Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Андон Тодоров: Няма война и напрежение между мен и кмета Румен Томов

49 точки са заложени в дневния ред на предстоящото заседание на Общинския съвет – Благоевград. Това обяви председателят на местния парламент Андон Тодоров. Основен акцент в сесията ще бъде приемането на бюджета на община Благоевград, както и план за капиталовите разходи за тази година.

По време на пресконференцията, Андон Тодоров акцентира върху това, че не съществува война между него и кмета на Благоевград Румен Томов. Според него, напрежението се насажда изкуствено и не е в интерес на нито една от двете институции.

„Няма напрежение, не искам да изземам функциите на кмета и нямам намерение да управлявам общината. Конфликтът е изкуствено създаден. Аз изпълнявам правомощията си и нищо повече. Да, критикувам, но винаги аргументирано посочвам грешки и пропуски, опирайки се на законите. Общинският съвет е законодателен орган и коректив. Аз съм открит човек и отразявам това, което виждам.”

Тодоров допълни, че в момента ОбС – Благоевград изпълнява правомощията си и решенията му не са зависими от кметската администрация. От думите на Тодоров стана ясно, че местният парламент търси и има нужда от юрист. Желаещите могат да си подадат заявления в 101 стая, в сградата на общината. Работата на бъдещия юрист ще бъде да помага документално при подготовката на сесии, комисии, както и изготвяне на становища. 


Вижте още
Банско

Приключва зимният сезон в Банско

Равносметката за изминалия туристически сезон в Банско е добра, каза за Радио Благоевград Иван Обрейков от фирмата - концесионер в ски зоната на куротния град. Имахме това, което другите държави нямаха, посочи Обрейков. Той благодари на министър Марияна Николова, на правителството и на Националния оперативен щаб. Отчитаме добър сезон в условията на..

публикувано на 11.04.21 в 14:32

45 случаи с коронавирус в Благоевград

45 случаи с коронавирус в Благоевград 1 352 са новите случаи на коронавирус у нас през изтеклото денонощие - или близо 15 процента от направените 9 118 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. В Благоевград новите случаи са 45, в Кюстендил 37, в Перник 54. 10 365 души с Covid-19 се лекуват в болница...

публикувано на 11.04.21 в 07:33

Слънчево и топло време

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Ще продължи да се затопля и максималните температури ще са между 15° и 20°.

публикувано на 11.04.21 в 07:32

Поредното солидарно събитие "Донеси – вземи" в Благоевград

Днес, до 13:00, в  двора на храм " Св. Николай Чудотворец " (кв. Грамада) предмет на размяна ще бъдат чисти и годни за употреба предмети за бита и ежедневието, книги и аксесоари. Също така и пакетирани хранителни продукти и хигиенни материали. Събитието, въплъщаващо идеята за солидарност, вече е традиционно, а организаторите му благодарят на управата на..

публикувано на 10.04.21 в 12:33

97 новоустановени случая на коронавирус в Благоевградска област

2803 са новите случаи на установени заразени с коронавирус у нас през изминалото денонощие. Положителни са 16,5 на сто от направените 16 965 теста. Най-много са новозаразените в столицата, следват областите Варна, Пловдив, Стара Загора и Бургас. В Благоевград новите случаи са 97, в Кюстендил – 23, в Перник – 48. Починали са 138..

публикувано на 10.04.21 в 07:30

Слънчево време, с температури до 19°

Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, главно над Западна България. Ще духа слаб, предимно югоизточен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 14° и 19°.

публикувано на 10.04.21 в 07:27

Авария остави много квартали в Перник без вода

Голяма част от Перник е без вода заради авария, съобщиха от ВиК.  Тя е възникнала на ул. „Георги Мамарчев”, а потърпевши от нея са живеещите в кварталите „Димова махала”, „Клепало”, „Рудничар”, „Байкушева махала”, „Цалева круша”, „Хумни дол”, „Твърди ливади” и „Проучване”. Вода няма и в село Дивотино.  Водоподаването е спряно в 16 часа, аварийните..

публикувано на 09.04.21 в 18:00