Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1000 дози ваксини са раздадени на лекарите в Благоевградска област

1000 дози ваксини на „Астра Зенека“  са раздадени на общопрактикуващите лекари в Благоевградска област от пристигналите вчера 2 000 дози, потвърди за Радио Благоевград директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов:

„Днес продължаваме имунизациите с представителите на СИК. Имаме списъци, но трудно върви имунизацията. Много хора се и отказват от имунизация“, коментира д-р Калоянов.

До 5 март с ваксините на „Пфайзер“ ще бъдат имунизирани членовете на секционните избирателни комисии в областта. Продължават имунизациите от първа втора и трета фаза от националния ваксинационен план в Благоевградска област.

Относно зелените коридори за ваксинация д-р Калоянов уточни:

„Зелени коридори може да има ако от първа втора и трета фаза няма желаещи, но за момента има, и дори ваксините няма да стигнат“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жители от кюстендилско сигнализират за телефонни измами

Четирима граждани са сигнализирали в РУ Кюстендил, че са получили обаждания по телефона от лица, представящи се за полицаи, които искали пари, за да бъде заловен престъпник с веществено доказателство. В телефонния разговор полицаите казвали, че по-късно ще посочат къде да бъдат оставени парите. От полицията казаха, че обикновено такива обаждания..

публикувано на 02.09.24 в 17:51

Жители от Кюстендилско сигнализират за телефонни измами

Четирима граждани са сигнализирали в РУ Кюстендил, че са получили обаждания по телефона от лица, представящи се за полицаи, които искали пари, за да бъде заловен престъпник с веществено доказателство. В телефонния разговор полицаите казвали, че по- късно ще посочат къде да бъдат оставени парите. От полицията казаха, че обикновено такива обаждания..

публикувано на 02.09.24 в 17:21

На среща в МРРБ: Обсъдиха спешни мерки за нормално водоснабдяване на Кочериново

По инициатива на министър Виолета Коритарова на среща в МРРБ днес бяха обсъдени спешни мерки за осигуряване на нормално водоснабдяване за жителите на гр. Кочериново. По разпореждане на министъра изпълнението им започва от днес, така че водоподаването да бъде подобрено до края на седмицата. По време на разговора управителят на „Кюстендилска..

публикувано на 02.09.24 в 17:15

Обществено обсъждане на изпълнението на бюджета на Община Благоевград

Община Благоевград ще проведе обществено обсъждане на отчета за изпълнението на бюджета на Община Благоевград, инвестиционната програма, сметките за средства от Европейския съюз и състоянието на общинския дълг за 2023 година. Обсъждането ще бъде на 12.09.2024 г. от 18.00 часа в зала „22 септември“. По време на срещата кметът Методи Байкушев..

публикувано на 02.09.24 в 15:37

Глоба за заведение за изхвърляне на отпадъци в река Санданска Бистрица

Община Сандански глобява заведение за обществено хранене, чийто служител изхвърля неправомерно и нагло отпадъци в река Санданска Бистрица. След получен сигнал, община Сандански и Общински инспекторат извършват проверка на място в заведението. От публикуваното видео се вижда как служител неправомерно и арогантно нарушава всички правила и норми за..

публикувано на 02.09.24 в 14:54

2,5 млн. лв. за почистване на коритото на река Конска

Над 2,5 млн. лв. ще бъдат инвестирани в почистване на участък от коритото на река Конска, съобщиха от Областната администрация в Перник. Участъкът е с дължина 2400 метра и е извън урбанизираната територия на село Ярджиловци.  Река Конска попада в обхвата на общините Брезник и Перник. Тя е десен приток на Струма и е с дължина 36 километра. По поречието..

публикувано на 02.09.24 в 13:54

С прокурорска мярка задържаха извършителя на убийството в Негованци

С прокурорска мярка за задържане до 72 часа е извършителят на убийството, станало вчера в радомирското село Негованци, съобщиха от ОДМВР- Перник. Предстои в съда да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 39-годишния мъж от Бобов дол, който е и криминално проявен. Сигналът за възникнал скандал..

публикувано на 02.09.24 в 12:24