Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Шофьори на линейки в Гоце Делчев недоволни заради неполучени бонуси

Шофьори на линейки в Гоце Делчев недоволстват заради неполучени пари в размер на 1000 лева за работа на първа линия в условията на пандемия. Директорът на Спешния център в Благоевград коментира, че най-вероятно става въпрос за грешка. До момента шофьорите не са декларирали недоволството си пред ръководството, уточни д-р Красимир Михайлов директор на ЦСМП Благоевград.

„Трябва правоимащите лица да са участвали в обслужване на пациенти с коронавирус. Има случаи когато няма такова участие. Имаме назначена комисия в Благоевград. По предложение на завеждащия филиала в Гоце Делчев изпраща предложенията, а комисията оглежда и аз одобрявам това което ми се предлага. “, коментира д-р Михайлов.

Ако при конкретния случаи става въпрос за допусната грешка, тя ще бъде коригирана, а бонусите ще бъдат изплатени на персонала. 


Вижте още
Канабис

Турски гражданин е задържан за контрабанда на 68 пакета канабис през "Гюешево"

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 НК.   Около 03,00 ч. на 20.04.2021 г., на Митнически пункт "Гюешево", пътнически автомобил м. „Рено“ бил спрян за проверка. В кухините на вратите, под преден капак и в багажника са били открити и..

публикувано на 21.04.21 в 16:10

Четирима са нападателите на ограбения днес край Перник инкасо автомобил

Четирима са нападателите на ограбения днес край Перник инкасо автомобил. Те са били с два автомобила и са чакали на паркинга край заведението за бързо хранене, където е извършено и нападението, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура в Перник Албена Стоилова. Грабежът е извършен малко след 10 часа, докато единият от служителите, обслужващи инкасо..

публикувано на 21.04.21 в 15:27

„Лидери за ново начало“

Изложба, представяне на книгата „Лидери за ново начало“ и дискусия се състояха днес  в многофункционалната зала на РИМ Благоевград. Срещата бе по покана на омбудсмана Валентин Василев. Изложбата и книгата бяха представени от двама от авторите Марина Стефанова и Жюстин Томс. „Благоевград е първия град в България, в който стартира..

публикувано на 21.04.21 в 15:19

Ученически конкурс за нестандартни летателни апарати ще се проведе в Кюстендил

Седмото издание на ученическия конкурс за нестандартни летателни апарати "Творческо предизвикателство ИКАР 2021" – Кюстендил ще се състои на 16 май, съобщиха организаторите. Инициативата е на Обединения детски комплекс /ОДК/ в Кюстендил и местния клуб за аерокосмически технологии "ЗОДИАК". Състезанието се провежда традиционно през април – по повод деня..

публикувано на 21.04.21 в 14:52

Ремонтни дейности на храмовете се извършват в Кюстендилско

Ремонтни дейности на храмовете в Кюстендил започнаха преди дни, с отпуснатите през февруари близо 2,7 млн. лв., съобщи  архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Иссак. В момента се работи по довършването на храма "Св. Петка" в Невестино, който се строи близо 20 години. Очаква се строителните дейности и вътрешното обзавеждане..

публикувано на 21.04.21 в 13:41

Местни хора от Кресна в диалог с представители на Бернската конвенция

Местни хора от Кресна в диалог с представители на Бернската конвенция Инициативен комитет от местни хора от Кресна поискаха среща с предстоящата мисия на Бернската конвенция във връзка със строителството на автомагистрала „Струма“ в района на Кресненското дефиле. Целта е да се провери спазването на конвенцията и на нейна препоръка - магистралата..

публикувано на 21.04.21 в 13:28

Временният кмет на Благоевград Ясен Попвасилев се притеснява за финансите на общината

С 30 гласа „за“ и с двама "въздържали се", общинските съветници на община Благоевград избраха за временен кмет на общината Ясен Попвасилев.  До днес той бе заместник-кмет по финансовите въпроси и сега ще трябва да ръководи общината до избирането на кмет на частични избори. При издигането на кандидатурата му нямаше дебати.  В дневния ред..

публикувано на 21.04.21 в 12:58