Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Опашки за ваксиниране в Банско

Опашки пред кабинета за ваксиниране в център "Св. Благовещение" в Банско. Пред кабинета на д-р Терзиев чакат десетки хора, много от които и граждани на други държави. Руснаци, англичани, германци и дори жител на Южна Корея са сред чакащите пред кабинета. Някои от тях си поставят първата доза, други са дошли за втора доза и получават и съответния ваксинационен сертификат. 
Прави впечатления създадената отлична организация, ред и вниманието, което се обръща на всеки дошъл, за да си постави ваксина. 
Сред чакащите в последния почивен ден има и възрастни и млади хора, които са предпочели да посетят кабинета днес, тъй като се притесняват, че в работен ден по-трудно ще излязат от работа. Има и възрастни жители на Банско. В днешния ден те следят за реда си за поставяне на т.н. "Втора игла", като основен мотив е възможността от предпазване от зараза с коронавирус, предвид множество придружаващи заболявания. Някои от тях помнят и годините, в които полиеомелит и морбили са унищожили много техни близки и приятели, и са категорични в мнението си, че именно чрез поставяне на ваксини светът ще се справи с пандемията.
Д-р Благой Терзиев с професионализъм, вещина и много търпение приема, преглежда и поставя ваксини. Сред пациентите му са и много чужденци, които с доверие и надежда влизат в кабинета, за да получат някои първа, някои втора доза ваксини. Нито един от дошлите за първа доза ваксина няма никакви претенции, каква да е тя. Категорични са, че е важно да имат ваксина, не само заради по-свободното пътуване, но и с грижа и отговорност за своето и здравето на околните.
Ваксинационният кабинет в Банско ще работи до 09.05. с работно време от 8.00 до 12.00 часа. Важен момент е и издаване на сертификат, който позволява свободно и спокойно пътуване, както и увереността, че този човек е взел необходимите мерки, за своето здраве.

Вижте още

Благоевград ще избира кмет на 27 юни

Частичните избори за кмет на Благоевград ще се проведат на 27 юни. Датата е определена с указ № 124 от 29 април на президента Румен Радев и публикуван в „Държавен вестник“. В ОИК очакват две решения на ЦИК, за да стартират подготовката за провеждането на вота“, каза за Радио Благоевград председателят на комисията Мартин Бусаров: „Първо да бъде..

публикувано на 07.05.21 в 18:22

Ще пръскат срещу комари и кърлежи на територията на община Радомир

Пернишката общинска фирма "Дезинфекция" ще пръска срещу комари и кърлежи на територията на община Радомир. Дезинсекционните дейности ще бъдат извършени в периода от 10 до 15 май. Обработката срещу комари ще обхване блатисти местности, временни водни басейни, отпадъчни води и канали на пречиствателни станции, селскостопански и градски напоителни..

публикувано на 07.05.21 в 17:48

Възстановяват търговската дейност на пазарите в Разлог

Със заповед на кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев от понеделник 10.05 се възстановява  търговската дейност на открито на пазари за промишлени стоки и селскостопанска продукция, намиращи  се на територията на община Разлог. Продажбата на този вид стоки се възстановява след почти седем месечно прекъсване.  Преди две седмици кметът на Разлог..

публикувано на 07.05.21 в 15:32

РИОСВ – София се самосезирала след сигнали в социалната мрежа за замърсяване на въздуха в Перник

РИОСВ – София се самосезирала след сигнали в социалната мрежа за замърсяване на въздуха в Перник от сгуроотвала „7-ми септември“. Шламохранилището, на което допреди една година „Топлофикация Перник” депонираше отпадъка от горенето на въглищата, все още не е рекултивирано. По данни на екоинспекцията от 2016 година досега за установени нарушения, свързани..

публикувано на 07.05.21 в 13:58

97 години от смъртта на Димитър Благоев – Дядото

Днес жителите на Благоевград отбелязаха 97 години от смъртта на Димитър Благоев. Представители на община Благоевград, на ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград, представители на други институции и организации, граждани поднесоха венци и цветя в знак на признателност пред живота и делото на Димитър Благоев. Ученици от Второ  ОУ „Димитър Благоев“ в..

публикувано на 07.05.21 в 12:53

Фестивал на занаятите започва в Сапарева баня

Фестивал на занаятите започва в Сапарева баня Фестивал на занаятите започва днес в Сапарева баня.  Поканени са представители на творческите занаяти от общината – дърворезбари, скулптори, художници и др. Всеки от тях ще покаже свои творби. Някои от авторите ще демонстрират работата си в ателиета на открито. Мястото е парк Гейзера в..

публикувано на 07.05.21 в 12:28

От 10 май започва дезинфекция на водопроводната мрежа в област Благоевград

Водоснабдяване и канализация” ЕООД - Благоевград ще извърши планова профилактика (почистване и дезинфекция) на резервоарите и водопроводната мрежа на населените места, които обслужва на територията на област Благоевград, в периода 10.05.2021 г. до 04.06.2021 г. Пълният график за извършване на профилактиката можете да видите на..

публикувано на 07.05.21 в 12:00