Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кметът на Петрич предлага „зелени коридори“ на ГКПП „Кулата“ за празните товарни автомобили

Снимка: БГНЕС

Кметът на Петрич Димитър Бръчков предлага въвеждането на „зелени коридори“ за преминаване и трасе без кантар на ГКПП „Кулата“ за празните товарни автомобили, за да няма километрични колони. В писмо, адресирано до министрите на финансите и на вътрешните работи, както и до Съюза на международните превозвачи, кметът апелира да бъдат предприети мерки за недопускане на напрежение и по-бързото преминаване на потока тежкотоварни автомобили на ГКПП „Кулата“. Той предлага две мерки - да се обособи „зелен коридор“, през който да се пропускат празните камиони, като същите бъдат проверявани на случаен принцип; втора - да се обособи трасе без кантар за празни товарни превозни средства в двете посоки. Тези мерки ще допринесат значително за успокояване на ситуацията, ще „стопят“ колоните от чакащи на товарни камиони, е категоричен Бръчков. За денонощие през граничен пункт „Кулата“ преминават вече по над 2 700 товарни превозни средства, от които средно 400 пренасочени от граничния пункт „Евзони“. Кметът Димитър Бръчков посочва, че на прага на летния сезон ситуацията ще се усложни допълнително заради потока от туристи, проверката на повече документи, които изисква южната ни съседка.


Вижте още
Снимката е илюстративна

Задържан е предполагаемия извършител на грабеж в Дупница

Задържан с полицейска заповед е 40-годишен жител на Дупница, който е предполагаемият извършител на тежко криминално престъпление, съобщиха от полицията в Кюстендил. От там допълниха, че сигналът за извършен въоръжен грабеж от банков клон в Дупница е постъпил в полицията малко след 14.10 ч днес.          Предприети са незабавни..

публикувано на 17.06.21 в 16:39

СДС – Дупница предлага общината да напусне Областната ВиК асоциация

  СДС – Дупница предлага общината да напусне Областната ВиК асоциация, а местният воден оператор да остане самостоятелно дружество. Позицията заяви председателят на Общинския съвет и регионален лидер на синята партия Костадин Костадинов. “От 5 години членуваме в асоциацията, но не получихме европейско финансиране за ремонти, заради отказа..

публикувано на 17.06.21 в 15:31

Въоръжен грабеж е извършен от банка в Дупница

Въоръжен грабеж е извършен от банков клон в Дупница, съобщиха от полицията. Сигналът за грабежа е постъпил в полицейското управление малко след 14:10 часа. Предприети са незабавни издирвателни и заградителни действия от Областната дирекция и районните управление на полицията в Кюстендил. По неофициална информация нападателят е бил един.

публикувано на 17.06.21 в 15:09

Стенопис ще украси градинка в квартал в Кюстендил

Стенопис в стил "Банкси" ще украси създадена с доброволен труд градинка в квартал в Кюстендил. Стенописът ще бъде създаден от младите кюстендилски творци от художествената школа "Новите майстори". Новият street (уличен) проект ще бъде реализиран в събота на калкан с площ от около 90 кв.м., разказа ръководителят на школата – педагогът и художник..

публикувано на 17.06.21 в 14:36

Жена почина при раждане в МБАЛ – Благоевград

Родилка и бебето ѝ са починали по време на раждане чрез секцио в МБАЛ-Благоевград. Извършва се проверка, потвърди за Радио Благоевград директорът на лечебното заведение д-р Огнян Митев: „Вчера преди обед 31-годишна жена, втора бременност, първо раждане със секцио, затова е предвидено планово секцио. По време на интубацията и поставяне на..

публикувано на 17.06.21 в 14:13

Пламен Стоилов е новият директор на ОДМВР – Кюстендил

Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за директор на ОДМВР – Кюстендил е назначен старши комисар Пламен Стоилов. Днес той беше представен пред състава на дирекцията от и.д. главният секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев, съобщиха от пресцентъра на полицията в Кюстендил. Старши комисар Стоилов е роден през 1964 г. в..

публикувано на 17.06.21 в 14:09

Модерен, иновативен, пилотен

Такъв е обектът, открит днес на официална церемония, с инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци . В регионалната система за управление на отпадъците освен община Благоевград, са включени общините Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево...

публикувано на 17.06.21 в 14:00