Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници в Банско заседаваха днес

Банско
Снимка: БГНЕС

На редовната си сесия днес, общинските съветници приеха отчетите по изпълнение на програмата за опазване на околната среда и програмата за управление на отпадъците на община Банско за 2020 г. Съветниците взеха решение да бъде съставена временна комисия, оглавявана от кмета Иван Кадев, която да работи по решаване на проблемите с отпадъците на територията на община Банско.

Единодушно бе гласувано Община Банско да кандидатства с проектно предложение „Закупуване на оборудване за обществена трапезария – 2-ри етап” пред Фонд „Социална закрила”. Размерът на безвъзмездната финансова помощ по проекта е 36 хил.лв., а общината ще участва с 10% съфинансиране. Новото оборудване ще облекчи и подобри работата за ежедневната подготовка на храна за 377 човека от община Банско, потребители на „Домашен социален патронаж”, „Осигуряване на топъл обяд в община Банско – 3-ти етап” и на други социални услуги.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Началникът на

Набелязаха мерки за намаляване на престъпленията в Перник

Областната дирекция на МВР в Перник проведе работна среща с ръководството на община Перник, директорите на училища и детски градини и на обекти с масово събиране на хора. Целта е подобряване на взаимодействието и набелязване на мерки за намаляване на риска от престъпления, съобщиха от пресцентъра на полицията. Участниците в срещата са запознати с..

публикувано на 19.04.24 в 11:18

Единодушно парламентът вдигна заплатите на военнослужещите

С единодушие от 195 гласа "за" депутатите приеха да увеличат заплатите на военнослужещите, одобрявайки на първо четене промените в Закона за въоръжените сили, пише БНР. С измененията се въвежда нова система, според която заплатите растат от началото на 2025 г. със специфичен коефициент и в зависимост от заеманата длъжност. Със законопроекта..

публикувано на 19.04.24 в 11:09

Пренасочват до 8 май звеното за лични документи от Банско в Разлог

За периода от 22.04.2024 г. до 08.05.2024 г. приемането на заявления за издаване на български лични документи, както и връчването на готовите документи ще бъде пренасочено от звеното БДС на РУ-Банско към звеното БДС на РУ-Разлог. Oт ОДМВР-Благоевград поднасят извинението си към жителите на общината за причиненото неудобство.

публикувано на 19.04.24 в 11:04

Европейска и Балканска купа по рафтинг и каяк в Кресненското дефиле

От 19 до 21 април в България е домакин на Европейска и Балканска купа по рафтинг и каяк в бързи води, които ще се проведат в Кресненското дефиле по река Струма. Събитията са част от престижните серии на Международната рафтинг федерация (IRF), провеждани ежегодно в различни рафтинг центрове на Европа. Състезанията се провеждат в България за 8-ми път..

публикувано на 19.04.24 в 10:30

Петричанин е в главна роля на нова филмова продукция

Стоян Цветков от Петрич е в главната роля на новата българска продукция – комедията с интересното име „Опасни шматки“, която тръгва по кината от 19 април. Филмът е на режисьора Николай Павлов. Стоян Цветков е възпитаник на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“, випуск 1998 г. През 2002 г. завършва Югозападен университет „Неофит Рилски“ в Благоевград със..

публикувано на 19.04.24 в 09:30

Изложба показа тютюневата индустрия в Разлог век назад

По повод 100 години от откриването на Тютюневия склад на братя Каназиреви в гр. Мехомия /Разлог/, който дава препитание на много семейства и 100 години от основаването на Тютюневопроизводителна кооперация ,,Места" бе открита гостуваща изложба "Тютюн, Енфие и Сие". На откриването в Разложкия музей присъстваха инж. Гергана Костова, зам.-кмет..

публикувано на 19.04.24 в 09:25

Облачно и дъждовно време

На 19 април облачността над страната ще е значителна. М инималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в котловините на Югозападна България около 0° .Около обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от Южна България. През нощта срещу събота валежите ще се усилят. На места ще бъдат значителни...

публикувано на 19.04.24 в 07:01