Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

140 години Професионална гимназия “Христо Ботев” – Дупница

Професионалната гимназия “Христо Ботев” в Дупница отбеляза 140 години от създаването си. По повод юбилея учениците бяха подготвили специална програма. Тя започна с посрещане на училищното знаме и с химна на Република България. Директорът Геновева Ризова поздрави настоящите и бивши възпитаници на Гимназията. 

Гости на тържеството бяха началникът на РУО – Кюстендил Мая Стойчева, кметът Методи Чимев, председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов, директори на учебни заведения, бивши преподаватели, родители. Наградата на МОН “Неофит Рилски” бе тържествено връчена на преподавателя Димитър Кърнолски. Гимназистите рецитираха стихове на Ботев и представиха възстановка, пресъздаваща превземането на парахода “Радецки” от Ботевите четници.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Първите три когенератори бяха пуснати в експлоатация през ноември м.г.

„Топлофикация Перник” строи втора когенераторна инсталация

„Топлофикация Перник” вече има разрешително за строителство на втора когенераторна инсталация. Избран е изпълнител за строежа на халето и последващото монтиране на новите  съоръжения. Изграждането на новата когенерация е поредната стъпка от плана за енергийна трансформация на дружеството. Около 7 милиона лева без ДДС ще бъдат инвестирани само в..

публикувано на 19.07.24 в 09:17

Радев обявява кога ще връчи мандата

Президентът Румен Радев ще обяви кога ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание. Ще го получат от „Продължаваме промяната – Демократична България“, които вече обявиха, че веднага ще го върнат неизпълнен Парламентарната рулетка ще се завърти за втори път с предизвестен край. В началото на седмицата..

публикувано на 19.07.24 в 09:10

Опасни жеги и валежи с гръмотевици

Оранжев код за високи температури и обилни валежи с гръмотевици е в сила днес за 6 области.  Това са областите Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково и Кърджали, където има и опасност от градушки, обявиха от НИМХ. С изключение на област София и област Перник - в останалите области от страна е обявен жълт код за горещини и интензивни дъждове,..

публикувано на 19.07.24 в 09:06

Питейна вода се разхищава в пернишките села

Масово се разхищава питейна вода в пернишките села, съобщиха от Общината. Издадената от кмета Станислав Владимиров заповед не се спазва от населението и докато едни газят във вода, хората от съседните улици нямат дори и за пиене. Управниците на населени места, които трябва да упражняват контрол, нехаят. За сметка на тези, които жадуват, други техни..

публикувано на 18.07.24 в 16:20

В Кюстендил отбелязаха рождението на Васил Левски

В Кюстендил беше отбелязана 187-ата годишнина от рождението на Васил Левски.  Церемонията започна с рецитал на младежи от Кюстендил, а присъстващите жители на града и представители на местната власт отдадоха почит пред личността, делото и саможертвата на Апостола на свободата. Пред паметника му на Ларгото в града бяха поднесени венци и цветя. В..

публикувано на 18.07.24 в 16:08

Общинският съвет отказа да ликвидира ВиК - Дупница

Общинският съвет в Дупница отказа да обяви процедура по ликвидация на ВиК. За предложението гласуваха 14 съветници, против бяха 7, а петима се въздържаха. Очакваше се ликвидацията да стартира от 1 август, когато “Кюстендилска вода” ще започне да оперира на територията на община Дупница. Групата на ГЕРБ гласуваха против заради високата цена на..

публикувано на 18.07.24 в 15:40

Над 50 горски служители се включиха в гасенето на пожари в Югозапада

Над 50 горски служители се включиха днес в гасенето и в охраната на горските пожари на територията на Юзападното държавно предприятие (ЮЗДП). Към момента активен е пожарът над село Фролош, който възникна преди няколко дни. Днес силите са съсредоточени в него като се правят противопожарни просеки и своевременно се потушават пламвалите огнища...

публикувано на 18.07.24 в 15:33