Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1100 са желаещите ученици за трета матура

Снимка: БГНЕС

1100 ученици са подали заявление да положат трети държавен зрелостен изпит, който е по желание, съобщиха от МОН.

Изпитите ще се проведат от 26 до 31 май.

Най-много ученици са поискали да се явят днес на изпит по английски език. Утре е матурата по биология и здравно образование. В същия ден са изпитите по философия и по география и икономика.

На 28 май е третата матура по математика, както и тези по немски, испански, италиански и френски език.

На 31 май е изпитът по история и цивилизация, както и по химия и опазване на околната среда.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Представител на "ДПС-Ново начало" е зам.-председател на РИК в Перник

ЦИК назначи представител на "ДПС- Ново начало" за зам.-председател на РИК в Перник. Гинка Мирчева, която бе предложена от крилото на Делян Пеевски, е един от четиримата зам.-председатели на комисията.  Второто крило в партията - на Ахмед Доган, остава без свой представител в РИК. След като на местно ниво партиите не постигнаха съгласие, РИК бе..

публикувано на 07.09.24 в 13:23

Затварят улица „Дж. Баучер“ в Благоевград

Заради асфалтиране на ул. „Джеймс Баучер“ в Благоевград около улицата се въвежда временна организация на движението и паркирането  от 21:00 часа вечерта в неделя до 20:00 часа вечерта в петък 13-ти септември. В неделя вечер (08.09) от 21:00  се забранява спирането и паркирането по западното платно на ул. „Джеймс Баучер“ в участъка..

публикувано на 07.09.24 в 11:55

Двете коалиции на ДПС трябва да представят документи, че партията не е в състава им

Изтича срокът, в който "Движение за права и свободи - Ново начало" и "Демокрация, права и свободи - ДПС" трябва да представят в ЦИК документи, които да показват, че партията ДПС не е част от състава им.  Съгласно изискванията на Изборния кодекс, една партия може да участва в изборите само в една коалиция.  В понеделник, когато започна подаването на..

публикувано на 07.09.24 в 10:14

Облачно и хладно време

Днес от североизток ще прониква относително хладен въздух. Облачността преди обяд ще бъде по-значителна над източната половина от страната и на много места там ще превали дъжд, придружен и с гръмотевици. В следобедните часове развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност ще има и над планинските райони в южната част от стараната, където също ще..

публикувано на 07.09.24 в 09:19

С международен форум Банско отбеляза Съединението

Честването на националния празник 6 септември - Съединението на България, в Банско започна с Международния форум "Банско - Портал във времето", съобщиха от общинския пресцентър. Двудневната среща на историци, археолози и изследователи от България, Сърбия и Република Северна Македония е на тема „Свети места на Балканите“. Тя се организира от..

публикувано на 06.09.24 в 15:20

В Дупница отбелязаха Съединението

Българското знаме бе издигнато пред Община Дупница с тържествена церемония.  Поводът беше отбелязването на 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Националният трибагреник бе издигнат от младите танцьори на ансамбъл “Дупница”. По-късно те се включиха с танци в празничната програма на площад “Свобода”. Със свои изпълнения..

публикувано на 06.09.24 в 13:11

В Благоевград отбелязаха 139 години от Съединението

Благоевградчани тържествено отбелязаха 139-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. На честването присъстваха Областният управител Георги Динев, кметът на община Благоевград Методи Байкушев, представителна част от 3-то бригадно командване в Благоевград, на църковната общност, на Югозападния университет „Неофит Рилски“,..

публикувано на 06.09.24 в 10:51