Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реновират спортната зала на стадион "Христо Радованов" в Радомир

Реконструкцията на спортната зала на стадион „Христо Радованов” в Радомир ще сбъдне мечтата на поколения радомирци за възраждане на волейболните традиции, заяви кметът Пламен Алексиев.

С отпуснатите от правителството над 1.5 млн. лева спортното съоръжение ще бъде ревонирано и превърнато в многофункционална зала с капацитет от 300 седящи места. Ще бъдат изградени съблекални, фитнес център, офис пространство и кафе-бар. Предстои да започне процедура по изпълнение на проекта за реконструкция, оборудване и обзавеждане на залата. С изграждането й, младите спортисти от общината ще могат да търсят реализация на местно ниво, вместо да пътуват за тренировки до София и Перник, заяви Алексиев. Той припомни, че след 2008 година градът е останал без спортна зала, след като съществуващата тогава била разрушена, за да се построи търговски обект.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Обучителен полигон за спасителни кучета откриха в Разлог

Обучителен полигон на спасителни кучета при бедствия и аварии откриха в Разлог, съобщиха от общинския пресцентър.  Полигонът е на територията на община Разлог и резултат на доброто партньорство на Община Разлог, Община Банско и Планинска спасителна служба при Български червен кръст. Над 30 спасителни кучета с техните водачи от България, Румъния,..

публикувано на 12.04.24 в 18:19

Изложба „Стаички“ за осми път отвори врати в Благоевград

Изложбата „Стаички-Различно пространство“ отвори гостоприемно врати за осма поредна година в квартал „Вароша“ на Благоевград. Седем талантливи млади български художници, повечето от които живеят и работят в чужбина, представят творческите си търсения и открития пред благоевградските ценители на модерното изкуство.   Авторите представят като..

публикувано на 12.04.24 в 16:22

ОбС Дупница разреши “Кюстендилска вода” да наеме сградите на ВиК

Общинският съвет в Дупница разреши “Кюстендилска вода” да наеме сградите на ВиК, за да осъществява дейността си. Предложението направи кметът Първан Дангов. “За” отдаването гласуваха 17 съветници. Против бяха 8, а трима се въздържаха. Решението предизвика бурна дискусия. Мотивите си против обясниха Емил Гущеров от ГЕРБ, Виктор Мантарков от “Възраждане”..

публикувано на 12.04.24 в 16:11

Наемателите на общински жилища в Благоевград ще могат да си ги купуват

От понеделник наематели на общински жилища, изградени до 2008 г., които отговарят на определени условия, вече могат да подават заявления за закупуването им. Това става възможно след като изтече 2-годишният мораториум, наложен от ОбС-Благоевград, според който процедурата бе преустановена. Документи ще се приемат от 15.04.2024 г. в деловодството на..

публикувано на 12.04.24 в 14:32

Заради изборите: Промени в НВО, дати на олимпиади, 10 юни – неучебен ден

Националното външно оценяване (НВО) по български език и литература в 10. клас остава на 10-и юни, изпитът ще започне обаче от 11:00 часа вместо в първоначално предвиденото начало от 8:00 часа заради насрочените избори за национален и европейски парламент на 9-и юни, съобщават от Министерство на образованието и науката (МОН).  За изменението е..

публикувано на 12.04.24 в 14:24

100 лв. великденска добавка за най-бедните пенсионери

Добавка от 100 лева за Великден за хората с размер на пенсията под линията на бедност гласува Народното събрание. Вносители на законопроекта са ГЕРБ-СДС и ДПС. Мярката ще струва 54 милиона лева, които ще бъдат осигурени от преструктуриране на бюджета на Държавното обществено осигуряване. Беше отхвърлено предложението на БСП пенсионерите с пенсии под..

публикувано на 12.04.24 в 14:20

План сметката за изборите: Най-много пари получават общините – 53 млн. лева

Най-много пари за предстоящите избори ще получат общините. Това показва план сметката за организацията и провеждането на вота на 9 юни. Близо 53 милиона лева ще бъдат разпределени към общините. 38 милиона лева от сумата е за възнагражденията  и осигуровките на членовете на секционните избирателни комисии и 14 милиона за логистични разходи. Почти 8,5..

публикувано на 12.04.24 в 14:17