Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Иван Яхнаджиев с изложба в Благоевград

Иван Яхнаджиев
Снимка: БГНЕС


Световноизвестният художник Иван Яхнаджиев пристига в понеделник, 17 май, в Благоевград. Той ще рисува заедно с ученици от Националната Хуманитарна гимназия  „Св. Св. Кирил и Методий“  и деца от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.  Това ще се случи в понеделник следобед пред сградата на РТЦ Благоевград, на открито. 

Готовите платна ще бъдат показани в изложба във фоайето на РТЦ Благоевград, където ще бъде открита изложбата на авангардиста Иван Яхнаджиев. 

Нарисуваните от децата картини ще бъдат продадени с благотворителна цел, а събраните средства ще бъдат дарени  на кухнята за бедни към храма „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в благоевградския квартал „Грамада“.  Събитието бе огласено на пресконференция днес от директора на телевизионния център Валери Яков. То ще бъде отразено от обществените медии в Благоевград.

Изложбата на Иван Яхнаджиев ще остане в Благоевград един месец.  Творецът участва в общи  и самостоятелни художествени изложби в България и в чужбина. Преподава в Италианския лицей в столицата. Негови творби са притежание на НХГ, НИМ, СГХГ, галерии в много български градове, както и в частни сбирки в Гърция, Финландия, Франция, Швеция, Япония, Италия, САЩ и др.

Чуйте в звуковия файл Валери Яков.                                                                        
Вижте още
Снимката е илюстративна

Задържан е предполагаемия извършител на грабеж в Дупница

Задържан с полицейска заповед е 40-годишен жител на Дупница, който е предполагаемият извършител на тежко криминално престъпление, съобщиха от полицията в Кюстендил. От там допълниха, че сигналът за извършен въоръжен грабеж от банков клон в Дупница е постъпил в полицията малко след 14.10 ч днес.          Предприети са незабавни..

публикувано на 17.06.21 в 16:39

СДС – Дупница предлага общината да напусне Областната ВиК асоциация

  СДС – Дупница предлага общината да напусне Областната ВиК асоциация, а местният воден оператор да остане самостоятелно дружество. Позицията заяви председателят на Общинския съвет и регионален лидер на синята партия Костадин Костадинов. “От 5 години членуваме в асоциацията, но не получихме европейско финансиране за ремонти, заради отказа..

публикувано на 17.06.21 в 15:31

Въоръжен грабеж е извършен от банка в Дупница

Въоръжен грабеж е извършен от банков клон в Дупница, съобщиха от полицията. Сигналът за грабежа е постъпил в полицейското управление малко след 14:10 часа. Предприети са незабавни издирвателни и заградителни действия от Областната дирекция и районните управление на полицията в Кюстендил. По неофициална информация нападателят е бил един.

публикувано на 17.06.21 в 15:09

Стенопис ще украси градинка в квартал в Кюстендил

Стенопис в стил "Банкси" ще украси създадена с доброволен труд градинка в квартал в Кюстендил. Стенописът ще бъде създаден от младите кюстендилски творци от художествената школа "Новите майстори". Новият street (уличен) проект ще бъде реализиран в събота на калкан с площ от около 90 кв.м., разказа ръководителят на школата – педагогът и художник..

публикувано на 17.06.21 в 14:36

Жена почина при раждане в МБАЛ – Благоевград

Родилка и бебето ѝ са починали по време на раждане чрез секцио в МБАЛ-Благоевград. Извършва се проверка, потвърди за Радио Благоевград директорът на лечебното заведение д-р Огнян Митев: „Вчера преди обед 31-годишна жена, втора бременност, първо раждане със секцио, затова е предвидено планово секцио. По време на интубацията и поставяне на..

публикувано на 17.06.21 в 14:13

Пламен Стоилов е новият директор на ОДМВР – Кюстендил

Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за директор на ОДМВР – Кюстендил е назначен старши комисар Пламен Стоилов. Днес той беше представен пред състава на дирекцията от и.д. главният секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев, съобщиха от пресцентъра на полицията в Кюстендил. Старши комисар Стоилов е роден през 1964 г. в..

публикувано на 17.06.21 в 14:09

Модерен, иновативен, пилотен

Такъв е обектът, открит днес на официална церемония, с инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци . В регионалната система за управление на отпадъците освен община Благоевград, са включени общините Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево...

публикувано на 17.06.21 в 14:00