Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Евродепутатът Ангел Джамбазки води листата на ВМРО в Благоевград

“Вече са ясни водачите на листите. Тръгваме с лозунга „България над всичко!“ - обявиха от ръководството на ВМРО. 

 Евродепутатът Ангел Джамбазки влиза в предизборната битка като основно лице на ВМРО в Благоевград и Бургас. Кандидатдепутатската листа на войводите в Кюстендил се води от Георги Петров, а в Перник начело на листата е Султанка Петрова. „България за нас винаги е била над всичко. Ето защо основните приоритети, които ще останат водещи за войводите и през следващия парламент, са повишаването на доходите на хората, отстояването на традиционните семейни ценности, защитата на националните интереси, особен фокус и внимание към националната и лична сигурност на българските граждани“, се посочва в съобщение на пресцентъра на партията.


Вижте още

Четирима са нападателите на ограбения днес край Перник инкасо автомобил

Четирима са нападателите на ограбения днес край Перник инкасо автомобил. Те са били с два автомобила и са чакали на паркинга край заведението за бързо хранене, където е извършено и нападението, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура в Перник Албена Стоилова. Грабежът е извършен малко след 10 часа, докато единият от служителите, обслужващи инкасо..

публикувано на 21.04.21 в 15:27

„Лидери за ново начало“

Изложба, представяне на книгата „Лидери за ново начало“ и дискусия се състояха днес  в многофункционалната зала на РИМ Благоевград. Срещата бе по покана на омбудсмана Валентин Василев. Изложбата и книгата бяха представени от двама от авторите Марина Стефанова и Жюстин Томс. „Благоевград е първия град в България, в който стартира..

публикувано на 21.04.21 в 15:19

Ученически конкурс за нестандартни летателни апарати ще се проведе в Кюстендил

Седмото издание на ученическия конкурс за нестандартни летателни апарати "Творческо предизвикателство ИКАР 2021" – Кюстендил ще се състои на 16 май, съобщиха организаторите. Инициативата е на Обединения детски комплекс /ОДК/ в Кюстендил и местния клуб за аерокосмически технологии "ЗОДИАК". Състезанието се провежда традиционно през април – по повод деня..

публикувано на 21.04.21 в 14:52

Ремонтни дейности на храмовете се извършват в Кюстендилско

Ремонтни дейности на храмовете в Кюстендил започнаха преди дни, с отпуснатите през февруари близо 2,7 млн. лв., съобщи  архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Иссак. В момента се работи по довършването на храма "Св. Петка" в Невестино, който се строи близо 20 години. Очаква се строителните дейности и вътрешното обзавеждане..

публикувано на 21.04.21 в 13:41

Местни хора от Кресна в диалог с представители на Бернската конвенция

Местни хора от Кресна в диалог с представители на Бернската конвенция Инициативен комитет от местни хора от Кресна поискаха среща с предстоящата мисия на Бернската конвенция във връзка със строителството на автомагистрала „Струма“ в района на Кресненското дефиле. Целта е да се провери спазването на конвенцията и на нейна препоръка - магистралата..

публикувано на 21.04.21 в 13:28

Временният кмет на Благоевград Ясен Попвасилев се притеснява за финансите на общината

С 30 гласа „за“ и с двама "въздържали се", общинските съветници на община Благоевград избраха за временен кмет на общината Ясен Попвасилев.  До днес той бе заместник-кмет по финансовите въпроси и сега ще трябва да ръководи общината до избирането на кмет на частични избори. При издигането на кандидатурата му нямаше дебати.  В дневния ред..

публикувано на 21.04.21 в 12:58

Благоевградската общественост почете 170 години от рождението на Георги Измирлиев

С ритуал по полагане на цветя пред бюст-паметника на българския революционер Георги Измирлиев - Македончето, бяха почетени 170 години от рождението му. В церемонията се включиха Ясен Попвасилев, който днес бе избран за временно изпълняващ длъжността кмет на Община Благоевград, представители на местната и държавната власт, на академичната общност,..

публикувано на 21.04.21 в 12:46