Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОСВ одобри 14 проекта на Община Сандански за чиста околна среда

Министерството на околната среда и водите и ПУДООС одобриха финансирането на всичките 14 проекта, с които Община Сандански кандидатства в кампанията "Чиста околна среда“.

Кметът на Община Сандански Атанас Стоянов каза за Радио Благоевград, че проектите включват спортни площадки, кътове за отдих, детски площадки в седем населени места в Общината. „Три от тях са в град Сандански. Ще бъде облагородено дворното пространство в четири детски градини в Сандански. До средата на месец март ще бъде подписан договор с Министерството на околната среда и водите и на по-късен етап, в рамките на не повече от три месеца, те ще бъдат реализирани. Проектите не са голени – всеки е на стойност по около 10 хиляди лева“, каза Атанас Стоянов.

В Сандански ще бъдат изградени детска площадка и кът за отдих в района на „Зоо кът“ – Сандански;детска площадка и кът за отдих на ул. „Солунска“, в близост до пл. „Грамус“, както и детска площадка и кът за отдих на пл. „Св. Климент Охридски“, в близост до Първо основно училище.

Детски площадки, озеленяване и облагородяване на дворното пространство ще се изградят вДневни детски ясли „Обич“, гр. Сандански; филиал „Мики Маус“ към Детска градина „Здравец“; филиал „Лилия“ към Детска градина „Здравец“ и детска градина „Пролет“.

Нови облагородени пространства за почивка и отдих ще има в селата Лешница, Джигурово, Ново Делчево, Струма, Поленица, Петрово и Лиляново.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Тестват сирените в Благоевград

Днес ще бъдат тествани сирените на територията на община Благоевград. От 9.00 ч. до 16.00 ч. ще се извърши профилактика на системата за ранно предупреждение и оповестяване на територията на града и малките населени места, съобщиха от общинския пресцентър.

публикувано на 29.03.24 в 07:34

Възможни прекъсвания на сигнала за района на Благоевград

Днес /29.03.2024/, между 09:00 и 17:00 часа, поради планирана техническа профилактика на предавателя излъчващ на честота 103.2MHz ултракъси вълни за района на Благоевград, са възможни прекъсвания на сигнала. По време на профилактиката може да слушате програмата на Радио Благоевград през сайта binar.bg.

публикувано на 29.03.24 в 07:31

Отново слънчево и топло

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от западната четвърт. Дневните температурите още ще се повишат и максималните ще бъдат между 21° и 26°, в София – около 21°. В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около..

публикувано на 29.03.24 в 05:37

Сградата на Община Благоевград ще бъде осветена символично в цветовете на българското знаме и на НАТО

На 29 март – датата, на която преди 20 години страната ни стана член на НАТО, в 19:00 часа сградата на Община Благоевград ще бъде осветена символично в цветовете на българското знаме и на НАТО.  Инициативата е част от Националната програма за отбелязване на тази важна за България годишнина.

публикувано на 29.03.24 в 05:35

Протест срещу изграждането на соларни паркове върху земеделски земи се проведе в Кюстендил

Граждански протест срещу изграждането на фотоволтаици върху земеделски земи се проведе в Кюстендил пред сградата на общината.  Хората се обявиха против изграждането на соларни паркове върху земеделски площи. Според тях плодородната земя не заслужава подобно отношение. Хората събрали се на протеста изразиха надежда местната управа да спре..

публикувано на 28.03.24 в 20:16

В Кюстендил: Изложба в помощ на ученици с финансови затруднения

Ученици от Природо-математическата гимназия в Кюстендил подредиха изложба в помощ на свои съученици с финансови затруднения. Рисунките на децата бяха подредени пред залата, където в момента се провежда редовно заседание на Общинския съвет в Кюстендил. Това е втора поредна инициатива за тази година, разказаха учениците. За първи март те приготвили и..

публикувано на 28.03.24 в 15:03

Община Кюстендил предоставя финансова помощ за водното дружество

Общината в Кюстендил ще инвестира в купуването на водопроводни тръби, за да бъде решен проблемът с честите аварии по "ВиК"-мрежата в кюстендилския квартал "Запад". Общината ще купи материалите за израждането на ново трасе от 350 м, а "Кюстендилска вода", която е с 100 процента държавно участие, ще участва с труд и с техника. "Само за последните дни..

публикувано на 28.03.24 в 14:49