Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

136 нови случаи на COVID-19 в област Благоевград

Снимка: БГНЕС

4 375 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие –  или 25,5% от направените 17 120 теста, показват данните на Единния информационен портал. 

В област Благоевград новите случаи са 136, в Кюстендил – 38 и в Перник – 79.

Хоспитализираните пациенти с COVID-19 вече са над 9 хиляди – нужда от болнично лечение имат 9 125 души, от тях 743 са в интензивни отделения. Починали за денонощие са 106 души, като излекувани порталът отчита 2709.


Вижте още

170 музиканти ще участват в Международния конкурс за млади изпълнители на класически инструменти

170 млади музиканти от страната и чужбина са заявили участие в Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти, чийто домакин е Перник. Тазгодишното издание е 15-то поред и ще се проведе онлайн от 14 до 16 май.. Сред участниците има музиканти от Северна Македония, Испания, Белгия и Китай. Участниците са разделени в две..

публикувано на 11.05.21 в 13:37

Откриха напълно обновената сграда на Държавния архив в Благоевград

С официална церемония и водосвет, който бе отслужен от отец Николай, бе открита обновената сграда на Държавния архив в Благоевград. Продължителността на проекта бе една година, през която са въведени енергоспестяващи мерки, направено е цялостно обновяване на сградата и е осигурена достъпна среда за хора в неравностойно положение, както и по-добри..

публикувано на 11.05.21 в 13:22

Дарение от книги получи библиотеката в Кюстендил

Дарение от книги получи в деня на Светите братя Кирил и Методий Регионалната библиотека "Ем. Попдимитров" в Кюстендил. Празникът съвпада и с Деня на българските библиотекари. Жестът се прави за девета поредна година, от издателство "Захарий Стоянов" и местна фирма.     За последните девет години чрез традиционното дарение, в библиотеката в Кюстендил..

публикувано на 11.05.21 в 12:40

„ГОРИЧКА В КОЛИЧКА” продължава срещите на лесовъди с ученици в Кюстендил

  Мобилният фургон „Горичка в количка”, оборудван с десетки игри, образователни материали за горите и инструменти за залесяване, гостува на  10 май и на децата от Основно училище „Христо Ботев” в с. Невестино. С учениците от началните класове се срещнаха горски педагози от териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие в..

публикувано на 11.05.21 в 12:32

Движението на пешеходци в района на градския пазар в Кюстендил ще бъде временно ограничено

Движението на пешеходци в района на градския пазар в Кюстендил ще бъде временно ограничено заради извършването на ремонт, съобщиха от общинския пресцентър. От днес, за период от 60 дни, преминаването на пешеходци в района между улиците "Пауталия" и "Охрид" ще бъде преустановено, а търговските маси, намиращи се в този район ще бъдат изместени към..

публикувано на 11.05.21 в 12:12

Безплатни очни прегледи в Гоце Делчев

Стартира Национална скринингова кампания за очни прегледи „Зрението е всичко! Прегледай се!“.  Инициативата цели да спомогне за диагностиката на най-честите очни заболявания, да популяризира същественото значение на профилактичните прегледи и да информира обществото за важната роля на грижата на очното здраве.   В град Гоце Делчев прегледите на..

публикувано на 11.05.21 в 10:26

НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ – Благоевград отбеляза своя патронен празник с „Урок по родолюбие“

Ученици и учители в най-старата гимназия в Югозападна България, поднесоха цветя пред паметниците на Светите братя Кирил и Методий, както и на един от основателите на училището – Кузман Шапкарев. Националната хуманитарна гимназия е едно от първите средища на българщината и днешния ден е празник за всички родолюбиви българи, заяви Марин Митов,..

публикувано на 11.05.21 в 10:22