Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С бюджет 500 000 лв Общински фонд "Култура" – Перник търси проектни предложения

Крепостта "Кракра"

Да бъде проведена широка информационна кампания, чрез която потенциалните бенефициенти на Общински фонд "Култура" да се запознаят с критериите за подбор и финансиране на културни проекти, предлага общинският съветник от ГЕРБ в Перник Цветана Пиралкова.

Предложението беше направено на заседанието на Комисията по образование, наука, култура и вероизповедания към ОбС – Перник. Комисията разгледа проекта за правилник за устройството и дейността на Общинския фонд "Култура" с бюджет за 2021 г. от 500 000 лв. За тази сума със свои културни проекти ще могат да кандидатстват културни институти, читалища, неправителствени организации, индивидуални творци. Те трябва да бъдат информирани за всички детайли относно процедурата за одобрение и финансиране, каза Пиралкова. 

На предстоящата сесия на Общинския съвет ще бъде утвърден правилникът и ще бъдат излъчени двама представители на местния законодателен орган в Управителния съвет на фонда – общественият орган, който ще селектира и предлага за финансиране културните проекти




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожарната обстановка в област Благоевград е динамична

Продължава да е динамична пожарната обстановка в област Благоевград. Към момента двата пожара – край Сенокос и Микрево са локализирани, но под активно наблюдение. Служители на Националния парк "Пирин" гасят пожара под връх Синаница в Пирин, а ситуацията в граничната планина Славянка все още е сложна. Край Сенокос все още има няколко действащи..

публикувано на 04.08.24 в 16:38

Движението да е с повишено внимание при "Кривия" тунел в Кресненското дефиле

Временно движението по пътя Благоевград - Кулата при км 389 в района на "Кривия" тунел в Кресненското дефиле, се осъществява с повишено внимание, поради непланирано прекъсване на електрозахранването , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Водачите да се движат със съобразена скорост, спазвайки дистанция и да не предприемат рискови маневри . 

публикувано на 04.08.24 в 12:23

Дъжд зарадва жителите на село Петрово

16 ден пожарникари, горски служители, доброволци, а от днес и ловните дружинки гасят пожара в планина Славянка. Два шведски самолета работят и днес на терен. Включи се и тежка верижна техника с цел недопускане на разрастването на пожара по склона на планината.  В близкото село Петрово хората гледат с тревога към планината.  Тази сутрин заваля..

публикувано на 04.08.24 в 10:54

Гасенето на пожара в невестинско продължава

Няма разрастване на пожара край невестинските села Църварица и Илия след падналия през нощта дъжд. Гасенето продължава и днес, съобщиха от полицията в Кюстендил. На терен работят над 50 души – пожарникари и горски служители. На място е и верижна техника. Пожарът е засегнал над 1000 дка горски масиви и суха растителност.

публикувано на 04.08.24 в 10:15

Овладян е пожарът във Витоша

Служители на пожарната в Перник и днес ще дежурят на мястото на избухналия вчера пожар във Витоша.  Горяха сухи треви и храсти над пернишкото село Чуйпетлово, но заради сложността на терена работата на огнеборците бе затруднена.  Пожарът, в чието гасене рано вечерта се включи и хеликоптер е овладян, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав..

публикувано на 04.08.24 в 09:48
с. Петрово пожарът в планината Славянка

И днес двата самолета от Швеция ще гасят в планината Славянка

Продължава гасенето на пожара в граничната планина Славянка, каза за Радио Благоевград областният управител на Благоевград Георги Динев. И днес ще се включат двата самолета от Швеция.   Два верижни булдозера разширяват просеките с цел да не се разпространява пожарът по склоновете на планината. Все още има действащи огнища в западния и източния..

публикувано на 04.08.24 в 09:35

Овладян е пожарът под връх Синаница в Пирин

15 служители на НП "Пирин" гасят пожара, възникнал снощи под връх Синаница в Пирин. Огънят е овладян от три страни, теренът е много труден, горят клек, бял бор и бяла мура. Целта е да не се допусне пожарът да премине в горските масиви, каза за Радио Благоевград директорът на парка Росен Баненски. Той изрази надежда, че неговите служители ще се справят с..

публикувано на 04.08.24 в 08:37