Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"За него, живота..." - новата книга на Продрум Димов

"За него, живота..." е новата книга на Продрум Димов, която той представи тази вечер в Благоевград. В нея авторът представя образа на Никола Вапцаров, за влиянието на поета върху поколения българи.  В книгата Продрум Димов не подминава и темата за "македонизма" на Вапцаров.

"Аз съм се влюбил във Вапцаров още от ученическите ми години. Особено в гимназиалните години. А да пишеш за Вапцаров е трудно. ", каза по време на представянето на книгата в Благоевград Димов.


 Продрум Иванов Димов е роден на 1 февруари 1933 г. в с. Лесичово, Пазарджишко. Има полувисше педагогическо образование. Бил е учител и директор на основно училище, заместник-директор на прогимназия. Автор на много книги. 


Книгата в Благоевград бе представена от Спасимир Тренчев, председател на Литературен клуб „Огнище“ към читалище „Никола Вапцаров. В следващите дни предстои да бъде презентирана и в други градове от страната.

Галерия

Вижте още

Джордж Гакис идва в Благоевград

Джордж Гакис идва в Благоевград по покана на Община Благоевград, подкрепен от талантите на Музикално училище ,,Престо". Джордж ще изнесе акустичен концерт, който ще включва любими песни от всички епохи на рокендрола  Концертът ще се проведе на 17 юни от 19:00 часа. Входът е свободен. Джордж Гакис е дългогодишна фигура на гръцката музикална рок..

публикувано на 16.06.21 в 11:07

Затварят въжения парк в Благоевград

При ежегодната проверка на трасето е установено, че две от дърветата, на които е изградено съоръжението, са изгнили. С цел да се запази живота и здравето на децата, паркът няма да работи до отстраняване на проблема. На разположение на малчуганите остават двата батута, които ще работят от 10.00 ч. до 19.00 ч.

публикувано на 16.06.21 в 10:57

Петрич вече има модерно кино

Новото кино в Петрич разполага с 122 места, едно от тях за хора с двигателни проблеми – амфитеатрално подредени. Не са правени компромиси от страна на инвеститораТодор Васев, по отношение на техническото оборудване, дизайна на салона и седалките, осигурена е перфектна климатизация.  3D визуализацията е с най-високо качество, а предимството на..

публикувано на 16.06.21 в 09:51

Община Сандански – арена на Национално учение

Община Сандански е домакин на Национално учение за спасяване при авиационни произшествия. Учението ще се проведе от 09:00 ч. в местността „Чуй петел“ над Резиденция „Свети Врач“.  За целта на учението, на хълма вече е разположен макет на самолет Airbus A320, който ще се използва за целите на учението по търсене и спасяване на пътници и..

публикувано на 16.06.21 в 07:40
Сборник

„Български народни песни“ – на 160 години

Македонският научен институт, Регионалният исторически музей – Благоевград и Българското сдружение на родовете от Македония организират днес кръгла маса във връзка със 160 години от издаването на сборника на братя Миладинови „Български народни песни“.  Кръглата маса ще се проведе от 10 часа в музея в Благоевград.

публикувано на 16.06.21 в 07:34

Масова дезакаризация в община Благоевград

От днес  започва второто масово третиране на тревните площи в община Благоевград Започва втората масова дезакаризация на територията на община Благоевград. Обработката на тревните площи ще се извършва до 20.06.2021 г. в дните с благоприятни метеорологични условия. Обработката против кърлежи на обществени тревни площи е по график. Третирането се..

публикувано на 16.06.21 в 07:26

Разискват сигнали за домашни и бездомни кучета

Община Благоевград и Съветът за сътрудничество ще проведат днес второ редовно заседание. То ще се проведе в зала „22-ри септември“ от 15:30 часа.  Съветът ще разгледа всички предложения и сигнали във връзка с домашните и безстопанствените кучета на територията на Община Благоевград. Мнения, предложения и запитвания може да изпращате на..

публикувано на 16.06.21 в 07:20