Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Марек Юнион Ивкони“ победи гостуващия „Добруджа“ с 3:1 гейма

„Марек Юнион Ивкони“ победи гостуващия  „Добруджа“ с 3:1 гейма (19:25, 25:19, 25:19, 25:23) в среща от 11-ия кръг на мъжката волейболна Суперлига в Първата осмица.

Добричлии поведоха в резултата, след като взеха шест от последните седем разигравания в първия гейм. Дупничани доминираха във втората и в третата част и стигнаха до обрат.

В четвъртия гейм Добруджа имаше аванс от 14:10 точки, но не успя да удържи. Диагоналът Илиян Преспов с 21 точки беше най-добър за победителите, а Калоян Балабанов добави 12. Жулиен Георгиев се отличи с 15 точки за гостите.

Така младият дупнишки отбор записа шеста победа в първенството.

Старши-треньорът на дупничани Виктор Карагьозов заяви след успеха, че тази победа е била много важна, тъй като залогът е бил  присъствие в четворката на  първенството.

„Получи се нервен мач. И двата отбора се бориха докрай. Залогът беше много голям  – победата в едната или в другата посока дава шансове за присъствие в четворката на Първа осмица. За радост ние успяхме да го постигнем. Като цяло имаше доста хубави неща, но в същото време и технически брак, който се получи на базата на нервността в двубоя. Надделяхме с по-голямо желание и воля за победа. В четвъртия гейм, въпреки че „Добруджа“ имаше предимство, съумяхме да покажем възможности. Отиграхме някои технически ситуации във важни моменти, като го направихме по най-добрия начин. Това наклони и везните в наша полза. Млад отбор сме, но съставът ни  има възможности, въпреки че в по-голямата си част волейболистите са между 18 и 21 години. Играем мач за мач,  мислим по какъв начин да подобряваме играта си. Целта ни е във всеки двубой да показваме израстване, смятам, че в по-голяма част се получава“ – завърши доволен  Виктор Карагьозов.

Старши треньорът на „Добруджа“ Мирослав Живков бе доста огорчен след загубата в мач,който тръгна добре за неговия отбор:

„Направихме добър първи гейм, но после изпуснахме инициативата. Допуснахме да ни пробият в посрещане, което доведе до трудности в организацията на игра и доста лични грешки в атака. Това доведе до проблеми във втория и третия гейм. Успяхме да се върнем в четвъртата част с добри отборни взаимодействия. При 22:21 в наша полза, напрахме 23 точка, но съдията отсъди, че не е паднала топката, и че няма точка. Съответно тази ситуация доведе до много нерви от двете страни. След това изпуснахме възможността да затворим четвъртия гейм. Конкретно трябва да работим върху проблемите в нашето поле “ – отбеляза Мирослав Живков.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Поликлиниката в Благоевград се нуждае от спешен ремонт

Сградата на поликлиниката в Благоевград се нуждае от спешен ремонт. Външните фасади са в трагично състояние, а падащите от тях огромни мраморни облицовъчни плочи правят сградата опасна за хората. Проблемът е, че поликлиниката има много съсобственици и това създава реални пречки за поддържането на сградата.  Историята на тази внушителна сграда..

публикувано на 09.07.24 в 15:54

Сменят печките на дърва в Благоевград с климатици, термопомпи и пелети

За по-чист въздух в Благоевград работи общинска администрация Благоевград. На пресконференция днес бе представен проектът  „Подобряване качеството на атмосферния въздух чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление на територията на община Благоевград“. „Целта е много проста. Печките на дърва и..

публикувано на 09.07.24 в 14:29

Наплив на кандидати за водни спасители в Благоевград

Голям интерес от желаещи да се обучават за водни спасители в Благоевград. До момента са обучени над 40 младежи. Те ще се обучават за водни спасители на плувни басейни, паркове, открити водни площи и море.  Приключва вторият курс за водни спасители в областния център. „Тази година има голям интерес към курсовете. Миналата година направихме едва..

публикувано на 09.07.24 в 14:11

Тежка катастрофа взе жертва край село Буково

Шофьор почина при катастрофа край гоцеделчевското село Буково.  Около 11:40 часа днес е получен сигнал за ПТП на път II- 19 в района на селото. По първоначална информация инцидентът е между два леки автомобила. Водачът на единия автомобил е починал, а пътничка в него е пострадала. Водачът на втория автомобил също е пострадал. Пострадалите..

публикувано на 09.07.24 в 13:32
Радослав Петров

Жители на Батановци готвят гражданско неподчинение

Жители на Батановци са пред гражданско неподчинение заради намерението на софийска фирма да преработва пластмасови отпадъци, каучукови и гумени остатъци, излезли от употреба гуми, биомаса и гумен гранулат на територията на града. Напрежението се нажежи допълнително заради решението на РИОСВ- София да не се извършва оценка на въздействието върху околната..

публикувано на 09.07.24 в 13:20

Полицейска акция на автомагистрала „Струма”

Над 20 нарушения са установени по време на акция по метода на „Широкообхватен контрол“, съобщиха от ОДМВР Перник. Акцията е проведена вчера на автомагистрала „Струма”. Само за 4 часа са проверени 32 моторни превозни средства /МПС/ и 38 шофьори и пътници. "Съставени са 10 акта и 11 фиша за различни нарушения. Пътните полицаи са издали 2 акта за..

публикувано на 09.07.24 в 11:51

Мъж е в реанимацията на МБАЛ – Благоевград след ухапване от змия

Мъж от благоевградското село Еленово, ухапан от змия,  е настанен в отделението по реанимация  на областната болница, потвърдиха от лечебното заведение. Инцидентът е станал тази сутрин, когато 47-годишният мъж е излязъл за гъби към близките до селото хълмове и въпреки ранния час е бил ухапан от змия по ръката.  Веднага е транспортиран към спешния..

публикувано на 09.07.24 в 11:44