Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Базар с ръчно изработени мартеници в Банско

Базар с ръчно изработени мартеници от деца и възрастни хора, ползващи социалните услуги, бе открит в Банско.

Мартениците, които потребителите на социалните заведения в община Банско са направили с помощта на социалните работници са изключително красиви, пъстри и с прекрасни мотиви изобразяващи традиции и бит.

Сред първите гости на базара, който си закупи от изложените ръчно изработени мартеници, бе зам.-кметът по социалната дейност на община Банско Костадин Атанасов, който винаги радушно и с готовност подкрепя всяка кауза на потребителите на Заведенията за социални услуги.

Базарът има социално послание – със събраните от продажбата средства ще бъдат подпомогнати хора в нужда.  

"Закупувайки нашите мартеници, вие подкрепяте творчеството на хората със специфични възможности. Всички събрани средства от продажбата на мартеници и от ваши дарения ще отидат в подкрепа на нуждаещи се наши граждани", информират от Заведението за социални услуги в  Банско. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Локализираха пожар в Сандански

Пожарът в м. „Стара гара" в град Сандански е локализиран и овладян. На място са екипи на Районна служба по пожарна безопасност и защита на населението – Сандански и доброволческо формирование на общината, които продължават борбата с огъня до неговото пълно потушаване. От Община Сандански припомнят, че в земеделските земи и извън тях (слогове..

публикувано на 15.08.24 в 17:51

Осъдиха мъж от Перник за домашно насилие

На 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, беше осъден перничанинът Мирослав Лазаров, пребивал и изтезавал в продължение на повече от 20 часа жената, с която живеел на семейни начала. Присъдата е на Районен съд - Перник и е на база подписано споразумение между Районна прокуратура – Перник и защитата на подсъдимия. Срещу..

публикувано на 15.08.24 в 17:15

Патриарх Даниил призова Успение на света Богородица да стане официален празник

Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил участва в днешния официален духовен празник на град Кюстендил и отслужи патриаршеска литургия в катедралния храм "Св. Успение Богородично". След като отслужи молебен за здраве и благополучие за жителите и гостите на града, патриарх Даниил призова миряните за смирение и вяра в Бога. "Радостта не идва..

публикувано на 15.08.24 в 15:37

Дупница почете Голяма Богородица

Един от най-почитаните християнски празници – Успение на св. Богородица, събра в местните храмове стотици дупничани. Най-голямо беше множеството в централния храм “Св. Георги”, където бе отслужена тържествена литургия в чест на Божията майка. Миряните участваха в традиционния обред “въздигане на хляба". Осветени бяха празнични пити хлябове, както и..

публикувано на 15.08.24 в 12:23

Село Бело поле празнува на Голяма Богородица

Благоевградското село Бело поле организира 21-ия традиционен събор, който всяка година се провежда на празника Успение на Пресвета Богородица. И този път домакините очакват над 1000 гости на празника, каза за Радио Благоевград кметът Иван Стойчев.  Още от ранни зори започва подготовката за Голяма Богородица. Няколко майстор-готвачи приготвят..

публикувано на 15.08.24 в 12:21

Поставиха финал на 3-дневната инициатива „Ела (си) в Благоевград“

Специална селекция от картини, произведения на благоевградски творци, привлече десетки ценители на изкуството във фоайето на Камерна oпера и Читалището в Благоевград. В изложбата, част от първото издание на инициативата, организирана от Община Благоевград „Ела (си) в Благоевград, бяха подбрани творби както на доайени, записали имената си със златни..

публикувано на 15.08.24 в 11:41

Благоевградчани прославят Божията майка

Днес отбелязваме един от най-големите християнски празници – Успение на Пресвета Богородица. Божията майка е почитана като покровителка на майчинството, жените и семейното огнище. В народната традиция празникът е известен като Голяма Богородица. Стотици благоевградчани изпълниха храма „Въведение Богородично“, за да запалят свещ за здраве и..

публикувано на 15.08.24 в 11:23