Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

След решение на ОбС: Обособяват Икономическа зона в Благоевград

Община Благоевград вече има дългосрочна Концепция за икономическо развитие. Това стана факт, след като на днешното извънредно заседание, местният общински съвет гласува предложението на общинска администрация.

Екипът на проф. Димитър Тадаръков бе поканен за изготвянето на икономическата стратегия до 2040 година.

По този начин се дава възможност в бъдеще да се реализират и целенасочени трансгранични проекти.

100 млн. лв крупни инвестиции, разкриването на над 1 200 работни места, обособяването както на икономическа, така и на индустриална зона – това са само част от основните опорни точки в проекта на проф. Димитър Тадаръков.

Според кмета на Благоевград, Румен Томов, с тази програма се дава „зелена светлина“ и за следващите представители на местното самоуправление за развиването на икономически програми.

Задачата на всеки един общински съветник е, не само да изпълнява политическите решения на формацията, която представлява, но и да обмисля по съвест своите гласувания – така председателят на местния парламент, Андон Тодоров, обоснова своя вот „въздържал се“.


 


Галерия

Вижте още

Етнографската изложба "Багри от долините на Струма и Места" гостува в Перник

Етнографската изложба "Багри от долините на Струма и Места" гостува в Регионалния исторически музей в Перник. Експозицията е съвместна на музеите в Брезник, Перник, Кюстендил, Банско и Гоце Делчев и показва традиционни облекла, тъкани и накити от Югозападна България. Изложбата се организира на ротационен принцип, като всяка..

публикувано на 18.05.21 в 19:10

200 лв. за разкриване на пункт за изкупуване на череши

Двеста лева ще бъде цената за разкриване на пункт за изкупуване на череши в Бобовдолска община, става ясно от заповед на кмета на общината Елза Величкова. В нея е записано, че кметовете и кметските наместници на селата в общината трябва да определят местата за разполагане на пунктовете за предстоящата кампания така, че да се спазва организацията на..

публикувано на 18.05.21 в 15:38

2583 ученици са заявили желание за участие в държавния зрелостен изпит утре

Утре предстои първият държавен зрелостен изпит – по български език и литература. За Радио Благоевград Методи Попов от Регионалното управление на образованието – Благоевград каза, че желание за явяване на изпита са заявили от 2 583 зрелостници от област Благоевград. До края на деня ще стане ясно и колко от тях ще бъдат допуснати до явяване на изпита...

публикувано на 18.05.21 в 15:31

„Златно“ момиче полага основите на художествената гимнастика в Сандански

ЗПГ „Климент Тимирязев“ днес бе любезен домакин по проект на Министерството на младежта и спорта – „Шанс за всеки“.  Проектът цели да изгради трайни навици за спорт и здравословно хранене при младежи от 15 до 29 години, чрез практикуване на гимнастически спортове. Участие в проекта ще вземат Невяна Владинова и Георги Чобанов, които ще..

публикувано на 18.05.21 в 14:41

В Кюстендил осигуряват зелени коридори за ваксиниране

РЗИ - Кюстендил осигурява зелени коридори за имунизации на всички желаещи с всички видове ваксини – и РНК и векторни („Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и „Янсен“) в следните ваксинационни пунктове: РЗИ – Кюстендил: имунизационен кабинет в Кюстендил, кв. „Румена войвода”, ул. „Тинтява”. Работно време: всеки ден от 09,00 ч. до 15,00 ч.,..

публикувано на 18.05.21 в 13:43

Над 50 желаещи да се ваксинират днес на ГКПП "Станке Лисичково"

Близо 2000 жители на Северна Македония с български произход и гражданство са се записали за имунизация срещу COVID-19 в двата мобилни кабинета, разкрити на граничните пунктове „Станке Лисичково“ и „Златарево“. Българската държава осигури ваксините, а финансирането на мобилните пунктове и екипите е жест на д-р Милен Врабевски, председател на..

публикувано на 18.05.21 в 12:56

Заседава Общинският съвет в Разлог

Днес от 14.00 ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет в Разлог. В дневния ред са включени за разглеждане 43 точки. Предстои общинските съветници да разгледат проектно предложение по процедура за предоставяне безвъзмездна финансова помощ „Патронажна грижа +“ по оперативна програма Развитие на човешките ресурси. Акцент в работата на..

публикувано на 18.05.21 в 11:48