Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обществено обсъждане на Плана за интегрирано развитие на Благоевград

Снимка: Пресцентър Община Благоевград

Община Благоевград организира утре, на 19 март, обществено обсъждане на Плана за интегрирано развитие на общината до 2027 г. заради епидемичната обстановка всички организирани обсъждания ще се провеждат онлайн.

За да бъдат обхванати по-широк кръг от заинтересовани страни, ще се проведат две последователни обсъждания, от 10:00 ч. и от 14:00 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Денят на Европа в Благоевград

Представители на местната и изпълнителната власт, хора на изкуството и образованието, както и жители на Благоевград, се включиха в официалното отбелязване на Деня на Европа. Началото на събитието бе поставено пред паметната плоча на загиналите във войните за свободата и независимостта на България, на площад „Георги Измирлиев – Македончето“...

публикувано на 09.05.24 в 14:14

1 633 лв. е средният осигурителен доход през март

1 633,53 лева е бил размерът на средния осигурителен доход за страната през март, изчисляват от Националният осигурителен институт. От там уточняват и че 1 498,44 лева е средномесечният осигурителен доход у нас за периода от 1 април миналата година - 31 март тази година.  Той служи за изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през месец април..

публикувано на 09.05.24 в 13:54

Осъдиха за 33-ти път мъж от Кюстендил

Мъж на 41 години беше осъден за 33-ти път от Районния съд в Кюстендил. Последното му наложено наказание е „лишаване от свобода“ за срок от две години, при първоначален „строг режим на изтърпяване“. Досегашните присъди на 41-годишния мъж от Кюстендил са предимно за кражби. От съда казаха, че срещу него има още едно висящо производство, което предстои..

публикувано на 09.05.24 в 12:47

Мъж загина при катастрофа в Кюстендил

Пешеходец е загинал, след като е блъснат на пътя Кюстендил- Дупница. Инцидентът е станал на изхода на Кюстендил. Произшествието все още се обслужва. Блъснатият мъж е починал на място. Тялото на загиналия е закарано за аутопсия, все още не е идентифициран, казаха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

публикувано на 09.05.24 в 12:40

Силвия Кацарова и група „Молец“ за празника на Благоевград

Сгъстена празнична програма е подготвила Община Благоевград заради тежкото финансово състояние. „Опитваме се, въпреки ограничения бюджет, да осигурим качествен културен живот“, обяви зам.- кметът по култура Станислав Кимчев. Силвия Кацарова, група „Молец“ и ансамбъл "Пирин" са гвоздеят в програмата в трите празнични дни - 23, 24 и 25 май...

публикувано на 09.05.24 в 11:03

Кирил Петков: Ще се борим като опозиция, ако ГЕРБ не се отърсят от зависимостта си от Пеевски

"Продължаваме промяната - Демократична България" може да разговарят с ГЕРБ за бъдещо управление, но само ако бъде сложен край на зависимостта на ГЕРБ от Пеевски, заяви в Перник съпредседателят на "Продължаваме промяната" и водач на листата в Перник и в 23 МИР-София Кирил Петков. Пред журналисти в Перник Кирил Петков подчерта, че „Продължаваме промяната..

публикувано на 09.05.24 в 10:49

Кюстендилци си спомниха за праведника на народите Петър Михалев

Възпоменание по повод 125 години от рождението на Петър Михалев, един от спасителите на българските евреи се проведе в Кюстендил. Събитието  е част от програмата по повод 80-та годишнина от спасяване на близо 50 000 български евреи от Холокоста през Втората световна война.   Доцент д-р Ангел Джонев презентира подробности от живота и делото на..

публикувано на 09.05.24 в 10:37