Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Напрежение сред членове на СИК в РИК-Благоевград заради забавяне приема на изборните протоколиПредизвестена каша. И в Благоевград, както в цялата страна, се разиграва драма с предаването и приемането на протоколите на Секционните избирателни комисии в Районната избирателна комисия. Членовете на СИК-овете са уморени и гневни, заради чакането с часове. Към 13 часа обработените СИК са около 300, каза Йордан Симонски, зам.-председател на РИК-Благоевград. По думите му ситуацията е изключително напрегната.

"Надявам се да успеем до края на днешния ден, 24.00 часа, да приключим основно с прегледа на протоколите", каза още Симонски.

В този момент тече приемът на изборните протоколи от Сандански. Предстои да бъдат приети протоколите на Гоце Делчев, Разлог, Банско и Гърмен.


Галерия

Вижте още

Незаконна сеч на територията на „ДГС Сандански“

Незаконна сеч на територията на „ДГС Сандански“ Експерти на Централно управление на ЮЗДП извършиха днес проверка във връзка с открито на 10 май т.г. нарушение в държавни горски територии на „ДГС Сандански”.При проверката в местността Елово, над с. Плоски, се установява, че незаконно са отсечени180 дървета от видовете ела и бял бор с различна..

публикувано на 12.05.21 в 19:14

Петима души са пострадали при катастрофа на път Е-79

Петима пътници са пострадали при тежка катастрофа на автобус , който се е движел по главен път Е-79, между Струмяни и Сандански. Към момента не е ясно дали автобусът е самокатастрофирал, или се е ударил в друг автомобил. На мястото на инцидента са пристигнали три екипа на Спешна помощ , каза за БНР областният директор д-р Красимир Михайлов. Петима..

публикувано на 12.05.21 в 18:53

Етъра гостува в Разлог

Изложбата "Мозайка от занаяти" на Етнографски музей на открито "Етър"  ще бъде открита на 13.05. от 13.00 ч. в Историческия музей в Разлог. Над двеста експоната, обособени в няколко тематични сектора, могат да бъдат разгледани до месеци в експозицията, която представя първо гостуване на Етъра в Разлог. Събитието е част от богатата,..

публикувано на 12.05.21 в 15:38

"РестАрт" се завръща в Перник

От 21 до 23-и май пред Двореца на културата перничани отново  ще могат да се насладят на пъстър арт фестивал, съобщиха от общинския пресцентър.   Инициативата се провежда за втора поредна година. Филмови вечери и арт класове на открито, тренировки на различни видове спорт с много награди и традиционния  градски базар, са част от събитията,..

публикувано на 12.05.21 в 15:33

ЮЗУ бележи ръст в развитието си, във всички области на дейността си

Общото събрание на ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград, разгледа годишния доклад за състоянието на университета. Той бе представен от проф. д-р Борислав Юруков, ректор на университета. Сред акцентите в доклада, проф. Юруков очерта предизвикателствата, свързани с пандемията, успешната кандидатстудентска кампания, добрата финансова политика и..

публикувано на 12.05.21 в 13:19

Мобилни екипи ще ваксинират в най-малката община в България

Мобилен ваксинационен пункт ще бъде разкрит в петък в община Трекляно, съобщи кметът Радко Петрунов. Подобен пункт в най-малката община в България се разкрива за втори път. Ваксините ще се поставят от екипи на Регионалната здравна инспекция в Кюстендил.      В петък ще бъдат поставени вторите дози на еднократно ваксинираните с препарата на..

публикувано на 12.05.21 в 13:09

"Икар 2021" за Кукления театър – Благоевград

Постановката „Гарвин Магьосникът“ на Кукления театър в Благоевград спечели наградата "Икар 2021" в категория „Куклен спектакъл".   Автор е Яна Борисова,  р ежисьор – Вежен Велчовски, с ценографията е дело на Кирил Наумов с ъс специалното участие на Никола Тороманов, к остюмите и куклите са на Юлияна Войкова-Найман, м узика – Милен Кукошаров, х..

публикувано на 12.05.21 в 12:58