Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Елеонора Тахова от Радио Благоевград и кореспондентът ни Лина Пъргова са "Героите" на TimeHeroes в категория "Журналист" 2020

3
Отличените Елеонора Тахова (вляво) и Лина Пъргова (вдясно)

За четвърта поредна година най-голямата платформа за доброволчество в България - TimeHeroes.org, обяви кои са най-ярките примери за доброволци, организации, компании и журналисти от Годишните награди за доброволчество "Героите".

Наградите в категория "Журналист" за радио отразяване получиха Елеонора Тахова от Радио Благоевград и кореспондентът на медията за района на Банско и Разлог Лина Пъргова.  Отличените научиха добрата новина с изненадващи обаждания в ефира на БГ Радио. В неделния следобед слушателите успяха да чуят техните автентични, неподправени реакции, когато водещият Наско им се обади по телефона, за да им съобщи, че добрите им дела са заслужили награда. "Трубадури на доброто", така бяха определени двете журналистки, които са вдъхновили журито със своята работа. Сред мотивите за наградата са, че "двете активно работят върху социални теми, свързани с доброволчеството и неговия ефект върху обществото, вадят напред добри примери от дейността на организации с нестопанска цел и разказват вдъхновяващи истории, които заслужават ефирно време". 

"Въпреки трудностите през изминалата година от TimeHeroes вярваме, че тъкмо сега е моментът да извадим напред всички смели, новаторски, безкористни и сърцати примери за добрина, които показват, че Героите са сред нас и благодарение на тях изпитанията са по-леки", споделят от платформата.

Получените номинации в конкурса са повече от 300, отличените в различните категории "Доброволци", "Организации", "Журналисти" и "Компании" са 22.

Това е поредно отличие за двете журналистки. Лина Пъргова е носител и на приза "Журналист на годината" от Синдиката на българските учители. Елеонора Тахова е двукратен носител на наградата "Валя Крушкина - журналистика за хората" в категория "Радио", "Журналистика за развитие" на БПМР, "Млад журналист" на Съюза на българските журналисти", Златна ябълка" на Националната мрежа за децата и др.

Екипът на Радио Благоевград поздравява Елеонора и Лина и им желае още много успехи!

Галерия

Вижте още

Жените творци на Благоевград отново наредиха изложба в Радио Благоевград

Без официално откриване и без обичайните сърдечни срещи между жените творци и тяхната публика в Арт салона на Радио Благоевград, традиционната изложба и тази година е факт. 19 жени творци на различни възрасти и с различни професии, но обединени от любовта си към изкуството, наредиха свои произведения в Арт салона на медията, пространство, което дълго..

публикувано на 26.03.21 в 18:00

Радио Благоевград и "ВиК" – Благоевград в съвместна инициатива в Световния ден на водата

Днес в ефира на Радио Благоевград бяха обявени победителите в конкурса „С отношение към всяка капка“ , организиран от "Водоснабдяване и канализация" ЕООД Благоевград, Радио Благоевград и Музея на водата. Конкурсът е посветен на Световния ден на водата – 22 март.  За поредна година трите институции обединяват усилията си, за да насочат вниманието на..

публикувано на 22.03.21 в 15:15
Инж.Росица Димитрова с две от наградените рисунки

Победителите в конкурса "С отношение към всяка капка"

Настъпи дългоочакваният момент да обявим кои са победителите в конкурса „С отношение към всяка капка“, организиран от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, БНР – Радио Благоевград и Музей на водата – Благоевград, по случай отбелязването на Световния ден на водата – 22 март. Поради огромния интерес към конкурса и многобройните изпратени..

публикувано на 22.03.21 в 13:43

Жените в музиката

БНР за втора поредна година се включва в инициативата „Жените в музиката“ на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Тя ще отбележи 8 март – Международния ден на жената по специален начин.  Специално за празника е създадена класическата песен "Унесено се вгледах в небесата"  като поздрав за всички слушатели на БНР. Музиката е на талантливата млада..

публикувано на 08.03.21 в 12:39

Вижте кой спечели наградата от фейсбук играта ни – ски карти за двама

На 24 февруари предложихме на нашите последователи във Фейсбук игра с награда – ски карти за двама, осигурени от Ски парк "Картала" и  БНР Радио Благоевград.  Интересът към играта изключителен и благодарим от сърце на всички, които се включиха!  Чрез жребий изтеглихме печелившия и това е  Елена Ковачева . Честито! Ще се свържем с нея чрез лично..

публикувано на 05.03.21 в 11:22
Анета Илиева

Красива колекция от мартеници получи екипът на Радио Благоевград

Уникални, ръчно изработени мартеници получи екипът на Радио Благоевград. Майсторката, вплела в традиционните символи обич, фантазия и пожелания за  благоденствие и берекет е Анета Илиева. Мартениците са от вълна и естествени материали.  Преди да поемат пътя си към любимото радио – Радио Благоевград, мартениците бяха част от изложба, организирана от..

публикувано на 02.03.21 в 14:06

Започна записването за конкурса "Звезди в Радиото", 2021 г.

Десетото издание на конкурса „Звезди в Радиото” ще се проведе на 17 и 18 април 2021 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика . Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил и Методий” (бивша Солунска) Благоевград със съдействието на Регионалното управление..

обновено на 02.03.21 в 10:17