Гледайте на живо

Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Елеонора Тахова от Радио Благоевград и кореспондентът ни Лина Пъргова са "Героите" на TimeHeroes в категория "Журналист" 2020

3
Отличените Елеонора Тахова (вляво) и Лина Пъргова (вдясно)

За четвърта поредна година най-голямата платформа за доброволчество в България - TimeHeroes.org, обяви кои са най-ярките примери за доброволци, организации, компании и журналисти от Годишните награди за доброволчество "Героите".

Наградите в категория "Журналист" за радио отразяване получиха Елеонора Тахова от Радио Благоевград и кореспондентът на медията за района на Банско и Разлог Лина Пъргова.  Отличените научиха добрата новина с изненадващи обаждания в ефира на БГ Радио. В неделния следобед слушателите успяха да чуят техните автентични, неподправени реакции, когато водещият Наско им се обади по телефона, за да им съобщи, че добрите им дела са заслужили награда. "Трубадури на доброто", така бяха определени двете журналистки, които са вдъхновили журито със своята работа. Сред мотивите за наградата са, че "двете активно работят върху социални теми, свързани с доброволчеството и неговия ефект върху обществото, вадят напред добри примери от дейността на организации с нестопанска цел и разказват вдъхновяващи истории, които заслужават ефирно време". 

"Въпреки трудностите през изминалата година от TimeHeroes вярваме, че тъкмо сега е моментът да извадим напред всички смели, новаторски, безкористни и сърцати примери за добрина, които показват, че Героите са сред нас и благодарение на тях изпитанията са по-леки", споделят от платформата.

Получените номинации в конкурса са повече от 300, отличените в различните категории "Доброволци", "Организации", "Журналисти" и "Компании" са 22.

Това е поредно отличие за двете журналистки. Лина Пъргова е носител и на приза "Журналист на годината" от Синдиката на българските учители. Елеонора Тахова е двукратен носител на наградата "Валя Крушкина - журналистика за хората" в категория "Радио", "Журналистика за развитие" на БПМР, "Млад журналист" на Съюза на българските журналисти", Златна ябълка" на Националната мрежа за децата и др.

Екипът на Радио Благоевград поздравява Елеонора и Лина и им желае още много успехи!

Галерия

Вижте още

Ухае на лятна програма

Дойде дългоочакваното лято. Слънцето грее жарко. Синьото небе е кристално. Прохладата на планината ни приканва. Ухае на море. След една хаотична и динамична година, от която имаме нужда да си починем, студените напитки, сочните плодове, свежите летни хитове и сладоледът с вкус на детство отново стават част от ежедневието ни. Плажните..

публикувано на 16.07.21 в 11:58

11 юли – предсрочни парламентарни избори с Радио Благоевград

Във вечерта, в която българите избраха кои да бъдат новите 240 народни представители, бъдете с Радио Благоевград и нашето изборно студио.  Първите прогнозни резултати ще коментират политолози и социолози, ще търсим и ще проследим реакциите на представители на политическите партии. Ще обобщим изборния ден в Югозапада чрез репортерите на Радио..

обновено на 11.07.21 в 15:55

Кампания "С огъня шега не бива"

Днес стартира съвместната инициатива на Радио Благоевград и на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  – "С огъня шега не бива". Кампанията е в летния сезон , когато опасността от пожари е най-голяма, а статистиката сочи, че над 97% от регистрираните пожари са предизвикани от човешки действия , като най-често става въпрос..

публикувано на 09.07.21 в 14:22

Благоевград избира

Благоевград избира! На 4-ти юли, във вечерта на балотажа на частичния избор за кмет на община Благоевград, бъдете с Радио Благоевград и изборното ни студио. Прогнозни резултати от вота, коментари и анализи на гостите в студиото, реакции на победител и победен. Кой ще бъде следващият кмет на Благоевград? Бъдете с нас от 20ч. до 22ч. в неделя 4-ти юли,..

обновено на 04.07.21 в 14:56

Kontrax Roadshow в Благоевград – "С NAO и Pepper в света на науката"

Благоевград е поредния град, в който ще се проведе роудшоу на Kontrax под мотото "С Nao и Pepper в света на науката".  Целта на презентацията е показването на хуманоидни роботи и робот за конструиране, които могат да помогнат за създаването на по-интересна и иновативна образователна среда.  Роботите могат да оказват помощ в точните науки като..

публикувано на 24.06.21 в 14:13

Радио Благоевград организира семинар за цифровия сертификат за COVID

„Цифровият сертификат на ЕС за COVID” беше темата на дискусията, организирана от Радио Благоевград в рамките на проекта на БНР „Рестартирай Европа! По-силна за теб!“, който се реализира с подкрепата на Европейския парламент. Участници в събитието бяха преподаватели от Стопанския факултет на Югозападния университет и представители на туристическия..

публикувано на 15.06.21 в 14:14
Радиоводещият Михаил Дюзев връчва наградата на Елеонора Тахова

Елеонора Тахова е победител в конкурса за чиста журналистика "Web Report"

Журналистката Елеонора Тахова от Радио Благоевград бе отличена тази вечер с наградата в категория "Подкаст" в конкурса за чиста журналистика "Web Report". Церемонията по награждаване се проведе в Литературен клуб "Перото" в НДК в София. Тазгодишното послание на конкурса бе "Когато авторите говорят с факти", а Елеонора спечели първото място с..

публикувано на 11.06.21 в 21:18