Гледайте на живо

Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Празнично шествие на абитуриентите в Разлог


193 - ма абитуриенти изпрати община Разлог в празничната вечер на 24 май. 


Тази година отново бе възстановена една от обичаните традиции и младежите от четири гимназии преминаха през специален червен килим под арка от балони и цветя, подарък от Община Разлог. 

Площад "Преображение"  в центъра на града се превърна прекрасен подиум за красивите млади хора, които дефилираха в изискано подбрани тоалети. 

Това, което споделиха завършващите е, че са се доверили на български дизайнери, много от момичетата бяха заложили на семпла визия, подчертаваща грацията на младостта. Модерни и стилни, младите господа дефилираха с ефектни костюми, имаше и такива избрали строгата визия на фрака. 


Публиката наброяваше стотици жители и гости на града, близки на абитуриентите, които заслужено аплодираха всяка двойка, която премина по червения килим. Празничното шествие започна с дефиле на Професионалната гимназия по транспорт, следвани от Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство, Разложка професионална гимназия "Никола Стойчев" и завърши със зрелостниците от СУ "Братя Каназиреви". Преди празничните фойерверки и заря, традиционно съпътстваща събитието, кметът на града инж. Красимир  Герчев отправи своя поздрав към младежите:


"Скъпи абитуриенти,
Накъдето и да вървите, следвайте сърцето си!
Учете се, самоусъвършенствайте се, обичайте, изкачвайте смело върховете пред вас, постигайте мечтите си.
На добър час, скъпи наши деца!
И винаги помнете: родният дом ви очаква и има нужда от вашата добра енергия!"

Галерия

Вижте още

ПСС - Дупница спаси израелски туристи

Поредна спасителна акция с изгубени туристи проведоха тази нощ спасители от дупнишкия отряд. Това е 4-а такава за последните 4 дни. В 20,30 часа снощи се получава сигнал за изгубени жители от Израел в района над Рилския манастир. От Дупница потеглят 4-ма от спасителите, към Бачкова чешма, след което започва изкачването към предполагаемото..

публикувано на 27.07.21 в 18:39

Нарушено водоподаване на улица „Възрожденска“ в Благоевград

Във връзка с планов ремонт на уличната канализация, на 28.07.2021 г. (сряда) от 08.00 часа до 17.00 часа ще бъде нарушено водоподаването на ул. „Възрожденска“ гр. Благоевград. За улесняване на работния процес е необходимо живущите и работещите в този район да преместят личните си автомобили. Препоръчва се, всички потребители в района да се запасят с..

публикувано на 27.07.21 в 14:56
Разлог

Община Разлог реализира проект за осигуряване на грижа на хора в нужда

Със сума от близо половин милион лева ще бъдат финансирани дейности „Патронажна грижа + в община Разлог.“ Проектът е част от програма  „Подкрепа за преодоляването на последиците от кризата, предизвикана от пандемията от COVID 19 и подготовка за екологично, цифрово и устойчиво възстановяване на икономиката”. Целта е да се осигури подкрепа чрез..

публикувано на 27.07.21 в 14:02

Община Банско възстановява приемните часове на ръководството

От началото на месец юли са възстановени приемните часове на ръководството на Община Банско. От 14.00 до 16 часа всяка сряда гражданите могат, след предварително записване, да се срещнат в общинската администрация с кмета Иван Кадев, заместниците му – Стойчо Баненски, Сашка Въчкова и Костадин Атанасов, административния секретар Иван Докторов и главния..

публикувано на 27.07.21 в 13:32

Огнеборци дежурят в района на пожара в Кресна

Екип от огнеборци в момента дежурят на мястото на изгорелите в неделя складове в град Кресна. Ситуацията е овладяна, увери кметът Николай Георгиев, но все още екип на пожарната извършва оглед на място.  На места все още има пушек, но няма опасност от разразяването на нов пожар.  Кметът каза, че тепърва ще се изясняват причините, довели до избухването на..

публикувано на 27.07.21 в 12:56

Община Разлог ще отбележи 118 години от Илинденско – Преображенско въстание

На 2-ри август се навършват 118 години от избухването на Илинденско – Преображенско –  Кръстовденското въстание, връхна точка в порива към свободата на сънародниците ни от Македония и Одринско, които остават в пределите на Османската империя. По този повод на 2 август (понеделник) от 11:00 часа Община Разлог и НЧ „15.IX.1903-1909 г.“ организират ритуал..

публикувано на 27.07.21 в 12:30

Ще гласуват отпускането на финансова премия на състезателя по класическа борба Айк Мнацаканян

На сесия в четвъртък Общинският съвет в Перник ще гласува отпускането на финансова премия на състезателя по класическа борба Айк Мнацаканян за спечелената от него олимпийска квота. Предложението е от ръководството на спортен клуб по борба „Миньор” Перник, чийто състезател е натурализираният арменец и е подкрепено от кмета Станислав Владимиров. За нас..

публикувано на 27.07.21 в 12:11