Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Комисия контролира ползването на минералната вода в Добринище

Снимка: БГНЕС

Комисията, която бе създадена в Община Банско за контрол на ползването на минерална вода в град Добринище, продължава дейности по инспекция и контрол. Проверяват се възможни случаи за нерегламентирани включвания във водопреносната мрежа и незаконно ползване на природния ресурс.

Вече има подадени сигнали до Община Банско, предвид намаляващия в определени моменти дебит на минералната вода в обществената баня в град Добринище. 

На регистрираните ползватели на минерална вода са поставени и специални измервателни устройства, които отчитат ползваното количество и съответния дебит. Предвидени са строги санкции за нарушители и собственици на обекти или частни ползватели, които са извършили нерегламентирано включване

Вижте още

Представители на частни школи и независими артисти от Благоевград питат Общината: Къде са парите от Фонд "Култура"

Представители на частни школи и независими артисти от Благоевград, които са спечелили проекти по Фонд "Култура", отправиха публично въпроси към ръководството на Община Благоевград защо проектите се бавят и не се реализират вече втора година. По думите им проектите са минали през всички комисии, разгледани са и одобрени.  Организаторът на "Джумая Фест"..

публикувано на 13.05.21 в 14:53

Рецидивист, ограбил възрастен мъж, получи осъдителна присъда

Окръжната прокуратура в Кюстендил постигна осъдителна присъда спрямо 28-годишен мъж, обвинен за престъпление, извършено от него при условията на опасен рецидив, съобщиха от прокуратурата.     През ноември м.г. той извършил грабеж от дома на семейство възрастни хора в Дупница. Грабителят взел сумата от 1850 лева и избягал, а по-късно бил  обявен за..

публикувано на 13.05.21 в 14:28

Повече от 10 хиляди ваксини са в наличност в РЗИ – Кюстендил

В момента има наличност от ваксини, но се забелязва забавяне на темпото при ваксинацията, каза на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той посочи, че повече от 10 хиляди ваксини от четирите вида, одобрени за ползване в ЕС, са в наличност в РЗИ – Кюстендил.       Най-големите количества  (над 8000) са от ваксината на Pfizer/BioNTech, има и дози..

публикувано на 13.05.21 в 14:26
Иван Яхнаджиев

Иван Яхнаджиев с изложба в Благоевград

Световноизвестният художник Иван Яхнаджиев пристига в понеделник, 17 май, в Благоевград. Той ще рисува заедно с ученици от Националната Хуманитарна гимназия  „Св. Св. Кирил и Методий“  и деца от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград .  Това ще се случи в понеделник следобед пред сградата на РТЦ Благоевград, на..

публикувано на 13.05.21 в 13:22

Насрочиха консултациите за избор на РИК в Перник

За 15 май са насрочени консултациите с парламентарно представените партии и коалиции за избор на РИК в Перник, съобщават от пресцентъра на Областната администрация.  Комисията ще бъде 13 – членна, в т . ч. председател, двама зам. -председатели и секретар.  Разпределението на квотите е: четири за коалиция „ГЕРБ-СДС”, три за партия „И а такъв народ”, по..

публикувано на 13.05.21 в 12:49

Населението в област Благоевград застарява

Към края на миналата година населението на област Благоевград е 301 138 души, което е 4.4% от цялото население на страната. В сравнение с предходната година населението на областта намалява с 0.5%. Това каза за Радио Благоевград Емилия Илиева, началник „Статистически изследвания“ към Териториалното статистическо бюро в Благоевград. Мъжете са..

публикувано на 13.05.21 в 12:03

Полицаи следят за безопасността на абитуриентите в Кюстендилско

От 10 май в Кюстендил е в ход операция за осигуряване на безопасността на абитуриентските балове, съобщи Васил Паргов – началник отдел "Охранителна полиция" при ОДМВР – Кюстендил.  "Извършват се превантивни дейности, следи се и за движението на абитуриентите, които в момента правят автомобилни обиколки по улиците в града", каза Паргов...

публикувано на 13.05.21 в 11:22