Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Делчев е водач на листата на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в Благоевград

4
Снимка: Елеонора Тахова

Димитър Делчев от „Движение България на гражданите“, една от партиите в регистрираната коалиция „Изправи се! Мутри вън!“, е водач на листата в Благоевград. Днес формацията регистрира списъка с кандидати за народни представители в Районната избирателна комисия.

"Смятам, че листата на "Изправи се! Мутри вън!" е истинската, алтернативата на статуквото. Листа, преимуществено от граждани, хора с тежест в обществото. Имаме учителка, спортист, финансисти, двама лекари. Балансът ни на мъже-жени е добър", каза минути преди да внесе списъка за регистрация водачът Димитър Делчев. Веднага след него второто място заема бившият общински съветник и бивш областен управител на Благоевград Валери Смиленов. Зъболекарят д-р Вангел Арабаджиев е на трета позиция. На четвърто място е д-р Мария Радойкова от Гоце Делчев. Петото място заема Илиян Ушев от Петрич. Кирил Атанасов е на шесто място. 

Делчев подчерта, че сред основните им приоритети са подкрепата на малките и средни предприятия, които са останали без нужната подкрепа в КОВИД-епидемията, на второ място – повишаване на доходите, също съдебна реформа и запазване чистотата на българската природа.

Чуйте репортажа на Еленора Тахова в звуковия файл...

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Дупничанин остана без медал от Париж 2024

Дупнишкият борец Кирил Милов остана без медал от Париж 2024. Българинът не се възползва от втория си шанс и загуби първия мач в репешажите за бронзовия медал в категория до 130 килограма на турнира по класическа борба на Олимпийските игри в Париж. Той отстъпи с 4:6 точки от Абделлатиф Мохамед от Египет. В първите секунди и двамата бяха пасивни, като..

публикувано на 06.08.24 в 12:54

Кметът на Банско се срещна с ръководството на Регионалната мрежа „ХоумНет"

Кметът на община Банско Стойчо Баненски  и неговият екип проведоха работна среща с националните ръководители на Регионалната мрежа „ХоумНет Източна Европа и Централна Азия” от Таджикистан, Узбекистан, Киргизстан, Грузия, Северна Македония, Сърбия и България. Мрежата „ХоумНет“ обединява надомни работници, които практикуват традиционни и..

публикувано на 06.08.24 в 12:49

Лятно екоучилище на тема ,,Богатствата на Национален парк Рила“

Лятно екоучилище се проведе от 2 до 6 август 2024 г. в района на Национален парк „Рила“ с участието на ученици и техните преподаватели от 15 учебни заведения от цялата страна и членове на Фондация „БМВП“. За осъществяването на разнообразната програма се включиха експерти от Басейновите дирекции, Дирекция „Национален парк Рила”, Изпълнителна..

публикувано на 06.08.24 в 12:41

Отвод на всички съдии по делото срещу кмета на Дупница

Районният съд – Дупница изпраща делото, по което обвиняем е кметът на Община Дупница, а пострадало лице е временно изпълняващия длъжността началник на РУ – Дупница, на Върховния касационен съд, за определяне на  друг, еднакъв по степен съд, който да продължи съдопроизводството. Всички съдии от Наказателното отделение на Районен съд..

публикувано на 06.08.24 в 12:23

Православната църква чества празника Преображение Господне

На днешния празник  Неврокопският митрополит Серафим отслужи  света литургия в храма „Въведение Богородично“ в Благоевград. Много вярващи почетоха църковния празник. Миряните излизаха от черквата с надежда за здраве, разбирателство и взаимопомощ. Според светото писание на Преображение Исус Христос показва на своите ученици божествения си..

публикувано на 06.08.24 в 11:40

ОИСР оцени високо допълнителното пенсионно осигуряване в България

Подготвят се промени в частното пенсионно осигуряване, които имат основната цел да увеличат доходите за старост и да гарантират адекватни пенсионни плащания, информират от пресцентъра на Комисията за финансов надзор.  Организацията за икономическо сътрудничество и развитие оцени високо допълнителното пенсионно осигуряване в България и подкрепя бъдещите..

публикувано на 06.08.24 в 10:44

Гл. комисар Ал. Джартов: Няма значително усложняване на пожара в Славянка, независимо от това пожарът не е ограничен

Работата на екипите от пожарникари, горски служители, военни и доброволци днес ще се съсредоточи върху източния фронт на пожара. В гасенето на огъня  се включват и двата самолета, които вчера пристигнаха от Испания.   „Ще се включи и специализирана техника за гасене на огнищата с вода. Паралелно с това ще съблюдаваме и мерките за безопасност, тъй..

публикувано на 06.08.24 в 10:04