Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За Деня на книгата, приказни герои четат приказки на децата от Сандански

Във всички детски градини, през тази седмица, приказни герои ще четат едни от любимите детски приказки, а всяко дете ще получи книжка с приказки от община Сандански.

Иницативата е по повод 23 април – Световен ден на книгата и се организира от община Сандански, Център за обществена подкрепа и Местна комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.
Днес, нашите приказни герои изненадаха децата от ДГ „Пролет“, които с интерес изслушаха приказката „Златното момиче“ и получиха свои книжки с приказки, които предизвикаха много усмивки и емоции у тях. Всички изпратиха  приказните герои с благодарност и обещание да четат и пазят книгите, да бъдат много добри и послушни!
Община Сандански благодари на прекрасния екип от Център за обществена подкрепа, гр. Сандански – Гери, Живка, Оля и Мария!

Вижте още

Средновековната черква "Св. Георги" в Кюстендил отбелязва храмовия си празник

Средновековната черква "Св. Георги" в Кюстендил отбелязва храмовия си празник. Черквата "Св. Георги" в Кюстендил датира от 11-12 век, като представлява интересна постройка с византийска архитектура. Строена е по време на византийското владичество, когато императорът от Византия е назначавал свои доверени лица да управляват тези територии...

публикувано на 06.05.21 в 16:08

Ромите в Кюстендил не празнуват Гергьовден и деня на хамалите заради пандемията

Без традиционните празненства ромите в Кюстендил отбелязват днешния Гергьовден. За днешния празник и за утрешния - деня на хамалите - е спазена само традицията за подпомагане на най-бедните в ромския квартал в Кюстендил.  Козунаци, хляб, агнешко месо, лимонада и ракия са получили около 70 семейства от най-бедните фамилии, вдовиците и сираците,..

публикувано на 06.05.21 в 15:20

Черквата „Св.Георги“ в Разлог отбелязва храмов празник

С камбанен звън започна празника в църквата "Св. Георги" в Разлог, където много хора се събраха, за да отбележат храмовия празник и оставят продукти, или пари за традиционния курбан. Миналата година заради пандемията той за първи път от столетие бе отменен, но през 2021 с Божията благословия, както казаха хората тук, курбанът отново се прави с..

публикувано на 06.05.21 в 12:29

Тържествена вечеря – ифтар се състоя в Белица

По случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан, за поредна година кмета на Белица Радослав Ревански организира тържествена вечвря-ифтар. На събитието присъстваха над 80 представители на двете религиозни общности. Временно изпълняващият длъжността Районен мюфтия на Благоевград Ибрахим Мутасджиков, Айдън Мухамед - отговорник за Коран..

публикувано на 06.05.21 в 09:08

6 Май – Ден на Петрич

6 май е и Ден на Петрич. В 10.30 часа на 6 май кметът на община Петрич Димитър Бръчков, народният представител Георги Динев, зам.- областният управител Антоанета Янчева, председателят на Общинския съвет Георги Тренчев, представители на общински и държавни учреждения ще положат цветя на паметник „Загинали за Родината“ в центъра на града. Ще бъде..

публикувано на 06.05.21 в 08:34

В Богданов дол пресъздават обичая „Премуз”

На Гергьовден, в пернишкото село Богданов дол ще бъде пресъздаден обичаят „Премуз”. В състезанието за най- добре гледани и най-млекодайни овце участват овчари от селото. Възстановката се прави за поредна година, като само миналата заради пандемията празникът не се състоя. По утвърдена традиция, на поляната, в самия център на селото, се..

публикувано на 06.05.21 в 08:19

81 новозаразени с коронавирус в Благоевград

81 новозаразени с коронавирус в Благоевград 1635 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 14 948 теста през изминалото денонощие, показват данните в Единния информационен портал. Положителни са под 11% от направените проби. В Благоевградска област новите случаи са 81 в Кюстендилска – 31, в Перник – 23.

публикувано на 06.05.21 в 07:48