Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родители от Разлог с подписка в подкрепа на учителка

Родители на деца от четвърта група от детска градина "Ален Мак" в Разлог внесоха подписка в подкрепа на г-жа Силвия Велева, която преди ден бе обвинена от майка на дете от групата, че детето й е наказвано и затваряно в тъмно помещение. 

Десетки родители са заявили категорична подкрепа за учителката, изразявайки мнение, че в нито един момент не са имали основание да се оплачат от упражнявано насилие, наказания, които са опасни за здравето на децата им, или други подобни.

Божидара Бекярова е майка на дете от същата група и е категорична, че никога не е имала никакви проблеми с г-жа Силвия Велева. Напротив, доволна е от полаганите грижи, образователни методи и отношение към детето й.

Директорът на ОДЗ Светла Околска информира, че веднага след срещата с родителя, подал жалбата, е провела разговор и с г-а Велева от детската градина, както и с други родители на деца от групата. На този етап те подкрепят мнението, че е имало проблеми с детето, за което се твърди, че е затваряно на тъмно, децата им са били обект на агресия от негова страна и други прояви.

До този момент не е имало постъпили оплаквания от страна на майката, която твърди, че детето й е затваряно в тъмно помещение, а в същата детска градина в различен период са се обучавали трите деца от семейството.
Директорът на ОДЗ е поискала и писмени обяснения за конкретния случай и е обявила и анонимна анкета сред родители на деца от четвърта група в ДГ "Ален Мак". За да бъдат максимално безпристрастни в мненията и позициите си, родителите ще пускат написаното от тях в кутия в затворени пликове. 

Утре заседава Етичната комисия, на която ще присъстват всички засегнати страни – и жалбоподателката, родителите в защита на г-жа Силвия Велева и директорът на ОДЗ Светла Околска.

Ще бъде направена обстойна, безпристрастна и обективна проверка, която ще бъде позована само и единствено на добре проверени факти, след което ще бъде оповестено и взетото решение.

Днес детето заради, което бе пусната жалба, бе на детска градина.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

АУБ посреща хорови състави на престижен международен фестивал

Поредното издание на Международния фестивал на студентските хорови състави се открива тази вечер в Благоевград. Негови организатори са АУБ и Хоровият състав към университета, с диригент проф. Христо Кротев. До 26-ти април на фестивалните сцени ще се изявят млади таланти от страната и чужбина, обединени в единайсет състава. Партньори..

публикувано на 23.04.24 в 15:39

В Кюстендил представиха концепциите за интегрирани териториални инвестиции

Обществени обсъждания на концепции, преминали административно съответствие и съвместимост, в които участие има общината в Кюстендил, бяха представени днес. Общият брой на концепциите от област Кюстендил е 11, от които осем – с участието на общината. Идеята на тези публични обсъждания е да бъдат припознати като необходими за изпълнение, а след..

публикувано на 23.04.24 в 14:41

Първи случай на коклюш в Перник

Първи случай на коклюш е регистриран в Перник. С магарешка кашлица е диагностицирано 15-годишно момиче, което учи в София. Диагнозата е установена по лабораторен път. Заразеното дете е било имунизирано. То се лекува в домашни условия. „Детето е под карантина. Близките са уведомени и спазват режим. Уведомили сме класа и училището, софийската РЗИ, за да..

публикувано на 23.04.24 в 14:17

Е-обучение заради коклюш по преценка на директора на училището

Разрешаването на имунизация срещу коклюш при бебета, навършили месец и половина, ще бъде временна промяна в задължителния календар, докато трае епидемията от заболяването. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Промяна: Ваксината срещу коклюш ще се поставя на месец и половина на бебето По официални данни до вчера..

публикувано на 23.04.24 в 14:15

Великденски концерт зарадва потребителите на „Зорница“ в Благоевград

Музикална програма изнесоха школите към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград по случай Великденските празници в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Зорница“. „Всяка година за великденските празници организираме поредица от чествания“, обясни за Радио Благоевград Гергана Петрова, ръководител екип на..

публикувано на 23.04.24 в 13:53

Йончева приема номинацията за евродепутат от ДПС - Благоевград

Елена Йончева обяви, че приема номинацията на ДПС - Благоевград за кандидат за евродепутат. Пред БТА тя посочва, че това е признание за всичко, което е постигнала в Европейския парламент за България.  Евродепутатът Илхан Кючук обясни номинацията на Йончева като инициатива, която често се случва в ДПС - да има номинации от гражданската квота. "Не съм..

публикувано на 23.04.24 в 13:37

Промяна: Ваксината срещу коклюш ще се поставя на месец и половина на бебето

Министерството на здравеопазването ще позволи първата имунизация срещу коклюш да бъде прилагана по-рано, месец и половина след раждането на бебето, а не както е сега според Имунизационния календар тя се прилага след втория месец. Това е решено на среща между служебния премиер Димитър Главчев, министъра на здравеопазването Галя Кондева,..

публикувано на 23.04.24 в 11:41