето му досега в него са обслужени над 4 000 жители от цялата област. 

През февруари работното време на Триажния кабинет е от 9 до 18 часа в работните дни и от 10 до 18 часа в почивните. След това ще се актуализира в зависимост от епидемичната обстановка в страната.


Вижте още

Доброволци ще почистят района около язовир „Пчелина”

Доброволци от пернишкия клон на Централната рибно- опазваща организация /ЦРОО/ и група каякари от София ще почистят района около язовир „Пчелина”. Водоемът е най-големия на територията на област Перник, като обиколката му по брега е 34 км. Акцията ще се проведе в събота. Очаква се в нея да се включат около 70 човека. Осигурени са..

публикувано на 14.04.21 в 10:19

Туристите от Трън направиха нова туристическа пътека до връх Шильоко

Туристите от Трън направиха нова туристическа пътека до връх Шильоко в Пенкьовската планина. Маршрутът тръгва от центъра на село Пенкьовци и дължината му е 5 км. Върви се по приятен горски черен път, а последният километър е по горска пътека, съобщават от Трънското туристическо дружество.   Върхът е висок 1169 м и се нарежда едва на..

публикувано на 14.04.21 в 09:55

2944 са новите случаи на коронавирус

Направени са  16 242 теста през последното денонощие. Положителни са малко над 18% от направените проби, показват данните в Единния информационен портал.  127 са починалите с COVID-19, 3995 са оздравелите. В болници са настанени 9799 пациенти, 799 от тях в интензивни отделения.  Най-много са новозаразените в София-град – 692. Следват Варна..

публикувано на 14.04.21 в 07:26

Дъждовна сряда

Днес северозападният вятър ще се усили и с него в страната ще започне да нахлува студен въздух. На много места ще има валежи, но още сутринта от северозапад ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва и намалява. В Източна и Южна България, където валежите ще са почти през целия ден, ще има гръмотевици. Условията за градушки остават...

публикувано на 14.04.21 в 07:20

Община Банско получи Отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство”

Община Банско получи Отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство” на Държавната агенция за закрила на детето.  Наградите се раздават за трета поредна година в четири категории – устойчиво развитие, успешна промяна, значима иновация и значимо партньорство. Община Банско взе приза в категория „Значима иновация”. Наградата..

публикувано на 13.04.21 в 15:51

Продължава запълването на минните галерии под кв. „Драгановец“ в Перник

Продължава запълването на  минните галерии под кв. „Драгановец“ в Перник, съобщиха от общинския пресцентър. В резултат на дългогодишния въгледобив земята под Перник е прорязана от изоставени руднични галерии. Голяма част от укрепителните подпори в тях са разрушени, много от галериите се пълнят с вода. Възникналите негативни процеси в района..

публикувано на 13.04.21 в 15:16

Зам.-кметът на Благоевград Пролет Трифонова "срещна" първокласници със Снежанка в Маратон на четенето

И Регионалната библиотека "Димитър Талев" в Благоевград участва в Националния маратон на четенето. Целта  е да се насърчи общуването на децата с книгите, които са носители на непреходните ценности в човешката история и култура.  Днес участници в Маратона в областния център бяха първокласници от СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“. По думите на..

публикувано на 13.04.21 в 14:41