Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Детските градини отварят врати

От днес, детските градини и яслите възобновят работа. 

До 11 април магазините с търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки, остават затворени. Допуска се осъществяване на дейност само на открити площи, прилежащи към търговския обект. Забраната не се отнася за магазини (хипермаркети и супермаркети), предлагащи предимно хранителни стоки. 

За тези магазини остават валидни т.нар. зелени коридори –не се допускат лица под 65-годишна възраст в часовете между 8.30 и 10.30 часа.


Вижте още

„Аз избирам доброто!” в Гоце Делчев

Традиционната за община Гоце Делчев Лятна превантивна програма на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, отново ще предложи на децата интересно поле за творчество, спорт, приключения, доброволчество, личностно развитие и възпитателна подкрепа под мотото „Аз избирам доброто!”. „Ваканция..

публикувано на 23.06.21 в 14:21

Осъдиха жена, причинила смърт при катастрофа

Окръжен съд – Кюстендил призна подсъдима за виновна в причиняване на смърт по непредпазливост, при ПТП на пешеходна пътека.  Наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, присъди Окръжен съд – Кюстендил, като призна подсъдимата Маргарита К. за виновна в нарушение на..

публикувано на 23.06.21 в 14:01

Ирина Никулчина запали олимпийския огън

Над 100 бяха участниците в традиционното факелно бягане около езерото в благоевградския парк „Бачиново“ по случай  Международния олимпийски ден. Доц. Даниела Томова от Югозападния университет „Неофит Рилски“, председател на Българския олимпийски комитет в Благоевград, с кратко вдъхновено слово припомни великата олимпийска традиция като извор на..

публикувано на 23.06.21 в 13:07

Как учениците виждат пътя към успеха

Днес от 11 часа във фоайето на Младежкия дом в Благоевград се откри изложба от областния ученически конкурс за колажи "По стъпките на... успеха."  Събитието е в рамките на проект „КОМПАС” – Кариерно ориентиране, мотивация и перспективи и за активна себереализация, финансиран по Национална програма „Предоставяне на съвременни условия за работа на децата и..

обновено на 23.06.21 в 12:23

Олимпийска изложба в музея в Благоевград

Изложбата „Спортът за един мирен свят“ бе открита в залите на Регионален исторически музей– Благоевград. Събитието се организира по повод Международния ден на олимпийското движение. „В музеяприпомняме един позабравен факт, че щафетата на олимпийския огън е минавала три пъти през нашия град.“, каза за Радио Благоевград д-р Биляна Карадакова,..

публикувано на 23.06.21 в 12:10

Жълт код за горещо време

За 7 области на Западна България днес е в сила жълт код за опасно високи температури, информира Националният институт по метеорология и хидрология. Кодът се отнася за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Пловдивска, Пазарджишка, Благоевградска и Кюстендилска, като температурите там ще са между 35 и 37 градуса, на места до 38 градуса. В четвъртък..

публикувано на 23.06.21 в 11:01

Дрогиран шофьор на катафалка блъсна жена

Дрогиран шофьор на катафалка блъсна жена при движение на заден ход, жената е починала, съобщиха от полицията Кюстендил. Произшествието е възникнало на ул. "Германея" в Сапарева баня.     На 65-годишната пешеходка е оказана медицинска помощ от ЦСМП, транспортирана е до здравно заведение в Дупница, където е починала. Тестът на 30-годишния водач на..

публикувано на 23.06.21 в 10:57