Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четвърти ден жандармерия в центъра на Разлог

Четвърти ден в Разлог служители на Национална служба Жандармерия патрулират около обществените институции.

Днес автомобили и служители на жандармерия са ситуирани в центъра на Разлог – пред сградата на Общината, пред Районен съд, Районна прокуратура, както и на входът и изходът на ромския квартал "Нов път". 

Продължава и проверката на лица от квартала, които излизат с каруци  и други МПС, като основно органите на реда проверяват къде отиват, наети ли са за работа за деня, имат ли конкретни уговорки и др. 

Вчера на срещата с полицейския началник и кмета на Разлог, представители на бизнеса реагираха остро, че някои жители на ромската махала извършват нагли набези и кражби дори в светлата част на денонощието –  секат незаконно дърва, крадат акумулатори, строителни материали и др. Васил Джизов – началник на РУ на МВР обеща засилен контрол и строги мерки. 

Засега засиленото полицейско присъствие в Разлог ще остане поне до петък 21.05., за когато Районен съд – Разлог отложи образуваните днес Наказателни дела от административен характер по 5 полицейски преписки по УБДХ на 5-ма нарушители, задържани за нападение на младеж в центъра на града. 


Съдът отложи делата за събиране на гласни доказателства и допусна експертиза за лицево разпознаване на нарушителите. Делата са насрочени за 21.05.2021 г. от 10:00 часа.

Жителите на Разлог са категорични, че искат постоянно спокойствие и драстични законови мерки, които да върнат и нормалния начин на живот в града. Преди тук да се самонастанят представители на определени ромски фамилии, местните хора живееха в разбирателство и без никакви конфликти с хората от ромския квартал "Нов път", които са си постоянни жители. 

С „пришълците“, както ги наричат и самите роми, спокойствието свърши. Обичайна практика е вечер, именно гастролиращите от други населени места, да се събират на тумби от около 20-30 човека, да се позиционират в центъра и на други места и с глъч, викове и непристойно поведение да притесняват минаващи хора. 

Затова жителите на Разлог искат всички, които нямат законни адресни регистрации, месторабота и постоянни доходи да напуснат града и той отново да стане едно много спокойно място за живот.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Лидерите на ПП на среща в Благоевград

Двама човека в държавата - министър председателят и президента трябва да трябва да изберат правителство, което трябва да организира честни избори. Това заяви в Благоевград съпредседателят на Продължаваме промяната, Асен Василев. По думите му партиите в този кабинет нямат място. Това е причината един или двама членове на ПП да бъдат изключени от партията...

публикувано на 19.04.24 в 21:54

Откриха официално новата сграда на Административен съд - Благоевград

Новата сграда на Административният съд в Благоевград е дълго чакана, каза за Радио Благоевград председателят на съдебната институция Стоянка Пишиева. Днес се състоя официалното откриване на новата сграда, на което присъстваха висши магистрати, заместник-министърът на правосъдието Георги Николов, представители на местната власт и областния управител..

публикувано на 19.04.24 в 21:29

Третокласници пресъздадоха моменти от живота на Георги Измирлиев – Македончето

Ученици от Пето средно училище „Георги Измирлиев“ в Благоевград изнесоха поетичен рецитал и пресъздадоха впечатляващи моменти от т.нар. Горноджумайски период от биографията на Георги Измирлиев – Македончето. Събитието е съвместно с Регионалния исторически музей  и е по повод 173 години от рождението на горноджумайския апостол от Априлското въстание...

публикувано на 19.04.24 в 16:24

ЦИК реши: Румяна Петрова оглавява РИК - Перник

Румяна Петрова от квотата на ГЕРБ - СДС ще оглавява РИК в Перник за предстоящите на 9 юни предсрочни парламентарни избори и избори за Европарламент, реши ЦИК. На проведените на 14 април консултации при областния управител Людмил Веселинов, парламентарно представените политически сили не се споразумяха за ръководството и състава на комисията...

публикувано на 19.04.24 в 16:09

Ангел Джамбазки в ЮЗУ: Готвим се за самостоятелно участие на изборите

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Ангел Джамбазки, зам.- предсетател на ВМРО - Българско Национално Движение, посети ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград. Той изнесе беседа пред преподаватели и студенти на тема „Европейският съюз и българският национален интерес“.  Ангел Джамбазки коментира предстоящите парламентарни..

публикувано на 19.04.24 в 16:02

Експерти представиха възможностите за финансиране на предприятия

Община Благоевград бе домакин на Информационен ден, в рамките на който експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” представиха възможностите пред предприемачи да получат финансиране при въвеждане на иновации в бизнеса си. Форумът бе открит от заместник-кмета по образование и бизнес развитие Боряна Шалявска, която приветства..

публикувано на 19.04.24 в 15:13

Махат опасно съоръжение в Перник

Съоръжението за катерене/ Хексагон/ в Парка на предизвикателствата в Перник ще бъде премахнато. То не е сертифицирано, морално остаряло е и крие рискове за децата, съобщи секретарят на общината Мартин Жлябинков. Съоръжението е на три нива и е една от атракциите в изградения с европейски средства Парк на предизвикателствата в Перник. За функционирането..

публикувано на 19.04.24 в 14:57