Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Наркопласьор е с наложено наказание по споразумение с Окръжна прокуратура – Благоевград

Снимка: архив


  Подсъдимият С.Ч. (на 36 години), привлечен към наказателна отговорност за незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение, се е признал за виновен за извършеното от него престъпление.

То е квалифицирано по чл. 354а, ал. 1 от НК.  По време на разследването, при обиските, извършени на 23.06.2020 г. на два адреса в гр. Петрич, са били открити високорискови наркотични вещества – коноп (марихуана) и кокаин. Дрогата била разпределена на части, в т.ч. 60 броя увити в найлон топчета. Общата им стойност възлиза на 1 779,06 лева.  Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Благоевград и защитата на подсъдимия, с което му е наложено наказание от една година и два месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.  Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.


Вижте още

Д-р Дафина Тачова: За да бъдат включени децата във ваксинирането са нужни научни доказателства

Д-р Дафина Тачова: За да бъдат включени децата във ваксинирането са нужни научни доказателства За да бъдат включени децата в имунизационния план срещу коронавируса са нужни научни доказателства. Засега не се предвижда имунизацията на деца, съобщи за Радио Благоевград д-р Дафина Тачова - председател на Регионалната колегия на БЛС-Благоевград...

публикувано на 20.04.21 в 12:52

В Кюстендил бяха отбелязани 145 години от избухването на Априлското въстание

В Кюстендил бяха отбелязани 145 години от избухването на Априлското въстание. Венци и цветя на паметника "Булаир" и на централния площад "Велбъжд" поднесоха от Областната и Общинската администрации и граждани.      В тържественото слово беше отбелязано, че Априлското въстание е събитие с изключителна значимост, демократични права и национално..

публикувано на 20.04.21 в 12:21

Д-р Веселка Мончева, РЗИ Благоевград: За една година станахме по-отговорни

“Запазва се тенденцията за намаляване на новите случаи от COVID – 19 в област Благоевград . За миналата седмица те са 505, което е с около 150 случая по-малко в сравнение с предходния седемдневен период “ – съобщи за Радио Благоевград д-р Веселка Мончева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция..

публикувано на 20.04.21 в 11:42

„Да възстановим Земята“ призовават от Дирекция „Национален парк Рила“

От днес започват инициативите организирани от Дирекция „Национален парк Рила“ по повод Световния ден на Земята – 22 април. Проявите са под мотото „Да възстановим Земята“ и ще бъдат проведени в Благоевград, Симитли, Дупница, Паничище и Самоков. Това съобщи за Радио Благоевград Стефан Кирилов – старши експерт в НП „Рила“. „Утре и в други ден са..

публикувано на 20.04.21 в 11:03

Конкурс за видеоклип на тема "Следвай мечтите си без наркотици"

Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център към община Перник обявяват конкурс за авторски видеоклип на тема "Следвай мечтите си без наркотици", съобщи общинският пресцентър.  Право на участие имат всички ученици от учебните заведения на територията на общината на възраст от 16 до 18 години. Срокът за изпращане на..

публикувано на 20.04.21 в 10:54

145 години от началото на Априлското въстание

Априлското въстание  от 1876 година е въоръжено въстание на българите в Османската империя. Избухва преждевременно на 20 април в Копривщица и е организирано от Гюргевския революционен комитет. Въпреки че е неуспешно, то представлява своеобразен връх на българското националноосвободително движение. Днешните оценки са, че  въстанието, макар и..

публикувано на 20.04.21 в 09:38
 Румен Радев

Президентът връчва мандат за правителство на ГЕРБ-СДС

Президентът Румен Радев ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група - ГЕРБ-СДС. От партията вече обявиха, че са готови с проект на правителство. Те предлагат за министър-председател бившия външен министър Даниел Митов.  По-малко от 24 часа след края на политическите консултации с 6-те парламентарни..

публикувано на 20.04.21 в 08:48