Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Високотехнологична нарколаборатория е разкрита в Перник

Високотехнологична нарколаборатория е разкрита в Перник. Тя се е помещавала на територията на бившия завод „Кристал” и е била оборудвана с всичко необходимо за производството на марихуана, бе съобщено на брифинг в Перник с участието на директора на ОД на МВР ст. Комисар Димитър Попов и окръжният прокурор Галина Антова.

Специализираната полицейска операция е проведена след постъпила оперативна информация за лица занимаващи се с производство на марихуана. На място са били задържани две лица, съобщи ст. комисар Попов. Окръжният прокурор Галина Антова подчерта, че лабораторията е разполагала с всичко необходимо за производството на марихуана.

„Аз лично като прокурор в 20-годишната си практика това нещо съм го виждала само на филми. Наистина, касае се за високотехнологично оборудване, като се започне от торовете, средствата за растителна защита системите за капково напояване, измерване на температура и влажност във всяко едно растение.

Установени са над 1000 растения. Разположени са в три големи помещения. Лабораторията е снабдена със собствен дизелов генератор за производство на ел.енергия. Освен трите помещения са установени и помощни помещения, които пък са оборудвани с всичко необходимо за поддръжката на лабораторията. Като количество тези над 1000 растения, като процентно съдържание на наркотично вещество, като стойност са в процес на установяване”, каза Антова.

Помещенията, където се е намирала лабораторията са били отдадени под наем. Задържаните лица не са от Перник. Те са криминално проявени , осъждани за същия вид престъпление. Образувано е досъдебно производство по чл. 354а ал. 1 от НК.
Галерия

Вижте още
Иван Яхнаджиев

Иван Яхнаджиев ще рисува с деца от Благоевград

Днес от 18:30 ч. художникът- авангардист, въвел бодиарта в България, Иван Яхнаджиев ще рисува заедно с талантливи ученици от Националната хуманитарна гимназия и деца от школите по изобразително изкуство в Благоевград. Пред сградата на Регионалния телевизионен центът, на открито, децата ще имат възможност да дорисуват картини, започнати от..

публикувано на 17.05.21 в 14:57

Студенти и преподаватели от ЮЗУ ще отбележат 24 май с концерт

На 20 май 2021 г. (четвъртък) от 14:30 ч. в театрална зала „УСЕТ“ ще се проведе празничен концерт, посветен на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и 45-годишнината на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Концертът се организира от Факултета по изкуствата. На сцената..

публикувано на 17.05.21 в 14:46

Самораново излиза на протест

Близо 400 жители на дупнишкото село Самораново излизат на протест заради лошото качество на питейната вода. Това каза за Радио Благоевград кметът Райко Цветков.  Те ще протестират пред сградата на Общината в Дупница на 28 май от 9 часа.  Лошото качество на водата, зачестилите аварии и все още бавещите се средства за ремонта на водопроводната..

публикувано на 17.05.21 в 14:20

Разлог продължава да е под засилено полицейско присъствие

В Разлог се проведе среща, на която присъстваха кметът инж. Красимир Герчев, началникът на РУ на МВР Васил Джизов, представители на бизнеса, родител на пострадалия при побой младеж, както и граждани.  Поставени бяха много въпроси, свързани с безопасността и сигурността. Присъстващите изразиха остро възмущение от факта, че безнаказано, определени..

публикувано на 17.05.21 в 14:10

Ескпертен съвет ще реши какво ще се случи със спечелилите проекти по Фонд "Култура"

Представители на частни школи и независими артисти от Благоевград, които са спечелили проекти по Фонд "Култура", отправиха на пресконференция  на 13 май въпроси към ръководството на Община Благоевград защо проектите се бавят и не се реализират. Зам.-кметът по културата и хуманитарните дейности Пролет Трифонова поиска право на отговор. По думите ѝ..

публикувано на 17.05.21 в 14:07

12 заразени с COVID-19 за три дни в област Кюстендил

Общо 12 са новодиагностицираните лица с коронавирусна инфекция в област Кюстендил през изминалите три дни – от 14-ти до 16-ти май. Положителни случаи има в общините: Дупница – 4, Сапарева баня – 2, Кюстендил – 2, по един новозаразен в Бобошево, Бобов дол, Кочериново и Рила, съобщават от Областния кризисен щаб. Към днешна дата в..

публикувано на 17.05.21 в 13:12

Поредна престижна награда за „ВиК“ – Благоевград

На официална церемония в София ръководният екип на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград получи приз „Най-зелената компания в България“ в категория „Енергетика – Воден сектор". В 11-тото издание на престижните „зелени“ награди, организирани от от b2b Media, бяха отличени най-отговорните бизнеси, общини, неправителствени организации и..

публикувано на 17.05.21 в 12:43