Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

79 нови случаи на коронавирус в област Кюстендил

Снимка: PIxabay

Общо 79 са новите положителни случаи с COVID-19 в Кюстендилска област през изминалите 24 часа. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 37, в Дупница са 26, по 4 нови случаи в Рила и Кочериново, по трима новозаразени в Сапарева баня и Невестино, само по един нов случай има в Бобов дол и Бобошево, съобщават от Областния кризисен щаб.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 64 души. От тях двама са интубирани и в реанимация, а други десет са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.


В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 25 лица. Седем от тях са в по-тежко състояние, а останалите са в средно тежко. Всички са на кислородна терапия.

Към днешна дата 24 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях трима са в реанимация, а други 11 са в средно тежко състояние.

През изминалите 24 часа е починало едно лице от община Дупница – жена на 68 г. Лицето е имало придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ИТН започват разговори за кабинет с третия мандат

Започват разговорите на "Има такъв народ" с останалите парламентарно представени политически формации в търсене на подкрепа за съставяне на правителство с третия мандат, връчен вчера от президента. Партията предлага експертен кабинет с програма с конкретни срокове и ограничен мандат. Първите срещи днес са с депутатите, които не членуват в парламентарни..

публикувано на 30.07.24 в 09:19

9 казана курбан за Голяма Богородица в Белица

Голяма Богородица събира мало и голямо на събор в мeстността Света Богородица край Белица с участието на Фолклорен ансамбъл - Белица и Райна. На 15 август Белица отдава своята почит на Божията майка, покровителка на майчинството, жените и семейното огнище. Повече от век параклисът „Света Богородица” край Белица събира миряни на големия..

публикувано на 30.07.24 в 09:02

Профилактика на водата в община Благоевград

Планова годишна профилактика ще извърши „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – гр. Благоевград. Почистване и последваща дезинфекция ще се направи на водоснабдителна система „Чакалица“ и подаване на вода със силно повишена концентрация на хлор /Cl/  към напорните водоеми и вътрешната водопроводна мрежа захранвана от ПСПВ (пречиствателна станция..

публикувано на 30.07.24 в 09:00

Тежка нощ за българските пожарникари по границата на планината Славянка

Огънят  отново е на българска територия, има опасност пожарът да стане върхов.  На още две места е пробил огънят  от Гърция, където се гаси само с летателна техника и  пожарът не може да бъде овладян две седмици.   Още в четири часа сутринта нашите огнеборци , близо 70 пожарникари, горски служители и военни са тръгнали  към пожарните огнища.   Двата..

публикувано на 30.07.24 в 08:44

Патриарх Даниил ще се включи в поклонническия път „Рилският Чудотворец“

С благословението на Софийския митрополит и Български патриарх Даниил за 15-а поредна година ще се проведе поклонническият път „Рилският Чудотворец“ от София до Рилския манастир. Събитието се организира от Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, съвместно със Софийската света митрополия и с подкрепата на Столична община...

публикувано на 30.07.24 в 08:43

Предимно слънчево време

На 30 юли времето ще е предимно слънчево. Над източната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 28° и 33°

публикувано на 30.07.24 в 07:01

В Благоевград: Над 4 хиляди домакинства сменят печките на твърдо гориво с климатици

15 заявления за подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление, са подадени до този момент в администрацията на Община Благоевград. От реализирането на проекта, свързан с подобряване качеството на въздуха на територията на общината, могат да се възползват над 4 хил. домакинства. Днес бе представен..

публикувано на 29.07.24 в 17:56