Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Жители на Кладница недоволстват заради свлачище

Жители на пернишкото село Кладница настояват да бъде ускорени дейностите по укрепването на новообразувалото се свлачище на републиканския път Драгичево – Кладница. Заради пропадане на банкета и част от пътното платно шосето е затворено и целия автомобилен трафик е пренасочен по общинския път Драгичево – вилно селище "Делта Хил" – Кладница, който също е в много лошо състояние.

Подготвено е писмо, събира се и подписка с настояване републиканския път да бъде ремонтиран по-скоро, каза кметът на Кладница Васил Мирчев.

"Оказа се, че свлачището е сериозно, но въпросът е, че вече почти три месеца чакат да се направи някакъв проект. Този проект може да се точи още една година, защото на последната среща с един господин от АПИ, той заяви, че срокът, за който ще се пусне пътят е септември. Но тоя срок постоянно се променя", заяви Мирчев.

Сега движението е пренасочване по общинския, който е проектиран и изграден за значително по- ниско интензивен трафик. Пътната агенция е обещала да ремонтира за своя сметка и този път. С всеки следващ ден обаче той се руши все повече и повече и не е далеч денят, когато изобщо няма да може да се използва, твърдят местните.

"Предполагам, че поради ситуацията, в която се намираме в момента и тая несигурност, може би това нещо ще се забави. Затова и там подготвяме едно писмо до АПИ, до МРРБ, до областния управител, до кмета на Община Перник първоначално за временно укрепване. Хората са изключително недоволни. Дори нещата отиват и на гражданско неподчинение", коментира Мирчев.


Вижте още
Снимката е илюстративна

Задържан е предполагаемия извършител на грабеж в Дупница

Задържан с полицейска заповед е 40-годишен жител на Дупница, който е предполагаемият извършител на тежко криминално престъпление, съобщиха от полицията в Кюстендил. От там допълниха, че сигналът за извършен въоръжен грабеж от банков клон в Дупница е постъпил в полицията малко след 14.10 ч днес.          Предприети са незабавни..

публикувано на 17.06.21 в 16:39

СДС – Дупница предлага общината да напусне Областната ВиК асоциация

  СДС – Дупница предлага общината да напусне Областната ВиК асоциация, а местният воден оператор да остане самостоятелно дружество. Позицията заяви председателят на Общинския съвет и регионален лидер на синята партия Костадин Костадинов. “От 5 години членуваме в асоциацията, но не получихме европейско финансиране за ремонти, заради отказа..

публикувано на 17.06.21 в 15:31

Въоръжен грабеж е извършен от банка в Дупница

Въоръжен грабеж е извършен от банков клон в Дупница, съобщиха от полицията. Сигналът за грабежа е постъпил в полицейското управление малко след 14:10 часа. Предприети са незабавни издирвателни и заградителни действия от Областната дирекция и районните управление на полицията в Кюстендил. По неофициална информация нападателят е бил един.

публикувано на 17.06.21 в 15:09

Стенопис ще украси градинка в квартал в Кюстендил

Стенопис в стил "Банкси" ще украси създадена с доброволен труд градинка в квартал в Кюстендил. Стенописът ще бъде създаден от младите кюстендилски творци от художествената школа "Новите майстори". Новият street (уличен) проект ще бъде реализиран в събота на калкан с площ от около 90 кв.м., разказа ръководителят на школата – педагогът и художник..

публикувано на 17.06.21 в 14:36

Жена почина при раждане в МБАЛ – Благоевград

Родилка и бебето ѝ са починали по време на раждане чрез секцио в МБАЛ-Благоевград. Извършва се проверка, потвърди за Радио Благоевград директорът на лечебното заведение д-р Огнян Митев: „Вчера преди обед 31-годишна жена, втора бременност, първо раждане със секцио, затова е предвидено планово секцио. По време на интубацията и поставяне на..

публикувано на 17.06.21 в 14:13

Пламен Стоилов е новият директор на ОДМВР – Кюстендил

Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за директор на ОДМВР – Кюстендил е назначен старши комисар Пламен Стоилов. Днес той беше представен пред състава на дирекцията от и.д. главният секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев, съобщиха от пресцентъра на полицията в Кюстендил. Старши комисар Стоилов е роден през 1964 г. в..

публикувано на 17.06.21 в 14:09

Модерен, иновативен, пилотен

Такъв е обектът, открит днес на официална церемония, с инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци . В регионалната система за управление на отпадъците освен община Благоевград, са включени общините Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево...

публикувано на 17.06.21 в 14:00