Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Поредна престижна награда за „ВиК“ – Благоевград

На официална церемония в София ръководният екип на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград получи приз „Най-зелената компания в България“ в категория „Енергетика – Воден сектор".

В 11-тото издание на престижните „зелени“ награди, организирани от от b2b Media, бяха отличени най-отговорните бизнеси, общини, неправителствени организации и личности.

За поредна година „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград стана една от „най-зелените“ компании в България чрез последователната си политика за опазване на околната среда.

„Изключително съм щастлива от поредната заслужена награда за целия екип на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Благоевград." – сподели след церемонията управителката инж. Росица Димитрова. "За поредна година спечелихме национален приз в категорията „Енергетика - Воден сектор", резултат от целенасочената ни политика за опазването на природата и водните ресурси, резултат от ежедневните и последователни действия за опазване на здравето на хората, здравето на нашите деца. Честита да ни е наградата! И нека ежедневните ни грижи, политики, дейности и събития, които организираме, за да опазваме околната среда, бъдат пример за всички български фирми, институции и граждани.“ – каза още инж. Росица Димитрова.
 

Това е още една значима „зелена“ награда, присъдена на водния оператор, развиващ дейността си на обособената територия в Благоевградска област.

Сред отличията до този момент са: I място в категорията „Воден сектор“ през 2017 г., две награди през 2018 г, съответно Специална награда „Устойчиво развитие за Зелена икономика“ и II място в Категория „Енергетика, Воден сектор“, както и Специална награда „Устойчиво развитие за Зелена икономика“ и II място в Категория „Енергетика, Воден сектор“ през 2019 година, I място в категория „Енергетика, воден сектор“ в X юбилейно издание на конкурса „Най-зелените компании в България”.

През изминалата 2020 година „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград реализира поредица от „зелени“ проекти – над 5500 абоната заявиха електронни фактури и реално се включиха в кампанията на дружеството „Актуално е да си зелен, не само за ден! Спаси дърво! Заяви своята електронна фактура!“. Дружеството подкрепи кампанията „Капачки за бъдеще“ чрез монтирането на метално сърце – в подкрепа на кампании за закупуване на кувьози за лечебните заведения от цялата страна. Организираха се информационни кампании и много други дейности, насочени към опазването на околната среда в изпълнение на Дългосрочна стратегия на дружеството за екологична устойчивост.


„Наградата „Най зелената компания в България“ 2021 на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград е престижна за всички нас – ръководство, работещите в дружеството и най-вече – нашите хиляди потребители, които се отзовават и приобщават към политиката на дружеството за опазване на околната среда. А това е добър знак за бъдещето на България.“ – добави още инж. Росица Димитрова.

Галерия

Вижте още

3761 лв. са събрани в Перник в помощ на Цвета

3761 лв. са събрани на днешния празник в Перник по повод Международния олимпийски ден – 23 юни.Те ще бъдат дарени на 17- годишната Цвета Страхилова, която се нуждае от спешно лечение в чужбина. Тази година спортът в Перник се обедини в благородна кауза. По време на демонстрациите, които направиха спортните клубове..

публикувано на 23.06.21 в 16:53

Община Дупница напуска Областната водна асоциация

На извънредно заседание на Общинския съвет в Дупница бе взето решение общината да напусне водната асоциация.  Основанията за това – исканото двойно увеличение цената на водата в общината, факта, че в следващите 5 години Дупница няма да може да разчита на европейско финансиране на един от най- важните сектори – водоснабдяването.  Сега..

публикувано на 23.06.21 в 15:22

Какво трябва да знаем за държавния служител

23-ти юни е Световен ден на държавния служител. Този празник на около 95 хиляди българи на практика е непознат за широката публика.  Държавният служител извършва доста важна работа по обслужването на обикновения българин, когато той има достъп до немалко държавни и общински служби в страната. Това бе и поводът за срещата в Oбщина Благоевград..

публикувано на 23.06.21 в 15:14

„Аз избирам доброто!” в Гоце Делчев

Традиционната за община Гоце Делчев Лятна превантивна програма на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, отново ще предложи на децата интересно поле за творчество, спорт, приключения, доброволчество, личностно развитие и възпитателна подкрепа под мотото „Аз избирам доброто!”. „Ваканция..

публикувано на 23.06.21 в 14:21

Осъдиха жена, причинила смърт при катастрофа

Окръжен съд – Кюстендил призна подсъдима за виновна в причиняване на смърт по непредпазливост, при ПТП на пешеходна пътека.  Наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, присъди Окръжен съд – Кюстендил, като призна подсъдимата Маргарита К. за виновна в нарушение на..

публикувано на 23.06.21 в 14:01

Ирина Никулчина запали олимпийския огън

Над 100 бяха участниците в традиционното факелно бягане около езерото в благоевградския парк „Бачиново“ по случай  Международния олимпийски ден. Доц. Даниела Томова от Югозападния университет „Неофит Рилски“, председател на Българския олимпийски комитет в Благоевград, с кратко вдъхновено слово припомни великата олимпийска традиция като извор на..

публикувано на 23.06.21 в 13:07

Как учениците виждат пътя към успеха

Днес от 11 часа във фоайето на Младежкия дом в Благоевград се откри изложба от областния ученически конкурс за колажи "По стъпките на... успеха."  Събитието е в рамките на проект „КОМПАС” – Кариерно ориентиране, мотивация и перспективи и за активна себереализация, финансиран по Национална програма „Предоставяне на съвременни условия за работа на децата и..

обновено на 23.06.21 в 12:23