Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Юлия Златкова – пета в слалома!

Юлия Златкова зае петото място в слалома на Световното първенство по алпийски ски за младежи и девойки, което приключи в Банско.

Младата българка завърши с общо време от двата манша 1:49.13 минута, като бе изпреварена от германката Ема Айхер, японките Михо Мизутани и Ерен Ватанабе и нидерландката Ноа Рабу. Иначе в крайното общо класиране Юлия зае 27-ото място на 8,89 сек след победителката Софи Матиу от Италия. Със 7 стотни пред нея се нареди другата ни представителка – самоковката Ева Вукадинова. Надпреварата се проведе на писта "Томба", като точно преди пускането на българките ,зимата напомни за себе си – духна вятър и падна непрогледна мъгла.

"Сгреших на техничните врати. Надявам се ,обаче от тук нататък да напредна още по-бързо", каза Юлия Златкова.

Шампионка стана 19-годишната Софи Матиу от Италия с 1:40.24 минута. Тя беше пета след първия манш с 49.71 секунди, но със солиден втори манш за 50.53 секунди си осигури златото. Втора на 20 стотни от секундата завърши друга 19-годишна алпийка Моа Бострьом Мусенер от Швеция (49.63 и 50.81 секунди), а трета на 21 стотни се нареди 20-годишната Ей Джей Хърт от САЩ (49.63 и 51.09). Германките Паулина Шлосер и Ема Айхер допълниха петицата с изоставане от съответно 40 и 47 стотни. Лидерката след първия манш с 49.33 секунди Сара Раск от Швеция се представи по-слабо във второто си спускане и остана осма в крайното подреждане на 68 стотни зад победителката Матиу. Тя нямаше и късмет, тъй като точно за нейното второ спускане падна мъгла в долната част на пистата. Световната шампионка в гигантския слалом Хана Аронсон Елфман от Швеция беше осма след първия манш с 49.78 секунди, но не завърши втория.

 

До финала на състезанието успяха да стигнат по-малко от половината скиорки в стартовия списък – 35 от 71.


Вижте още

НАП е запорирал сметките на ВиК Перник

НАП е запорирал сметките на  ВиК Перник заради  3 млн. лв. задължения за данъци и осигуровки, съобщиха от областната администрация. Дългът е натрупан от 2018 година насам, уточниха от водното дружество. Във връзка с наложения запор днес са проведени разговори с приходната агенция и първоначално определените месечни погасителни вноски..

публикувано на 15.06.21 в 16:50

Без вода на ул. "Синчец" в Благоевград

”Водоснабдяване и канализация” - Благоевград уведомява, че във връзка с присъединяване на жилищна сграда към водопроводната мрежа на гр. Благоевград водоподаването ще бъде нарушено утре от 08:00 часа до 17:00 часа на ул. „Синчец”. Потребителите трябва да  се запасят с необходимотоим количество вода за питейно-битови  нужди.

публикувано на 15.06.21 в 14:34

Радио Благоевград организира семинар за цифровия сертификат за COVID

„Цифровият сертификат на ЕС за COVID” беше темата на дискусията, организирана от Радио Благоевград в рамките на проекта на БНР „Рестартирай Европа! По-силна за теб!“, който се реализира с подкрепата на Европейския парламент. Участници в събитието бяха преподаватели от Стопанския факултет на Югозападния университет и представители на туристическия..

публикувано на 15.06.21 в 14:14

Болницата в Гоце Делчев ще получи медицинска апаратура по проект

МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД в Гоце Делчев предстои да бъде включена в проектно предложение „Мерки за справяне с пандемията“. Сред целите на изпълнението на това предложение е болницата в Гоце Делчев да получи медицинска апаратура. Информацията оповести Министерство на здравеопазването. Проектното предложение  „Мерки за справяне с пандемията“, по..

публикувано на 15.06.21 в 13:12

Монтират нови табели в ПП "Рилски манастир"

Текат ремонтно-възстановителни дейности по инфраструктурата на Природния парк „Рилски манастир“. Изпочупените табели ще бъдат възстановени и ще бъдат монтирани нови. „Искаме да напомним на всички посетители, че правим всичко възможно техният престой при нас да бъде по-приятен. От тях очакваме да поддържат новоизградената инфраструктура, да пазят..

публикувано на 15.06.21 в 13:10

„На армане с тъпане“

Десетото юбилейно издание на фестивала на традиционните хорá „На армане с тъпане“ ще се проведе на 25 и 26 юни в Разлог. Музикалното събитие ще започне в събота от 18:30 с концерт-спектакъл на Ансамбъл „Пирин“. На следващия ден от 11:00 часа на централния площад в града 28 групи от региона и страната ще мерят сили на фестивала, а зрителите за пореден..

публикувано на 15.06.21 в 13:07

Специализирана полицейска операция за прибирането на черешите

  От днес на територията на област Кюстендил започва специализирана полицейска операция за прибирането на черешите, съобщи комисар Васил Паргов – началник на отдел "Охранителна полиция" в ОДМВР в Кюстендил. Около стотина служители на дирекцията ще се включат в операцията, в нея участват традиционно и служители на дирекциите "Жандармерия" и "Гранична..

публикувано на 15.06.21 в 12:10